נהיגה ארגונומית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נהיגה ארגונומית
    עדי
    18/08/2009

ברצוני לדעת כיצד מומלץ לשבת בזמן נהיגה ברכב פרטי בנסיעות ארוכות.
    אם תוכלו לעזור לי אודה לכם מאוד
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נהיגה ארגונומית

הוספת תגובה

• נהיגה ארגונומית

גיל בן טובים
    18/08/2009

עדי שלום

לצערי, אני לא איש של בשורות. נהיגה ארוכה בהחלט מעמיסה על חוליות הגב התחתון, השרירים מתנוונים ואין ספק שהנהיגה טומנת בחובה בעיות בריאותיות רבות.
    אולם, ניתן למזער נזקים בהתאם לפעולות הבאות:
    1. הסטת זווית מושב הכיסא למאה ועשר מעלות.
    2. אחיזת ההגה תוך הקפדה על כתפיים משוחררות. על מנת להשיג זאת יש לכוון את גובה הישיבה ביחס להגה ודוושות הבנזין והברקס.
    3.כרית לגב תחתון.
    4.שתיית מים בתדירות גבוהה.
    5. מנוחה טובה לפני הנהיגה.
    6. מתיחות של הגוף בזמן עצירה ברמזור אדום.
    7.עצירות רבות בדרך להתרעננות.
    8. פעילות גופנית סדירה ביומיום.
    9.הקפדה על משקל תקין ושרירי בטן חזקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת באותו עניין

הילה
    26/08/2009

כשאני נוהגת ברכב שלי - דייהטסו שרייד שנת 2004- אני מקבלת כאבים חזקים תוך כמה דקות בצד ימין של הגב התחתון , כאב שמקרין בהמשך גם לחלק הקדמי באותו האזור. ניסיתי לשים כרית בגב התחתון ולא עזר שום דבר.

מה עוד נותר לי לעשות (חוץ מלהחליף רכב)?

תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב בנהיגה

דלית בן טובים
    28/08/2009

הילה שלום

כאבי הגב שאת מרגישה בנהיגה יכולים להיות ממספר סיבות שקשורות לגורמים שלא קשורים לצורת הישיבה ברכב ולסוג הרכב. עליך לבדוק ולברר כיצד את יושבת מול המחשב, מול הטלוויזיה, האם את עושה פעילות ספורטיבית שעלולה לגרום לכאבים ועוד. הנכון ביותר הוא להתייעץ עם יועץ ארגונומי שיבחן את צורות הישיבה והפעולות השונות שאת מבצעת ביומיום כולל הנהיגה ואז לזהות את גורמי הסיכון ולמצוא להם פיתרון. קשה לתת עצות בלי לראות באופן מוחשי את צורת הישיבה שלך והפעולות שאת מבצעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו