המכון של אורה גולן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המכון של אורה גולן
    לילי
    09/07/2011

שלום רב,

שאלה נוספת לי בנושא המכון של ד"ר אורה גולן - האם היא מוסמכת לטפל בתחום הכירופרקטיקה בישראל ?

אני מבקשת לציין כי בהתאם למה שסיפרו לי בטלפון היא אפילו לא מטפלת בעצמה בילדים, אלא עושות זאת "מטפלות" שהוכשרו על ידה בהתאם ל"שיטה" אותה פיתחה.

ביקשתי לקבל פרטים על ה"שיטה" אולם נעניתי בקרירות ובהסתייגות, וכל היה גם כאשר ביקשתי לדעת מהי הכשרתן של ה"מטפלות".

תודה על התייחסותכם.

לילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המכון של אורה גולן

הוספת תגובה

• המכון של אורה גולן - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    10/07/2011

לילי שלום רב,
    ד"ר גולן היא כירופרקטית מוסמכת מניו יורק וישראל, אך איננה מוסמכת ללמד שיטות כירופרקטיות למטפלות אחרות ובוודאי שלא להעסיק אתן כמטפלות כירופרקטיות ו/או עוסקות בכירופרקטיקה.
    כמו כל בעל מקצוע, גם הכירופרקט יכול לפתח עסק מקביל אשר מטפל במגוון טכניקות אחרות אותן הוא או היא פיתחו ואשר אינן אסורות לעיסוק בישראל. האם אותן טכניקות אתיות מקצועית? שאלה טובה אך אין הן אסורות חוקית.
    אם אכן היא מכשירה אותן בטכניקות טיפול כירופרקטיות מתחום הטכניקה הכירופרקטית של האפלייד קיניסיולוג'י, אזי יש כאן בעייה אתית. אם היא מכשירה אותן לטפל באמצעות לחשים והמלצות, אין עדיין חוק האוסר זאת בישראל אך המאזין האינטלקטואלי יבחין ויבדיל בין מידע בפרסומת קנוייה ומקדמת ברדיו ובין פרסום מידע מוכח ממחקרים אקדמיים ומדעיים.
    לידיעתך ושיקולך,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו