סובל מכאבי גב תחתון + כאבים בצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובל מכאבי גב תחתון + כאבים בצוואר
    עמית
    17/10/2011

שלום,
    מזה שנה וחצי סובל מכאבים בגב התחתון,במתן ימין
    ברגל ימין, ומרגיש רדימות בכפות האצבעות ובאמצע הכף רגל.
    תוצאות MRI ע"ש מתני מלפניי שנה

יישור לורדוזיס

L1-l2 בלט דיסק שטוח מינימלי אחורי
    L2-L3 בלט דיסק שטוח מינימלי אחורי
    L4-L5 בלט דיסק אחורי הגורם ללחץ מינימלי על השק הטכאלי

ו 8 חודשים סובל מכאבים בצוואר, כאב בכתב ימין, בשכם, ומרגיש זרמים באצבעות הכף היד.

MRI ע"ש צווארי
    שינויים דיסקוגניים מעטים ב CS-C6
    עם היפוך הלורדוזיס ללא השפעה קומפריסיבית משמעותית

כבר מיואש מכל הסבל הזה..ואני סה"כ בחור צעיר
    יש לציין שעבדתי פיזית בין 6-7 שנים ללא הפסקה..

האם התוצאות של הבדיקות (מתני+צווארי) מסבירות את הכאבים שאני חש?
    והאם טיפול כירופרקטי יעזור לי?
    אני מהצפון, אז אשמח להמלצה של כירורפרט באיזור קריות במידה וטיפול כירופרקטי יעזור.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סובל מכאבי גב תחתון + כאבים בצוואר - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    17/10/2011

עמית שלום,
    תיאורייך ותיאור מצבך מתאימים לאדם אשר יש לו גמישות יתר ברקמות הרכות של השרירים, הרקמות חיבור ורקמות מעטפת כריות הדיסקים ביחד עם (כנראה) היצרות תעלת השדרה.
    כל אלו, וביחד עם העבר התעסוקתי שלך של עבודות פיזיות ואיננו יודעים הכין שירתתה בצבא ואילו עומסים היו שם, גרמו לעמוד השדרה שלך להידחס ולהפעיל עומסי יתר על כריות הדיסק עד כדי בלטים ובקעים כפי שתיארתה.

מקצוע הכירופרקטיקה כולל מגוון טכניקות וטיפולים, וזהו לא טיפול מסויים אחד.
    בחלק הראשון, מבוצעים תשאול והיסטורית פציעות והיסטוריה רפואית אחרת, ולאחריה בדיקות שונות, מישוש, הנעת חלקי גוף ושרירים על מנת להגיע לאבחנות כירופרקטיות ראשוניות, שמולן, ביחד עימך מרכיבים ומתאימים טכניקות טיפול כירופרקטיות המתאימות לאבחנותיך הכירופרקטיות.

עקב מורכבות מצבך, הייתי ממליץ כי תפנה לבידקות וטיפולים אצל כירופרקטים מומחים אך כאלו ישנם מעטים מאוד בצפון ואוכל להמליץ על דר רפי גולדמן (אחוזה, חיפה) שמורשה גם בדיקור סיני ומיומן באבחנות וטיפול במקרים מורכבים כמו שלך,
    וכן ד"ר רונן וולגרין מהקריות וד"ר מיכאל דנוף מגשר הזיו וביה"ח רמבם. שני האחרונים אינם כירופרקטים מומחים אך ידועים כבעלי ידיים טובות.

אתה אמור אסרטיבית לבקש מאותם גורמים מטפלים אשר ינחו וידריכו אותך בביצוע תרגילי מתיחה, חיזוק ושיקום במקביל לטיפולים שיתנו לך וכן ינחו אותך לגבי יציבה ושיפור/הקלת העומסים על הגב והצוואר ביחד עם שיפור התזונה הטיפולית למקרים אלו כגון תוספי תזונה וכו',

אם אין שיפור, ניתן תמיד לעלות על רכבת לתל אביב וניתן לך חווית טיפול של כירופרקטים מומחים לפי מצבך ואבחנותייך. אנא זכור תמיד כי יש הבדל גדול בין טיפול כירופרקטי במסגרת משלימה של קופת חולים ובין המסגרת הפרטית בה ישנם יותר אמצעים מקצועיים וזמן לטפל בך באופן הראוי ביותר,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר עופר ברוך

עמית
    18/10/2011

תודה רבה על התגובה, לגבי השירות הצבאי- שירתתי כ 3 שנים כטבח שבוע שבוע, וגם שם עבדתי פיזית,
    שבוע בסיס טבח- ובשבוע חופש עבדתי במלצרות

רציתי לשאול אותך,כמה שאלות:

אני מהקריות, וכרגע גם לומד, ואין ברשותי רכב
    ככה שאין לי יותר מיידי ברירות ושילוב הטיפול עם הלימודים
    יצטרך להיות עם כירופרקט מהקריות-
    חיפה יהיה רחוק מיידי בשבילי ולא ייסתדר עם הלימודים

1) רונן ולגרין במוצקין? הוא מטפל גם כפרטי?
    כי שמעתי שהוא עובד גם במרפאת זבולון במסגרת כללית משלימה, ואני לא רוצה שם כי הטיפולים הללו לא משמעותיים ומועילים כמו פרטי
    והשאלה היא -אם טיפול פרטי שלו הוא שונה (כלומר מומלץ) מאשר טיפול במסגרת כללית משלימה בזבולון בק.ביאליק?

מה ההבדל בינו לבין כירופרקט מומחה? הרי הוא גם כירופרקט עם ניסיון, לא?

וכמה טיפולים בערך צריך למצב כמו שלי? בערך..

תודה רבה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר עופר ברוך - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    18/10/2011

עמית שלום,
    עקב שירותך כטבח, עם רכינות רבות לפנים הגביר את העומס על כריות הדיסק והגב,
    לגבי הטיפולים, דר וולגרין יכול בהחלט לעזור אך יש לשלב בטיפולים את כל מרכיבי הטיפול שהזכרתי,
    כירופרקט מומחה לומד עוד שלוש שנים נוספות מעבר לדוקטורט הרגיל שלמד דר וולגרין.
    הדבר מתבטא ביכולות אבחנתיות מתקדמות וביכולת לבצע ולשלב טכניקות טיפול ושיקום כירופרקטיות מוכחות מחקרית ומדעית ברמת מומחה. נסיון בקליניקה לא תמיד נחשב כפאקטור בעניין זה עקב הרגלי העבודה והשגרה במרפאות הכירופרקטיות הרגילות. עדיף אצלו במרפאה הפרטית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עמית
    18/10/2011

תודה רבה :)
    אני יתחיל את הטיפול שבוע הבא כנראה אצלו
    ומקווה שהמצב יישתפר לאט לאט..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו