האם גם מרפא בעיסוק יכול לעזור?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם גם מרפא בעיסוק יכול לעזור?
    מיכל
    04/12/2007

אני מידי פעם קורא את השאלו והתשובות בפורום ולעיתים אף נעזר בהמלוצותיכם ,אני עובד במוסד המעסיק מראפה מעיסוק - אנא הסבירו לי מה היתרון של ייעוץ ארגונומי לעומת ייעות ממרפא בעיסוק ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יעוץ ארגונומי לעומת ריפוי בעיסוק

גיל בן טובים
    05/12/2007

שלום לשואל
    יעוץ ארגונומי יכול לכלול דיספלינות רבות, כגון: מומחיות בביומכניקה, פיזיולוגיה, אנטומיה, טיפול בפציעות, פיזיותרפיה, ספורט-תרפיה, ידע בתורת התנועה, ידע בנושא פעילות גופנית, תיכנון, הנדסה ועוד, כמובן, תלוי בהכשרה והרקע של היועץ.
    היעוץ הארגונומי בוחן בראיה רחבה את האדם וסביבת העבודה שלו, לדוגמא: מנחי עבודה נכונים, לא רק בכפות הידיים, אלא גם מנחי עבודה נכונים באמות הידיים, הגב, הצוואר, כתפיים, שכמות ורגליים. כמובן, שיש התייחסות לסוג העבודה, לחץ בעבודה, הרגליים גופניים, פציעות וכאבים מהעבר, גורמים שיכולים להשפיע מחוץ לעבודה ועוד.
    לדעתי, בלי להפחית מכבוד המקצוע שנקרא ריפוי בעיסוק, יש לי הרגשה שהריפוי בעיסוק יכול לתת מענה מצויין לחלק מהאנשים, אבל לא פיתרון מלא (אלא אם כן, המרפא בעיסוק בא עם ידע מדיספלינות נוספות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו