כאב צוואר ושיכמה ימין והקרנה ליד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב צוואר ושיכמה ימין והקרנה ליד
    ניר
    23/07/2011

שלום רב
    מזה 3 שנים אני סובל מהתקפים בערך פעם בשבוע. ההתקפים בעיקר באיזור של הכתף ומשם מקרינים למרפק וליד ימין, מה שיוצר סוג של הירדמות, חוסר תחושה וחוסר תיפקוד של היד. בCT אובחן בלט דיסק בC5-C6 עם לחץ קל על השק התקאלי .לאחר טיפולים של פיזותרפיה, הידותרפיה, תרופות חזקות נגד כאבים והרפית שרירים אין שיפור במצבי. לאחרונה עברתי בדיקה ונאמר לי שיש לי נקודות הדק במקום, ושהן הגורמות לכל התופעות.
    הייתי מעוניין לשמוע את חוות דעתך בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב צוואר ושיכמה ימין והקרנה ליד - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    24/07/2011

ניר שלום,
    תיאוריך אכן יכולים להיות קשורים לנקודת טריגר או טריגר פוינטים בשרירי הצוואר, שכמה או מרפק אשר נוצרים או מתגברים עקב פגיעת היציבה והדיסק הצווארי. רפלקס עצבי מהצוואר לאותו איזור ידוע כאחד הגורמים אך אם תרוץ ותלך לטפל בטריגר פוינטים, לא טיפלתה בשורש הבעיה, והיא השיקום הכללי.
    לפי תיאוריך, קיבלתה שיקום די טוב אך חסר בו המרכיב המרכזי של שיפור תפקוד חוליות ומפרקי הצוואר אשר לוחצים על כרית הדיסק C5-6, והיא הגישה הכירופרקטית של מגוון טכניקות כירופרקטיות כולל ייעוץ והדרכה ארגונומית לשינה נכונה, יציבת ישיבה ועבודה מול שלוחן ומחשב,
    בקיצור, אתה אמור לגשת לקבל אבחון כירופרקטי והתאמת טכניקות כירופרקטיות המתאימות למצבך וגילך.
    אנא זכור כי במקצוע הכירופרקטיקה יש מספר רמות הכשרה וטיפול מד"ר לכירופרקטיקה בסיסי של 7 שנות לימוד והכשרה ועד כירופרקט מומחה אשר עבר הכשרה פוסט דוקטורטית אקדמאית (לא קורסים פרטיים של סופי שבוע על ידי כירופרקט מסויים) במגוון תחומי העיסוק.
    לגבי מצבך, הייתי ממליץ לבחור כירופרקט מומחה מתחום השיקום ו/או פגיעות הספורט,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו