כאב במפרק הצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב במפרק הצוואר
    אורית
    08/11/2011

שלום אני בחורה בת 27 ובשבועות האחרונים אני חשה בכאב במפרק הצוואר, המפרק האמצעי בערך . כשאני לוחצת עליו תוך כדי כיפוף הראש אחורה אני חשה בכאב המקרין לכיוון מטה של עמוד השדרה לאחרונה גם נתפס לי הרבה הצוואר, כמו כן אני מרגישה שהוא בולט לצד שמאל, כלומר הצד השמאלי של המפרק הצוואר בולט יותר שמאלה ביחס לצד הימיני, כשאני מכופפת את הראש אחרוה הוא כאילו יוצא/בולט החוצה. מה גם שאני לוחצת על המפרק אני חשה בסחרחורת ( לא סיבובית ) אני לא רואה הכל מסתובב אני מרגישה תחושה כאילו הראש זז, גם בשלושה חודשים האחרונים אני חשה אי יציבות בהליכה, נבדקתי אצל נוירולוג פעמיים והכל היה תקין, האם הכל יכול להיות קשור לכאב המפרק בצוואר שהחל לאחרונה? ומדוע אני מרגישה שהמפרק בולט לצד שמאל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב במפרק הצוואר

הוספת תגובה

• כאב במפרק הצוואר - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    08/11/2011

מיכל שלום רב,
    כל הכבוד העל ההתנסחות והפירוט!
    מה שאת מתארת, יכול להיות ובוודאות די גבוהה סיבוב של חוליה צווארית על ציר החוליות כלפי שמאל.
    תנועת מפרקי הצוואר לפנים/לאחור קשורה לתנועה תלת מימדית של מפרקי החוליות. אם ציר אחד של החוליה נעול או תפוס או קשיח, הציר האחר יזוז יותר ויגרום לעקמת או קימור בעמוד השדרה.
    במקביל לנ"ל, יוצרת התנועה הלקוייה הזאת היצרות על פתח יציאת עצבים לשכמות ולזרועות ולכן הפנית או הקרנת הכאב לאורך השדרה וכן, פוגעת בפעילות החופשית של חיישני שיווי המשקל במיפרקי חוליות הצוואר התחתונות והעליונות.

לסיכום, העובדה שהנוירולוג לא מצא ממצא המוכר לו, אין פירושה שאין לך כל בעיה ומשתמע כי אכן ישנה בעייה מכאנית אשר משפיעה על חיישני כאב וכן מפריעה לחיישני שיווי המשקל, ולכן,
    יש לפנות למכונאי של עמוד השדרה, הד"ר לכירופרקטיקה העובד במקביל לרופאים האחרים ויודע לא פחות מהם. הוא לא רק בודק ומוציא מכתב, כי אם גם מטפל ומשחרר שרירים ומאזן חוליות וחיישנים נוירולוגים ואז מכוון אותך לשיקום וחיזוק הצוואר והקפדה על מניעה ועבודה ארגונומית נכונה,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה לך על ההסבר

אורית
    08/11/2011

שאלה נוספת, ייתכן כי הכאבים במפרק יגיעו מאוחר יותר ולפני תגיע האי יציבות בהליכה? כי למעשה האי יציבות בהליכה החלה לפני שלושה חודשים ואילו הכאב והאי נוחות במפרק הצוואר הופיע רק בשבועיים האחרונים, האם העיידן ייתכן הקשר בין האי יציבות לכאב במפרק? כלומר היה סיבוב בחוליה כלפי שמאלה לפני שלושה חודשים שגרמה לאי יציבות בהליכה ורק אחרי חודשיים וחצי יופיעו כאבים? כמו כן אני ממש חשה במישוש ביד את התזוזה של המפרק שמאלה והבליטה שלו האם מרגישים זאת במישוש כאשר יש סיבוב חולייה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה לך על ההסבר - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    08/11/2011

בהחלט כן,
    כל הכבוד על הניתוח האנליטי,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רנטגן של עמוד שדרה צווארי

אורית
    15/11/2011

בהמשך לשאלותיי מהשבוע שעבר, הרופאת משפחה שלחה אותי לצילום רנטגן של עמוד השדרה הצווארי, האם ניתן לראות בצילום רנטגן של עמוד שדרה צווארי שיש סיבוב בחולייה צווארית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רנטגן של עמוד שדרה צווארי - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    16/11/2011

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת

אורית
    17/11/2011

עברתי צילום רנטגן של עמוד השדרה הצווארי וכל מה שרשום זה זקיפות יתר בעמוד השדרה הצווארי, אם הכל תקין ממה יכול לנבוע הכאבים בחולייה הצווארית התחתונה, כמו כן תחושת חוסר יציבות בהליכה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    18/11/2011

אורית שלום,
    אנא קראי מחדש את התשובה הראשונה, זה מסביר זאת בדיוק.
    בבקשה פני לדר לכירופרקטיקה כאמור, הוא או היא יעזרו לך.
    אם אין התקדמות תוך 2-3 טיפולים, ניתן לפנות אלינו לחחוד דעת שניה של כירופרקטים מומחים,
    בהצלחה ואל יאוש, עדיין לא התחלת לטפל אצל כירופרקט!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו