מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נהיגה ארגונומיתעדי18/08/2009
ברצוני לדעת כיצד מומלץ לשבת בזמן נהיגה ברכב פרטי בנסיעות ארוכות.
אם תוכלו לעזור לי אודה לכם מאוד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהיגה ארגונומית
גיל בן טובים18/08/2009עדי שלום
לצערי, אני לא איש של בשורות. נהיגה ארוכה בהחלט מעמיסה על חוליות הגב התחתון, השרירים מתנוונים ואין ספק שהנהיגה טומנת בחובה בעיות בריאותיות רבות.
אולם, ניתן למזער נזקים בהתאם לפעולות הבאות:
1. הסטת זווית מושב הכיסא למאה ועשר מעלות.
2. אחיזת ההגה תוך הקפדה על כתפיים משוחררות. על מנת להשיג זאת יש לכוון את גובה הישיבה ביחס להגה ודוושות הבנזין והברקס.
3.כרית לגב תחתון.
4.שתיית מים בתדירות גבוהה.
5. מנוחה טובה לפני הנהיגה.
6. מתיחות של הגוף בזמן עצירה ברמזור אדום.
7.עצירות רבות בדרך להתרעננות.
8. פעילות גופנית סדירה ביומיום.
9.הקפדה על משקל תקין ושרירי בטן חזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת באותו עניין
הילה26/08/2009כשאני נוהגת ברכב שלי - דייהטסו שרייד שנת 2004- אני מקבלת כאבים חזקים תוך כמה דקות בצד ימין של הגב התחתון , כאב שמקרין בהמשך גם לחלק הקדמי באותו האזור. ניסיתי לשים כרית בגב התחתון ולא עזר שום דבר.
מה עוד נותר לי לעשות (חוץ מלהחליף רכב)?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב בנהיגה
דלית בן טובים28/08/2009הילה שלום
כאבי הגב שאת מרגישה בנהיגה יכולים להיות ממספר סיבות שקשורות לגורמים שלא קשורים לצורת הישיבה ברכב ולסוג הרכב. עליך לבדוק ולברר כיצד את יושבת מול המחשב, מול הטלוויזיה, האם את עושה פעילות ספורטיבית שעלולה לגרום לכאבים ועוד. הנכון ביותר הוא להתייעץ עם יועץ ארגונומי שיבחן את צורות הישיבה והפעולות השונות שאת מבצעת ביומיום כולל הנהיגה ואז לזהות את גורמי הסיכון ולמצוא להם פיתרון. קשה לתת עצות בלי לראות באופן מוחשי את צורת הישיבה שלך והפעולות שאת מבצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)