כאבים בשורש כף היד בגלל עבודה ועכבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בשורש כף היד בגלל עבודה ועכבר
    טל
    18/08/2009

שלום,
    אני עוסק בצילום וידאו (צלם חדשות10) ובעריכת וידאו, בן 28.
    ביומיום עבודה מול מחשבים- יש לי כיסא אורטופדי,עכבר גדול נוח ויקר- MX 1000, ומשטח איכותי.
    אני עובד סביב 8-12 שעות ביום על המחשב.
    לפני כחצי שנה החלו כאבים באצבעות,זאת רק אם לא הייתי עושה הפסקות.
    לפני כחודש זה כבר החמיר-
    אני לא מצליח לעבוד יותר מחצי שעה, הכאבים חזקים, האצבע נתפסת והאגודל כואבת מאוד... (אבל כלום לא נפוח או חריג)

מבחינת צילום- כבר אין לי יכולת לצלם וידאו יותר משעה...
    (מצלמת כתף, אך היד מחזיקה אותה)

העכבר ה MX1000 נחשב "הכי נוח"- אך הוא כבד וגבוהה וגדול- ארגונומי.
    חזרתי עכשיו לעכבר פשוט של 70 שקל, יש יכולת עבודה ופחות כאבים.

יש קשר לעכבר בעצם או שאין קשר בכלל...?
    היד מונחת על שולחן ולא באויר, ואני לא רואה שום דבר לא אורטופדי ונכון אצלי בעבודה.

אשמח לתשובה,תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ייעוץ ארגונומי

גיל בן טובים
    18/08/2009

טל שלום

כאבים הנגרמים מסביבת עבודה יכולים להיגרם מהרבה מאוד גורמים. לעיתים כאבים במפרק כף היד יכולים לנבוע מהקרנה של הצוואר או הכתף ולכן חשוב שאיש מקצוע יבדוק את סביבת עבודתך.
    למרות שנראה לך שהכל בסדר בסביבת העבודה שלך, אני בטוח שאם אני אבדוק את צורת הישיבה שלך, סוג השולחן, צורת האחיזה, מנחי עבודה בכתף ובצוואר, אני אמצא את אותם גורמי סיכון שגורמים לך לכאבים ואז אוכל לתת לך פיתרון.
    לגבי ציוד ארגונומי- הציוד חייב להתאים לסביבת עבודתך ולמידות הגוף שלך. לדוגמא: נגיד, שהחלטת לשחק טניס עם חברים וזאת מבלי שלמדת אף פעם את טכניקת המשחק. האם מחבט איכותי ישפר את איכות המשחק שלך, האם הוא ימנע ממך פגיעה? מצד אחד, התשובה היא כן, תרגיש שיפור ופחות עומס על המפרקים, אולם מצד שני הסיכוי שתיפגע גודל, בגלל טכניקת משחק לא נכונה. הדוגמא הזאת, ממחישה את נושא בחירת הציוד הארגונומי. העכבר או המקלדת יכולים לעזור, רק במידה וגובה הישיבה שלך נכון ומותאם לשולחן העבודה, מנחי העבודה נכונים, מיקום המסך נכון ועוד הרבה גורמים.
    עצתי לך, היעזר ביועץ ארגונומי שיתן לך כלי עבודה נכונים ויבחר עבורך את הציוד המתאים, כולל הנחיות לטיפול בכאבים מהם אתה סובל כעת (ישנם בשוק היום מספר מכשירי ליזר רפואים לשיכוך כאבים שמאוד עוזרים בכאבים כרוניים לא מוסברים).
    בכל מקרה, אתה מוזמן לפנות אלי במייל, להסבר מפורט יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו