מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צוואר תפוס עם כאב בבליעהאבי24/08/2011
שלום רב.
אני בן 42 עובד כמתקין של תריסים.
לפני כחודש וחצי נתפס לי הצוואר בזמן העבודה די קשה.טופלתי באתופאן ומשחה.
לאחר כשבוע הייתה הקלה ולאחר שבועיים נעלם הכאב לגמרי.
לאחר שבועיים של שקט,קמתי עם צוואר תפוס שוב,וכאן יש להדגיש שאני לא ישן עם מזגן רק עם מאוורר תקרה על המהירות הכי נמוכה,מה שכן כשאני מזיע בעבודה בד"כ יש מזגנים סביבי וגם ברכב כמובן אבל לא מכוון אליי ישירות.
מה שמוזר הוא שהפעם הזאת גם נתפס לי הצוואר בעורף מימין ולאחר יומיים גם בצוואר בצד ימין.ומה שעוד יותר מוזר הוא שנוספו לכאבים אלו גם כאב בזמן בליעה ואנסה לפרט כדי לתת לך את הנתונים המדוייקים.אז ככה;
1.כשאני בולע רוק כואב לי קצת בצד ימין בצוואר למטה בדופן הצוואר,בעצם מתחת לאיפה שהצוואר תפוס.
2.כשאני בולע אוכל מוצק אני מרגיש כאב חזק ונקודתי באותה נקודה שהזכרתי בסעיף 1,אך בנוסף גם כאב קל באותה נקודה בצד שמאל של הצוואר וגם לפעמים בעורף ממש במרכזו,ז"א שכשאני בולע מזון מוצק אני מרגיש את הכאב הכי חזק בצד ימין,קל בצד שמאל וחד{לא תמיד}גם במרכז העורף.
כרגע אני מטופל בארקוקסיה 90 ומשחה+צווארון רך.
כרגע לאחר חמישה ימים של טיפול אין הקלה ואין החמרה במצבי,די תקוע!
האורטופד שלל פריצת דיסק צווארי ולא מוכן לתת הפנייה ל-CT,טוען שזה שריר מכווץ וזה הכל ובקשר לכאב בזמן בליעה{שדרך אגב לא מופיע כלל בלוע עצמו אלא איפה שהזכרתי}טוען שזה גם קשור כנראה לשרירים שהתכווצו ולא פירט מעבר לכך אך הציע לי גם לפנות לאף אוזן גרון שאליו פניתי היום כדי לשלול איזושהיא דלקת ואבחנתו של הרופא שהוא חושב שזה כלום ואולי באמת קשור לשרירי הצוואר,אך רוצה לשלוח אותי ל-CT צוואר כדי לשלול שאין איזה חוליה בצוואר שבולטת כיוון הלוע שאולי גורמת לכאבים אלה.
בינתיים אני כואב,ירדתי במשקל בגלל שקשה לאכול ושאלותיי בבקשה אלייך הם;
1.יכול להיות שאחרי טיפול של חמישה ימים ואין עדיין הקלה במצבי?לא ייתכן שזו פריצת דיסק?דרך אגב הרופא שלל בבדיקתו הנויירולוגית בעייה עצבית.
2.ממה לעניות דעתך המקצועית נובעים הכאבים בזמן הבליעה ושהכאב הוא כלל לא בלוע אלא במקומות אחרים שהזכרתי לעיל?ואיך כואב גם בצד שמאל ששם לא תפוס הצוואר כלל וכלל?
3.כמה זמן צריך לדעתך להיות עם הצווארון הרך ביום והאם מותר\צריך לישון איתו?
רציתי להזכיר עוד פרט קטן והוא שכאשר אני שוכב על הגב ומזיז את הראש לצדדים כמעט ולא כואב לי לעומת הכאב החד שאני מרגיש כשאני יושב או עומד.
תודה רבה מראש על הסבלנות והיחס.אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר תפוס עם כאב בבליעה - תגובה
ד``ר עופר ברוך25/08/2011אבי שלום,
אתה מעלה ומתאר את מצבך באופן מדהים באיכות ותיאור הבעיות.
בגדול, כאשר אנו ניגשים לבדיקה ואבחון כירופרקטי של כירופרקט מומחה, השונה מאבחון כירופרקט רגיל, אנחנו משלבים את כל מה שלמדנו בלימודי האנטומיה והנוירולוגיה, כולל לימודי המכאניקה של השלד והצוואר, עד לאבחון כלל הפגיעות והמחלות האפשריות לאותו איזור.
תיאוריך מתאימים אכן ללחץ צווארי בתוך עמוד השדרה או בקרבתו, הלוחצים על הוושט המוליך אוכל לעוס לקיבה. הרמז הכי גדול שנתתה לנו, ואני מקווה גם לאורטופד שלך, זהו השינוי בלחץ בין השכיבה לישיבה והעמידה אשר מוסיפים את לחץ משקל הראש וכח הכבידה על חוליות הצוואר.
למה האורטופד לא מצא ממצא נוירולוגי בבדיקתו?
התשובה די פשוטה!
הבדיקות הנוירולוגיות הקיימות בכירופרקטיקה וברפואה, בודקות את העצבים היוצאים מחוליות הצוואר אל הידיים, והם יכולים להיות מושפעים רק מלחץ אחורי של החוליה או הדיסק בין החוליות, אך במקרה שלך, כולל סוג עבודתך ותיאור הבעיה, הלחץ קרוב מאוד לוודאי, הוא מלפנים, כלומר שרירים מכווצים לאורך זמן מעבודת ההתקנות אלומניום.....גרמו לפגיעה במעטפת כרית הסחוס של הדיסק בין חוליות הצוואר....שגרמו לבליטת הדיסק או הדיסקים כלפי הוושט לפנים...ואז לתחושת כאב בבליעה והפניית כאב מקומית לשרירי הצוואר והתחושות שהאורטופד לא מבין, כי הוא עדיין מחפש לחץ של עצב ודיסק בחלק האחורי של החוליות, אשר בדרך כלל גם מקרינים כאב לכתף או ליד או לזרוע או לאמה.
לכן, הפתרון האבחנתי חייב לכלול בדיקת הדמייה ממוחשבת כגון CT או MRI רק שהאורטופד כנראה לא זוכר את האנטומיה והפיזיולוגיה של האיזור בכללותו וחושב רק בכיוון אחד.
הפתרון הטיפולי, מעבר לתרופות שקיבלת לשחרור שרירים והורדת דלקת, הוא הרכב טיפול כירופרקטי שיקומי, אשר יכלול קרוב לוודאי, טכניקות שחרור שרירים על ידי נגיעות ומתיחות בעזרת הידיים, טכניקות שחרור שרירים בעזרת פלסטרים כירופרקטיים מיוחדים, הפניה לשילוב דיקור סיני, ואז, כאשר תורגש הקלה, ביצוע מגוון טכניקות איזון ויישור של חוליות הצוואר, שאיבת הדיסקים הרכים פנימה, הקלת הלחץ על הוושט ואז...
הכוונה וביצוע תרגילי מתיחה וחיזוק עצמיים לביצוע שלך בכל טיפול וכן במהלך עבודתך וכן בבית,
אך לכל אלו, צריך כירופרקט מומחה העוסק בשיקום! כירופרקט רגיל יתן טיפול של 5-10 דקות אשר איננו מתאים כנראה למצבך.
לגבי ההדמיה, אם האורטופד מתנגד, פנה וקבע תור דחוף לנוירוכירורג אשר אמור להבין יותר טוב מהאורטופד, ובקשתו להדמיה בקופת החולים מאושרת יותר בקלות,
אם כל אלו לא עוזרים, פנה לחדר המיון של בית חולים גדול ושם, אתה אמור לקבל אשפוז ו/או הפניה למחלקה אורטופדית או נוירולוגית ואז לקבל שם את בדיקת ההדמיה הנחוצה לך,
אנא פנה לכירופרקט מומחה ובמקביל לבדיקות כאמור,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל ד"ר ברוך
אבי25/08/2011קודם כל תודה רבה על תשובתך המתומצת והמקצועית אשר גרמה לי לשאול אותך ברשותך עוד מספר שאלות והם;
1.הזכרתי בשאלתי את אבחנתו של רופא האף אוזן גרון שחושב דווקא לשלוח אותי ל-CT צווארי כדי לשלול לדבריו חולייה צווארית שאולי בולטת לכיוון הלוע וגורמת לכאבים?ואני מזכיר שוב שדווקא בלוע אין לי כאבים כלל אלא דווקא בדפנות של הצוואר ובאמצע העורף.בינתיים מחכה לאישור הקופה.
2.מה בקשר לצווארון הרך האם כדאי להמשיך להיות איתו כל היום וגם לישון איתו לבקשת האורטופד?או שלא?
3.הייתי היום בפיזוטרפיה ושם טוענים שזה לא שריר מכווץ כמו שחושב האורטופד אלא בעייה אולי במפרקים בין החוליות ושם המליצו לי לא ללכת עם הצוורון.למי להאמין...?
4.בקשר להבדל בכאב בין שכיבה לישיבה\עמידה אמר האורטופד שבשכיבה אין לחץ על שרירי הצוואר ולכן לא כואב כ"כ,האומנם?
5.אם נכון המצב שתיארת לגבי ונשמע לי די נכון,תוך כמה זמן לדעתך אוכל לחזור למקום עבודתי שהיא עבודה פיזית ואני עובד שכיר שרוצה לשמור על מקום עבודתו ומצד שני גם על בריאותו?
תודה רבה רבה על התיחסותך וסבלנותך.אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל ד"ר ברוך - תגובה
ד``ר עופר ברוך26/08/2011אבי שלום,
כפי שציינתי, רופא האף-אוזן-גרון אכן צדק בכיוון מחשבתו הקלינית, וההדמיה אכן נחוצה והיא גם תראה את מצב המיפרקים של חוליות הצוואר, את הרקמות הרכות ואת הדיסקים,
כפי שהסברתי, עומס כח כובד משפיע ולוחץ יותר על רקמות הרכות והדיסקים בצוואר,
לגבי השימוש בצווארון הרך, הוא נועד פשוט למנוע ממך פסיכולוגית להזיז את הצוואר ופרקטית, אתה למעשה מזיז אותו אך פחות ממצב ללא הצווארון.
זהו טיפול פאסיבי שיכול לבוא, אם ימצא צורך מקצועי על ידי הכירופרקט המטפל, לאחר הטיפולים הכירופרקטיים, אך לא כתחליף להם, אחרת, אתה עלול לגרום לנוקשות המיפרקים אשר נמנעת מהם תנועה חלקית על ידי הצווארון הרך.
לגבי צפי השיפור והחלמתך, אנו חייבים לבדוק אותך ואת ההדמיה שלך לפני שנוכל העריך כמה זמן ייקח. בגדול, אם זה כריות דיסקים, ניתן לקבל טיפולים כירופרקטיים ולעבוד בהנחיות זהירות ומניעה בעבודה ואצל חלק מהמטופלים, זה לוקח 6-8 טיפולים להחלמה ללא כאבים ואחרים לוקח בין 12-15 טחפולים, אך מדוייק יותר, נדע לאחר האבחון והתחלת הטיפול בך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)