מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאי צילום ע"ש צווארי ומותנישחר06/11/2011
שלום רב, אני בת 44 סובלת מעודף משקל ולאחרונה סובלת מכאבי גב חזקים ביותר וכן משיכות לבתי השחי. הכאבים מתרכזים בעיקר בגב העליון ובשכמות ובמרכז הגב לעיתים גם בגב התחתון. אני עשיתי צילום ולהלן הממצאים שאלתי האם מותר לי להתחיל בהתעמלות פילאטיס ואציין כי הכושר שלי לקוי ביותר, אני עושה לפעמים הליכות אבל לא מתמידה לצערי להלן הממצאים: ע|ש צווארי: מבנה תקין של החוליות, גובהן וצורתן של החוליות שמורים, הרווחים הבין חולייתיים שמורים, זקיפות יתר בעמוד שדרה צווארי. הממצאים לגבי עמוד שדרה מותני: לומבוליזציה S1 ספינה ביפידה בחוליה S1 מרווחים הבין-חולייתים אינם צרים אודה מאוד על פיענוח הבדיקה וכן מענה לשאלתי בתודה מראש ג. ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי צילום ע"ש צווארי ומותני - תגובה
ד``ר עופר ברוך08/11/2011ג שלום,
תודה על הפניה והתיאור.
חשוב לדעת כי אין ולא ניתן לבצע ייעוץ אבחנתי בפורום זה על ידי הצגת נתוני בדיקות ותיאור תחושותייך בלבד.
אין תחליף לביצוע תשאול אישי, סקירת ההיסטוריה הרפואית שלך כולל פציעות או תאונות עבר, ובוודאי הבדיקה פיזיקאלית והכירופרקטית אשר אליה, משלבים את בדיקת צילומי הרנטגן ו/או הדמייה שלך.
לכן, אם את רוצה לבצע התעמלות וסובלת בגבך, יתכן מאוד ואף כמעט בטוח שאת הולכת לא מאוזן באגן, ברגליים ובוודאי בחוליות השדרה במותנית, בגב העליון ובצוואר.
רמז לכך משתמע מפיענוח הרדיולוג (ששונה מאוד מפיענוח הכירופרקט שמשלב הרבה יותר אבחנות מבניות ותפקודיות המשתמעות ממנח החוליות כולל הפאתולוגיות אם ישנן) שמציין כי צאוורך זקוף או ישר מדי, ועובדה זאת יכולה להצביע על אפשרות שאת סובלת מלחץ דיסק/ים בינ-חולייתיים צוואריים על חוט השדרה והשורשים. לחץ זה יכול לתרוםלכיווץ שרירי השכמות ולכאבים מקרינים לפי מה שציינת.
יתכן אף שיש לך תעלת שדרה צרה ממקור גנטי ואז החיכוך עם חוט השדרה נותן את התופעות שציינת.
יתכן גם שיש מבנה חוליות עליונות בגב שהוא לא תקין או בקימור טוב וגם כאן, השרירים מתאמצים ויוצרים כאבים.
לסיכום,
אל תתחילי התעמלות לפני בדיקה וטיפול מיישר ומשקם אצל ד"רלכירופרקטיקה ויש לשים לב כי תגיעי לדר לכירופרקט משקם אשר ישקיע זמן גם במבנה החוליות וגם בשרירים ובתרגילי חיזוק ושיקום שלך, בהחלט לא טיפול כירופרקטי רגיל/בסיסי של 5 דקות.
דבר נוסף אשר יצריך את תשומת ליבך, וכדאי לבדוק טוב זהו תיפקוד בלוטת התריס שלך כולל רמת הורמוני T3, T4 שהיא מייצרת וכן החלבונים שמסיעים את ההורמונים הללו לתאי הגוף,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)