שאלה בנוגע לסיבוב הראש באופן מוגזם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לסיבוב הראש באופן מוגזם
    ניב
    04/09/2011

אני בן 23,
    מזה מספר חודשים (הפסיק באמצע וחזר לפני חודשיים) אני מרגיש צורך תמידי שמלווה אותי לאורך כל היום והוא למתוח כמעט כל חלק בגוף בין אם זה הידיים, הרגליים, הגב הצוואר וכו'.
    הבנתי שאולי זו דרך של הגוף לשחרר לחצים.
    בכל מקרה, בחודש האחרון אני מרגיש צורך שמלווה אותי לאורך כל היום והוא למתוח את הצוואר/עורף/חלק עליון של העורף (שוב, המון פעמים לאורך היום).

בנוסף, לעיתים אני מבצע פעולה במסגרתה אני מסובב את הראש (בלי עזרת הידיים. רק הראש) הכי חזק שאני יכול וסיבוב של מקסימום מעלות - **מקסימום היכולת של הגוף** (ושוב- ללא עזרת הידיים, רק סיבוב הראש). אפילו מנסה כאילו להגיע ל-180 מעלות למרות שהגוף לא מסוגל לכך.

השאלה שלי: מהו הסיכון בפעולה כזו לכלי הדם בצוואר? האם אני צריך לדאוג ולהיבדק?

מהו ההבדל ברמת הסיכון בין פעולה זו לטיפול כירופרקטי בצוואר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לסיבוב הראש באופן מוגזם - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    08/09/2011

ניב שלום,
    אתה משחק ברולטה רוסית כאשר אתה משחק בסיבובי צוואר המנסים לשחרר את תחושותיך בצוואר,
    הטיפול הכירופרקטי הינו מורכב בתנועתו לפי אבחוני מצב חוליות ומיפרקי החוליות בצוואר והוא לא עולה על 10-15 מעלות סיבוב וברובו מכיל מרכיב צידי יותר מאשר סיבובי.
    אנחנו יותר מלא X לא ממליצים על פעולות עצמאיות אלו אשר גורמות לך לצוואר חלש יותר ופגיע יותר,
    תיזהר בבקשה ולך להיבדק ולקבל טיפול כירופרקטי וכמובן אבחון לפניו, מקצועי ונכון!!!
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו