מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לסיבוב הראש באופן מוגזםניב04/09/2011
אני בן 23,
מזה מספר חודשים (הפסיק באמצע וחזר לפני חודשיים) אני מרגיש צורך תמידי שמלווה אותי לאורך כל היום והוא למתוח כמעט כל חלק בגוף בין אם זה הידיים, הרגליים, הגב הצוואר וכו'.
הבנתי שאולי זו דרך של הגוף לשחרר לחצים.
בכל מקרה, בחודש האחרון אני מרגיש צורך שמלווה אותי לאורך כל היום והוא למתוח את הצוואר/עורף/חלק עליון של העורף (שוב, המון פעמים לאורך היום).
בנוסף, לעיתים אני מבצע פעולה במסגרתה אני מסובב את הראש (בלי עזרת הידיים. רק הראש) הכי חזק שאני יכול וסיבוב של מקסימום מעלות - **מקסימום היכולת של הגוף** (ושוב- ללא עזרת הידיים, רק סיבוב הראש). אפילו מנסה כאילו להגיע ל-180 מעלות למרות שהגוף לא מסוגל לכך.
השאלה שלי: מהו הסיכון בפעולה כזו לכלי הדם בצוואר? האם אני צריך לדאוג ולהיבדק?
מהו ההבדל ברמת הסיכון בין פעולה זו לטיפול כירופרקטי בצוואר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לסיבוב הראש באופן מוגזם - תגובה
ד``ר עופר ברוך08/09/2011ניב שלום,
אתה משחק ברולטה רוסית כאשר אתה משחק בסיבובי צוואר המנסים לשחרר את תחושותיך בצוואר,
הטיפול הכירופרקטי הינו מורכב בתנועתו לפי אבחוני מצב חוליות ומיפרקי החוליות בצוואר והוא לא עולה על 10-15 מעלות סיבוב וברובו מכיל מרכיב צידי יותר מאשר סיבובי.
אנחנו יותר מלא X לא ממליצים על פעולות עצמאיות אלו אשר גורמות לך לצוואר חלש יותר ופגיע יותר,
תיזהר בבקשה ולך להיבדק ולקבל טיפול כירופרקטי וכמובן אבחון לפניו, מקצועי ונכון!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)