עבודה במפעל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה במפעל
    רוג'ר מור
    29/04/2007

שלום,
    אני עובד במפעל להרכבת ציוד רפואי לפחות 9 שעות ביום. מלבד ההפסקה שיש בצהרים אני רוב הזמן עומד על הרגליים וגם מתכוף הרבה (בשביל להבריג..). אני חוזר הביתה עם כאבים ברגליים ובגב ואני בטוח שזה קשור לעבודה שלי. יש דרך שאני יכול לשמור יותר על הגוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודה במפעל

הוספת תגובה

• ארגונומיה במפעלים

דלית בן טובים
    30/04/2007

רוג'ר שלום
    לפי מה שאתה מתאר, סביבת העבודה שלך רחוקה מלהיות ארגונומית.
    כאשר סביבת העבודה לקויה, על העובד ובמקרה זה, אתה, למצוא דרכים להקל על העומס הגדול שהגוף עומד בו, להלן מספר טיפים העשויים להקל על יום העבודה שלך:
    1- ראשית הייתי בודקת אם יש אפשרות להביא "כסא עמידה", או ע"י מקום העבודה או בצורה פרטית. בכסא זה אתה נמצא במצב בייניים בין ישיבה לעמידה,מצב זה עוזר להוריד את העומס המתמשך על הרגליים והגב.
    2- שרפרף/ ארגז בגובה של כ- 10 ס"מ שעליו תוכל להניח רגל אחת ולהחליף בין הרגליים במשך היום יכול גם לעזור.
    3- כשאתה מתכופף נסה לכפוף את הברכיים ולא את הגב ולשמור על שרירי בטן מכווצים ומוכנסים.
    4- עצור לשתיים שלוש דקות כל חצי שעה ובצע תרגילי שחרור ומתיחות.
    5- טבילת כפות הרגליים בקערת מים קרים בסוף יום העבודה יעילה מאוד להפחתת כאבי הרגליים.
    6- התעמל באופן קבוע.
    7- באם אתה סובל מעודף משקל, ירידה במשקל תפחית גם היא באופן משמעותי את הבעיות והכאבים.
    תזכור, הבריאות שלך בידיך, פעולות קטנות שתבצע יכולות בהחלט להקל על מצבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו