שאלה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה...
    אלי
    09/10/2011

אני סובל מעקמת וחוסר יציבות בשני הכתפיים עקב תת פריקות. פניתי לרופא המשפחה שלי וזה סירב לרשום לי הפנייה לכירופרקט ושלח אותי לאורטופד שימליץ. האורטופד לא התרשם שאני חייב כירופרקט וכך נשארה לי האופציה ללכת פרטי בלבד.
    יצאתי עם תחושה שחוסכים על חשבוני. האם ניתן לדרוש הפניה לדבר? הרי יש ממצאים רפואיים שחור על גבי לבן ואני סובל מכאבים אז למה רופא מסרב והאם זה סביר? אין לי שום אלרגיות או סיבה להימנע מכירופרקטיקה ורפואה משלימה.מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• שאלה... - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    11/10/2011

אלי שלום רב,
    אתה מעלה מספר סוגיות חשובות מאוד ואנסה להשיב עליהן כמיטב ידעתי.

ככלל, מקצוע הכירופרקטיקה מכיל יותר מ 20 טכניקות טיפול ידניות וממוכשרות לטיפול במגוון אבחונים ומצבי הפרעה תפקודית ומיבנית בעמוד השדרה כולו, כולל האגן, הצוואר והגולגולת.
    לפי האבחנות, מתאים הד"ר לכירופרקטיקה (ד"ר היודע ומוכשר באבחון כללי ועמוד שדרה, לימודי 7 שנים לדוקטורט, וזה בהחלט לא לימודי תואר ראשון/טכנאות בפיזיוטרפיה) טכניקות טיפול המתאימות לאבחנות ולמצב וגיל המטופל.

לפני שנה ומחצה, הועבר חוק הכירופרקטיקה בכנסת ומגדיר את מקצוע הכירופרקטיקה כמקצוע בריאות עצמאי ללא תלות בבדיקה או הפניית רופא מקדימה, עקב יכולותיו המעשיות והאקדמיות של הדר לכירופרקטיקה לקבל ולבדוק מטופלים בגישה ישירה.

חלק מחברות הביטוח עדיין לא הפנימו חוק זה, ולכן דורשות ממך הפניית רופא לפני הבדיקה והטיפול הכירופרקטי.

חלק מהרופאים עדיין לא נחשף למחקרים והעובדות המדעיות הקשורות במקצוע זה או שמחזיק בדעות קדומות (מקצוע או טיפול מסוכן) למרות שמחקרי סיכון ברפואה מראים כי המקצוע והטכניקות נמצאות הרבה יותר בטוחות מכל הטיפולים הרפואיים לגבי אותה אבחנה ברמה סטטיסטית של נפגעים לפי אוכלוסיות,

בנוסף, חלקם איננו מכיר את המקצוע, ומכיוון שלצערנו מקצוע הכירופרקטיקה איננו נכלל בסל הבריאות, רופאי הקופה חוששים מקבלת קנס מהנהלת הקופה עקב הפנייתך לטיפול שאיננו בסל הבריאות,
    או...
    שקיימת בעיית כבוד עצמי ואגו של הרופא כאשר אתה בא ומבקש ממנו להיות פקיד ולחתום על הפניה פורמאלית לכירופרקט. רופאים אלו, בדרך כלל יאמרו לך, שמי שביקש ממך הפניית רופא על מנת להגיע לכירופרקט, עליו לבדוק אותך בעצמו, כלומר הם גם מפחדים (שלא בצדק!) מקבלת אחריות מקצועית להפנייתך ואולי גם תביעות מצידך אם לא תהיה מרוצה מהכירופרקט.

המלצותיי לך:
    1. פנה לרופא המשפחה ובקש הפניה כאמור, כאשר אתה מוכן להצהיר כי היא נעשית באופן פורמאלי בלבד עבור חברת ביטוח וכי הנך מתחייב בכתב שלא לתבוע את הקופה ו/או רופא המשפחה בעקבות חתימתו על הפנייתך לכירופרקט,

2. העברת שם הרופא/ה ודרך התקשרות עימו/עימה אלינו ואנו ננסה להסביר ולעזור בנדון,

3. פניה לאגף הרפואי של חברת הביטוח בפניה כתובה רשמית המסבירה כי אין חובה חוקית מחברת הביטוח לבקש הפניתך מרופא לכירופרקט עקב החוק החדש שעבר בכנסת לפני שנה ומחצה,

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו