פריצת דיסק צווארי..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק צווארי..
    עמית
    31/07/2011

שלום,
    אני בן 24.. אחרי בדיקות די ארוכות, הסתבר שיש לי פריצת דיסק צווארי..
    הדבר הקרין לי לאזור הכתף והיד השמאלית. זה היה מלווה בכאבים די לא מוגדרים ולעיתים יכלו להוציא אותי מדעתי.. הרופא הפנה אותי לפיזיותרפיה. ובאמת התרגילים אכן שיפרו את מצבי והחלישו בהרבה את הכאבים.
    בהתחשב למצבי, האם שינה ללא כרית מומלצת או שאין מניעה בכך ?

דבר נוסף שמטריד אותי:
    אני מאוד אוהב להתאמן ולעשות ספורט..
    השאלה שלי היא האם שכיבות שמיכה וכפיפות בטן עלולות לפגוע בי ולהחמיר את המצב או שאין קשר. בנוסף, אני מודע לכך שהרמת משקולות לא מומלצות. האם משקולות במשקל יחסית נמוך, 5 קילו סה'כ, לידיים גם כן לא מומלצות ?
    ֿ
    תודה רבה על ההתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק צווארי..

הוספת תגובה

• נטייה לפריצה יכולה להיות תורשתית ?

עמית
    31/07/2011

שוב תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק צווארי.. - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    31/07/2011

עמית שלום,
    בדרך כלל אישור רישמי לקיום פריצת דיסק מאובחן בהדמייה ממוחשבת של הצוואר על ידי CT אן MRI, ואני יכול להניח כי עברת אותן וכי בהן מופיעה האבחנה הזאת.
    אם לא עברת הדמיה, רוב הסיכויים לכאביך לשכמה השמאלית והיד הלא מוגדרים כדבריך, יכולים להיות ממתח וכיווץ שרירי הכתפיים והצוואר, במיוחד לאחר דחיסת או הרמת משקולות שאני מבין שאתה אובה לעשות.
    בכל מקרה, נשמח לקרוא את פירוט ממצאי ההדמיה אם נעשתה.
    לגבי שאלותיך, אם ישנה פריצת דיסק בצוואר, עליך לחשוב בשני כיוונים:
    האחד, מה היה הגורם שלה, כלומר תאונה, נפילה, יציבה גרועה עם הראש נוטה לפנים במהלך הבגרות והצבא, הרמת ונשיאת משקלים כבדים בצבא, שינה על כריות גבוהות אשר מכופפת את הצוואר וגורמת ללחץ של חוליות הצוואר על הדיסקים וכו',
    האחר, איך מטפלים בפריצה ומונעים הישנות הלחץ על העצב.
    הטיפול הפיזיוטרפי אכן משחרר שרירים והתרגילים מחזקים את רקמות הדיסק אך האם תיקנו את מבנה החוליות וכיוונם ואת יציבתך?, קרוב לוודאי שלא כי זהו תפקידו של ד"ר לכירופרקטיקה, כירופרקטור או כירופרקט, שכולם מתארים בעל מקצוע שמאבחן ומטפל ומשקם בעיות של עמוד השדרה.
    לכן, היית מציע כי תפנה לדוקטור כזה לבדיקה של יציבה צוואר חוליות דיסקים ואז הכיוון של טיפול מושלם יהיה יותר נכון.
    לגבי המניעה, הרמת משקולות של 5 ק"ג יכולה להעמיס יתר על המידה את שרירי ורקמות הצוואר וכן את כריות הדיסק ואז להגביר לחץ על בעצב שמוליך לשכמה וליד, לכן, היה מומלץ לא יותר מ2 קג מקסימום.
    וכן, מבנה חוליות גנטי יכול במקרים מיוחדים לתרום לפריצת הדיסק.
    אנא, פנה כאמור לטיפול הכולל ולא רק אורטופד פיזיוטרפיסט אל גם ובהחלט שלב כירופרקט בטיפולך. כדאי לזכור כי כמו ברפואה, גם כירופרקטיקה מורכבת מכמה רמות הכשרה וטיפול ואם הכירופרקט הבסיסי לא עוזר, פונים לכירופרקטים מומחים,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו