כאבים עזים במרפק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים עזים במרפק
    מודאג 30
    14/10/2007

למנהלי הפורום שלום רב,

לפני כשבוע התחלתי לסבול מכאבים במרפק וחשבתי שאולי שרירי היד נתפסו. הכאבים החמירו והלכו, עד שיומיים לאחר מכן הגעתי למצב שאינני יכול להזיז את הזרוע מבלי לצווח מכאבים. רופא שבדק אותי חשב שאולי זו דלקת ורשם לי ארקוקסיה, אלגוליזין (לשיכוך כאבים) וכן משחת וולטרן.

בעבודתי אני עובד אך ורק עם מחשב לפחות 9 שעות ביום, עם פד מיוחד לעכבר להגבהת שורש כף היד כראוי. אני מניח שהפד הזה אינו יעיל במניעת בעיות שעלולות להיווצר במרפק.

האם המרפק נפגע משימוש בעכבר במשך שנים? איך אוכל לדעת?
    אם כן, מה עלי לעשות על מנת למנוע פגיעה נוספת והפיכת המצב לכרוני? האם יש פדים גם למרפק? האם עלי להניח את הזרוע בצורה מיוחדת על מנת למנוע פגיעה?

תודה
    המודאג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים עזים במרפק

הוספת תגובה

• פגיעות על רקע ארגונומי

גיל בן טובים
    14/10/2007

למודאג שלום

דלקת במרפק שכיחה מאוד בקרב משתמשי מחשב, אנו נתקלים בתופעה הזו במסגרת הייעוצים הארגונומיים האישיים שאנו עורכים בחברות ההי-טק הגדולות שמוכנות להשקיע בעובד.
    הסיבה לכאב בהרבה מאוד מקרים, קשורה לצוואר ולמנחי ישיבה והקלדה לא נכונים. בשביל לפתור את הבעיה צריך לזהות את מקור הבעיה מבחינת הישיבה שלך וסביבת העבודה שלך. פדים מיוחדים לא יכולים לפתור את הבעיה, אלא רק ייעוץ ארגונומי אישי מקיף. לידיעתך, לפעמים הפדים לאנשים מסויימים לא מתאימים וגורמים נזק. לכן, עשה לעצמך טובה ותבקש ממקום העבודה שיזמין עבורך ייעוץ ארגונומי לפני שהבעיה תהפוך לכרונית. מאוד קשה להיפטר מדלקת במרפק.
    דבר נוסף שצריך לשלול הוא: האם התחלת להרים משקולות, האם התחלת לשחק טניס, האם החלפת למחבט חדש, האם משהו השתנה באורח החיים שלך בזמן האחרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר לא השתנה באורח חיי

מודאג 30
    15/10/2007

אינני משחק טניס או מרים משקולות; אני מניח שהבעיה נגרמה רק בעקבות שימוש ממושך (ולא נכון) במחשב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במרפק

גיל בן טובים
    15/10/2007

למודאג שלום

כמו שציינתי בתשובה הקודמת סביר להניח שבעייתך נובעת משימוש לא נכון במנחי העבודה שלך מול המחשב, אולם, חייבים לשלול גורמי סיכון שלא קשורים לעבודה שעלולים להשפיע.
    ייעוץ ארגונומי מאוד יכול לעזור במקרה שלך.
    תיצור איתי קשר במייל ואנסה להרחיב בנושא הייעוץ הארגונומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו