עבודה מהבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה מהבית
    דני
    17/04/2007

שלום,
    אני עובד מהבית כבר מספר חודשים ומרבית מהעבודה היא על המחשב. עמדת העבודה שלי היא קטנה מאוד, ואני גם לא רוצה הלכנס להוצאות גבוהות מידי עד שאני אראה שהעסק בכלל מצליח...
    אני סובל מכאבי גב ועורף ומכאבים במפרק היד. איך אני יכול לסדר עמדת עבודה קטנה כדי שתתאים לעבודה? (בשלב הזה - מבלי להוציא כסף על ציוד חדש). תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודה מהבית

הוספת תגובה

• ארגונומיה ביתית

גיל בן טובים
    17/04/2007

דני שלום
    הייעוץ הארגונומי עוסק בעיקר בגורם האנושי. כלומר, אין צורך להכנס להוצאות גדולות. לפעמים סביבת עבודה מפוארת אשר לא מסודרת על פי כללים ארגונומיים מזיקה יותר מסביבת עבודה קטנה, אבל מותאמת על פי כללים ארגונומיים.
    להלן מספר הנחיות שחשוב שתפעל על פיהם:
    1. כוון את גובה הכיסא כך שכפות הרגליים יהיו מונחות על הרצפה ותנסה להניח את אמות היידים על שולחן העבודה, כך שתרגיש שהכתפיים רפויות. כיוון נכון של הכיסא יפחית מאוד מהעומס על חגורת הכתפיים והעורף ויאפשר מנח ניטרלי של מפרק כף היד ללא שבירות לצדדים ולמעלה.
    2. כוון את משענת הכיסא לזווית 110 מעלות ותשתמש בכרית תמיכה לגב תחתון.
    3. מקם את מסך המחשב מולך בגובה העינים במרחק יד ישרה ממך. גובה ומיקום נכון של מסך המחשב יפחית מאוד את כאבי הצוואר שלך. תזכור שהצוואר יכול להקרין כאב גם לכפות היידים ולגב.
    4. תבצע הפסקות פעילות הכוללות מתיחות ורוטציות לגב כל שעת עבודה.
    5. ככל שתדאג לתנועתיות בגופך, כך מצבך ישתפר.
    אם יש לך שאלות נוספות או שתיתן לי פרטים יותר מדוייקים, כך אוכל להנחות אותך בצורה טובה יותר. בהצלחה ושמור על הבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו