בעיה של "קליקים" חזקים מאד בצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה של "קליקים" חזקים מאד בצוואר
    ד``ר עופר ברוך
    11/10/2011

שלום רב,

מזה מספר שנים 5 שנים שאני סובלת מבעיה של "קליקים" חזקים מאד בצוואר (ניתן אפילו לשמוע אותם אם שמים אוזן על הצוואר).

כשאני שמה את הרעש על הכרית יש רעש חזק של קליקים שהשרירים קופצים לבד קליקים חזקים

וגם קליקים חזקים בלסת אני לא יכולה לדבר או לפתוח את הפה בגלל הקליקים...

כשאני שמה את הראש על הכרית אני שומעת את הקליקים בחוזקה רבה
    הרעש של הקליקים מפריע לי לישון!!!

ה"קליקים" קורים בכל תנועה של הראש ימינה ושמאלה, וגם במנוחה!!!

אך אינני מוגבלת בתנועה בגינם...

מאז הבעיה אני סובל גם מכאבי ראש חזקים - לדעתי כאבי הראש נגרמים כתוצאה מאותם ה"קליקים".

דרך קופת החולים שלי - ורופאת המשפחה שלי, הופניתי לבדיקתם של אורטופדים ואף הייתי בכל הטיפולים- שיאצו , דיקור, פיזיותרפיה- עשיתי את כל הטיפולים שיש

.הצילום רנטגן בצוואר היה תקין..

אשמח מאד באם יש לך תשובה קונקרטית או פתרון לבעייתי.

בבקשה בבקשה בבקשה

בתודה מראש,
    לינדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר עופר ברוך - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    12/10/2011

לינדה שלום רב וחג שמח,
    לפי סיפורך ותיאורייך יתכנו שני הסברים לצלילים שאת שומעת מצווארך,
    האחד, בעל צליל כגון קרררץ עמום, נוצר כתוצאה שח החלקת גידי שרירים לא מאוזנים על חלקי החוליות הגרמיים בצוואר, והחלקה לא מאונת זאת יוצרת את הרעש הזה,
    השני, עקב גמישות יתר ברקמות הרכות בצוואר, כולל מיפרקי חוליות הצוואר עקב מבנה גנטי גמיש בכל הגוף. גמישות זאת, ביחד עם אפשרות מאוד סבירה כי יש לך עקמת בעמוד השדרה העליון ואולי אף בצוואר, יוצרים מנוף פיזי על מיפרקי הצוואר וביחד עם הפעלת עומס פיזי או סיבוב, גורמים לצליל פיקוק או קליקים ממיפרקי הצוואר.
    יחד עם אלו, הרמז שנתת על תפיסת שרירי הלסת, יכולה להעיד כי קיימת אי סימטריה בשרירי הלסת אשר קשורים לשרירי הצוואר דרך החוליה הראשונה בצוואר C1.
    בנוסף, יתכן גם עומס נפשי או חרדות נסתרות אשר מוצאות את ביטויין אצלך, בהפנית העומס הזה לשרשי הלסת ותפיסתם/קיצורם עד שכואב לפתוח את הלסת, תופעה יחסית נפוצה בעולם המערבי ונקראית ברוקסיזם.
    על הכל, כדאי לפנות לכירופרקטים מומחים בשיקום ובספורט אשר יקדישו לך זמן בדיקה ואבחון מסודר, וכן טיפול שיקומי במגוון טכניקות גם לשירים, גם למיפרקים ובמיוחד לחיזוק ושיקום השכמות והצוואר,
    בהצלחה! ונשמח לבדוק ולטפל בך באם תבחרי כן,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו