מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם גם מרפא בעיסוק יכול לעזור?מיכל04/12/2007
אני מידי פעם קורא את השאלו והתשובות בפורום ולעיתים אף נעזר בהמלוצותיכם ,אני עובד במוסד המעסיק מראפה מעיסוק - אנא הסבירו לי מה היתרון של ייעוץ ארגונומי לעומת ייעות ממרפא בעיסוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ ארגונומי לעומת ריפוי בעיסוק
גיל בן טובים05/12/2007שלום לשואל
יעוץ ארגונומי יכול לכלול דיספלינות רבות, כגון: מומחיות בביומכניקה, פיזיולוגיה, אנטומיה, טיפול בפציעות, פיזיותרפיה, ספורט-תרפיה, ידע בתורת התנועה, ידע בנושא פעילות גופנית, תיכנון, הנדסה ועוד, כמובן, תלוי בהכשרה והרקע של היועץ.
היעוץ הארגונומי בוחן בראיה רחבה את האדם וסביבת העבודה שלו, לדוגמא: מנחי עבודה נכונים, לא רק בכפות הידיים, אלא גם מנחי עבודה נכונים באמות הידיים, הגב, הצוואר, כתפיים, שכמות ורגליים. כמובן, שיש התייחסות לסוג העבודה, לחץ בעבודה, הרגליים גופניים, פציעות וכאבים מהעבר, גורמים שיכולים להשפיע מחוץ לעבודה ועוד.
לדעתי, בלי להפחית מכבוד המקצוע שנקרא ריפוי בעיסוק, יש לי הרגשה שהריפוי בעיסוק יכול לתת מענה מצויין לחלק מהאנשים, אבל לא פיתרון מלא (אלא אם כן, המרפא בעיסוק בא עם ידע מדיספלינות נוספות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)