מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לכל אחד מתאימה הכירופרקטיקה?סיוון26/10/2011
שלום..לפני כחודשיים עשיתי הסרת שיער בלייזר,וקיבלתי רעידות מטורפות למחרת ברגליים בעיקר משהו פנימי כזה,זו לא פעם ראשונה שעשיתי בחיי.בכל מקרה פניתי לרפואה משלימה -כירופרקט .בשיטת הטיפול העדין.בהתחלה היה בסדר ונראה שתדירות הרעידות פוחתות,כבר 15 פעמים בערך הלכתי ובפעמים האחרונות אני מרגישה צמרמורת בראש וגם זרם כזה ואחרי טיפול אחר הרגשתי שדווקא אחרי טיפול חזרו הרעידות...,אתמול כבר התחילו לי צמרמורות רציניות בכל הראש..!זה ממש מלחיץ!כמובן שהחלטתי להפסיק אבל מה אני עושה עם זה?האם לחכות וזה באמת יעבור?מעולם לא היו לי תחושות כאלה...האם טיפול כזה שעובד על מערכת העצבים יכול לגרום לי במקום לריפוי לפגיעה חלילה??מה לעשות,להיבדק אצל נוירולוג או להמשיך אצלו בכל זאת "שיתקן" זאת?הכירופרקט אמר שלא נתקל במישהי שבמהלך הטיפול במקום להשתפר מושפעת לרעה מריאקציה מה לעשות....????????
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לכל אחד מתאימה הכירופרקטיקה? - תגובה
ד``ר עופר ברוך27/10/2011ע' שלום,
לגבי הכירופרקט וניסיונו עם ריאקציות, הנה העובדה שאכן נתקל בריאקציה, אך לא בהכרח עקב טיפולו.
להבנת המקרה, חשוב להבין תפקודית ואבחנתית למה יש רעידות בלתי רצוניות ברגליים וזרמים או תחושות בראש.
תפקוד מערכות העצבים שמפעילות את שרירי הגוף, תלוי בחיישני תנועה מהעור, הגידים, השרירים ומעטפות מיפרקי החוליות וכריות הדיסק בין חוליות עמוד השדרה לכל אורכו, וכן, בפרקי רגליים וידיים. חיישנים אלו נותנים למרכזי פיענוח היציבה במוח אינפורמציה היכן נמצא כל איבר ואז המוח מחשב לפי רצונך המודע, איך להפעיל כל שריר ושריר על מנת לבצע או הפעולה והתנועה.
אם יש פעולה לא רצונית של שרירים כתיאורייך, יכולות להיות שלוש סיבות עיקריות:
עייפות כרונית וחוסר שינה אשר משפיעים על מרכזי השליטה במוח,
לחץ על עצב או חוט השדרה לאורך יציאתו מהמוח והפרעה לסיבי העצבים שכל הזמן, במצב עירנות שולטים על השרירים ומונעים מהם תנועה, ומשחררים רק כאשר המוח רוצה לבצע תנועה. לחץ זה יכול להיות בצוואר, בגזע המוח או בגב התחתון.
יתכן מאוד שהטיפול בלייזר אך הפעיל חיישנים רבים בזקיקי השיער בעור שגרמו לרפלקס למוח והשפיעו על השליטה, או שיש כנראה לחץ של דיסק בין חוליות השדרה עקב יציבה לקוייה לאורך שנים בצוואר או בגב, שבמהלך הטיפול הכירופרקטי, משתנה ומתיישר ואת מרגישה את תחושות והשפעות הדיסק על העצב במהלך ריפוי הדיסק,
חוסר במרכיבים תזותניים וויטמינים, אך אם סיבה זאת הייתה הנכונה, כי אז כל שרירי הגוף היו רועדים,
לכן, קודם כל אבחון מסודר, שגם הכירופרקט אמור להיות מוכשר בביצועו או נוירולוג ואז שילוב של הדמייה של MRI לבדוק את פנים עמוד השדרה וגזע המוח,
מקווה שעכשיו את יכולה להחליט יותר טוב לגבי המשך האבחון והטיפול לגבייך,
תמיד ניתן לפנות או לבקש כירופרקטים מומחים לחוות דעת שניה, כי מעל פורום זה התשובות אינן מקיפות ומכילות את מירב הממצאים האפשריים,
בהצלחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך..
סיוון27/10/2011שלום ד"ר ברוך..
ראשית תודה רבה על התגובה הארוכה והמלמדת,לא כל פורום למיניהו משקיע כך:)
בהיתחסות לתגובתך: מבין הסיבות שמנית אני יכולה לומר שלא עייפות או חוסר ויטמינים אלא קיימת יציבה לקויה ,אך עם כל החשיבות לכך לא היו לי כאבי גב למשל..
לפני מס' טיפולים הוא החליט שכדאי לשחרר את השריר התפוס בגב העליון ,אני לא חשתי כאב או תפוס שם אבל הוא שחרר בשיטת ה"קנאקים" ומאז החלו הבעיות שנתפס לי כחל הצד וכך גם בפעם אחריה הוא שחרר ונצפס משהו אחר עד שביקשתי שלא יעשה זאת.
יכול להיות שאני מאוד רגישה,ששריריי צפוסים גם אם זה לא מאותת לי ביופ יום בכאבי גב,יכול להיות אבל זה מאוד מלחיץ שאני חווה בימים אלה כתוצאה מטיפול צמרמורת לא מוכרת בראש וזרמים,זה מעולם לא היה לי...וזה כאמור מלחיץ ואולי מגביר את התופעה כי היא לא מוכרת ואין לי מושג איך להעבירה זה לא כאב גב ששמים משחה או תרגילים!
למרות תגובתך המסבירה קשה לי באמת להחליט אם לחזור אליו או לכירו' אחר כי אם הגבתי כל טיפול בהחרפה אז אולי זה לא מתאים?או שכמו שרשמת אולי אלה תופעות של ריפוי?יכול להיות שאני צריכה להבין שזה חלק מהריפוי ?השאלה האם זה לא משהו שיחריף/יגרום לנזק ?
וכן אלך לנוירולוג אם זה לא יעבור כבר אין לי ברירה אבל אני תוהה איך ומתי זה יעבור ואיך פשוט הגעתי למצב שהלכתי לכירופרקטיקה בשביל לטפל במשהו ויצאתי "פצועה" הרבה יותר ....תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך.. - תגובה
ד``ר עופר ברוך27/10/2011ע' שלום שוב,
בהמשך לתשובתך, בה את מגלה פרטים חשובים נוספים, הרי עקמת או היצרות תעלת שדרה או תהליכי ניוון גרמיים שגררת עימך לאורך עשרות השנים, כן יכולים לתרום לבעיה/לאבחנה שבה טיפל הכירופרקט.
לדעתי עלייך לעבור בירור של הדמיית MRI צווארית להשלמת האבחון המדוייק ואז, יש להתאים לך ולאבחנותייך טכניקות טיפול כירופרקטיות מתאימות.
כפי שציינתי בתשובה הקודמת, כמו ברפואה, גם בכירופרקטיקה ישנן מגוון רמות התערבות מקצועיות, החל מהד"ר לכירופרקטיקה הרגיל/בסיסי של 7 שנות לימוד והכשרה (אלו ברובם עובדים בקופות המשלימות) וכלה בד"ר לכירופרקטיקה מומחים שלמדו והוכשרו עוד שלוש שנים נוספות בתחומי העיסוק השונים בכירופרקטיקה.
הטיפולים אצל המומחים ברוב המקרים הם מורכבים, ארוכים(לא 5-10 דקות!!!) ויסודיים יותר כולל ביצוע תרגילים ומתיחות והקפדה על מניעה.
אם את מרגישה שהכיוון אינו מתאים לך, חפשי כוון אחר, אך זכרי כי הכירופרקטים הם היחידים שיכולים להביא אותך למקסימום טווחי תנועה כולל שיפור השרירים ומערכות העצבים, אחרת, לא היה לנו מקום במערכת הבריאות!
בהצלחה, חפשי פתרון המתאים לך ונסי לא לחפש אשמים, זה בסך הכל גורם לך תחושות כעס, רוגז ותורם לתפיסת השרירים שלך ולפגיעה בבריאותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי..תודה !!
סיוון27/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE:האם אפשר המלצה לכירו' בראשלצ?
סיוון30/10/2011שלום שוב ד"ר..
קבעתי תור לנוירולוג אבל הרופא משפחה חושב שהכל מלחץ ואין צורך...מה שקצת מעורר בי תהייה אם הנוירולוג יטרח לשלוח אותי לEMG ,כן אני לחוצה אבל זה בגלל שמעולם לא היו לי סחרחורות או צמרמורות כאלה בלי שיעברו כבר 4 ימים!
בכל מקרה התבוננתי כאן בפורום בתשובותייך לאחרים וברצוני אם תוכל לתת לי המלצה לכירופרקט באזור המרכז עם עדיפות לראשל"צ ,כאמור לאחר עיון בפורום אני אציין שיש לי כבר כמה שנים קליקים בלסת אבל אני מטפלת בהם בסד לילה ופיזיו מדי כמה שנים שזה עוזר...וכמו שאמרתי אז יציבה לקויה ורעידות בעקבות הסרת שיער,אבל בסה"כ אני בריאה.....כשאמרתי את אלה לכירו' שאליו הלכתי הוא אמר שאין צורך ללכת לנוירולוג כי הוא לא ימצא כלום ובקשר לבעיות שציינתי כמו לסת הוא אמר שזה לא משנה כי הוא מטפל רגיל ולא לפי סוג בעיה דרך הטיפול הכל אמור להשתפר,מאחר ואצלי הכל הידגדר בעקבות הטיפול .
1.אשמח אם תמליץ לי על ד"ר בראשלצ והסביבה..
2.לגבי אבחון שציינת שעושה הכירו'-מהו האבחון?כאמור הוא לא הסתכל בצילומים ורק שאל מה מפריע ואח"כ דחס קצת בחוליות והסיק שהן נעולות...אינני רושמת זאת בכדי להאשים זה כבר קרה אני םשוט רוצה לדעת להבא שאם אחליט לגשת למישהו אחר שאדע איך מומחה אמור לעבוד ....
3.לגבי התחושות של הזרמים בראש -עד שיגיע התור לנוירו' אין ממש מה לעשות רק לחכות שאולי זה יעבור ,אני מתאפקת לא לקבוע תור לכירו' כזה או אחר מצד אחד יכול אולי לעזור לי כמו שנגע ככה יחזיר ..או שזה יחמיר לי..?זה פשוט מתסכל לא סתם הייתי חוזרת על השאלה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE:האם אפשר המלצה לכירו' בראשלצ? - תגובה
ד``ר עופר ברוך01/11/2011ע שלום שוב,
כל הכבוד על שיתופנו בתחושותייך וניתוח המצב האינטלקטואלי!
במקצוע הכירופרקטיקה כל ד"ר מוכשר ונדרש לדעת ולבצע מגוון טכניקות אשר מותאמות למגוון אבחנות ואין טכניקה אחת לטיפול בהכל!!!
ישנם כירופרקטים שבגלל תשישות פיזית ומקצועית, בוחרים לעשות לעצמם חיים קלים ומשתמשים בטכניקה אחת 2-5 דקות בתקווה שזה יעזור לגוף להבריא בעצמו את הכל, אך אם ישנן מגוון רקמות או איזורים שדורשים טיפול, יש לשלב מגוון טכניקות על מנת לשמור על יעילות ונכונות הטיפול לאבחנה ולמטופל!
יש קשר אנטומי ישיר בין מעטפת מפרק הלסת לזרוע החוליה הצאוורית הראשונה C1 וכן בין חיישני המיפרק לסת למרכזי שיווי המשקל ולכן, מערכות אלו תלויות אחת בשכנתה.
בדיקה נוירולוגית חשובה מאוד על ידי הכירופרקט או הנוירולוג על מנת לוודא כי אנו לא מפספסים שום סיבה עדינה/חשובה כגון כלי דם או מסלול עצבי רגיש אשר לחוץ או מתחכך בתעלת השדרה ובמעבר בגזע המוח. הסיבה בעיקר לפניה לנוירולוג היא כי לו יש את הכלי הבירוקראטי לאשר הפניה לבדיקת MRI שיתכן מאוד והיא נחוצה קלינית אך יקרה ($1000) לקופה.
לגבי המשך טיפול ולפי תיאור מצבך, אנא פני לכירופרקט מומחה בעדיפות ראשונה כי הוא יבדוק יותר ביסודיות וכן ישלב יותר טכניקות טיפול לעזור לך.
אנא חפשי בראשלצ את דר גיא אלמוג, כיו\רופרקט מומחה בעין הקורא 10, אם זה לא מסתדר, התקשרי למרפאתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)