שאלה בעניין ספינה ביפידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בעניין ספינה ביפידה
    בנץ
    08/01/2012

שלום דוקטור
    אני בן 40, 83 ק"ג, 174 ס"מ. שירתתי קרבי בצה"ל, עושה ספורט מידי פעם.
    בבוקר בהיר אחד קמתי משינה עם כאבים עזים שנמשכים כבר חודשיים. הכאבים מתרכזים בכתפיים, בצוואר ונימול חולף ביד שמאל הלכתי לרופא, ששלח אותי לצילום עמוד השדרה.
    בצילום אובחנה "ספינה ביפידה 3-5C, גובה, מנח ומירווחים בין חולייתיים שמורים".
    מה "כוונת המשורר" במשפט הקודם?
    האם מותר לי לעשות ספורט? אני אמור לנסוע לחופשת סקי בשבוע הבא. האם יש סיכון בגלישה?
    האם טיפול כירופרקטי יכול לעזור להפסקת הכאבים? אציין כי מעולם לא נתקלתי במצב כזה.
    תודה ענקית מראש

בנץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בעניין ספינה ביפידה

הוספת תגובה

• שאלה בעניין ספינה ביפידה - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    08/01/2012

שלום בנץ,
    מהדיווח שלך עולה כי קיים לחץ על הפיזור העצבי הנובע מבסיס הצוואר, לתוך חגורת הכתפיים ולזרוע שמאל. הבעיה יכולה להיות מתח-שרירים, בעיות יציבה, עומס הנובע מתנוחת עבודה או תנוחה אחרת. במקרה חמור יותר, פריצת דיסק צווארי. יכולה להיות יותר מסיבה אחת מהנ"ל וכן יכולות להיות סיבות פתולוגיות אחרות, נדירות יותר. העניין טעון בדיקה יסודית של מומחה לעמוד-שדרה. במקרה שקיים חשש ללחץ ניכר, או לפתולוגיה אחרת-בדיקת MRI עשויה להיות חשובה.

בנוגע לספינה ביפידה; על פי רוב, מדובר בתופעה שאינה כואבת או גורמת לצרות. משמעות המילים: שדרה מפוצלת. הכוונה לחוסר איחוי קשת החוליה האחורי בתהליך התפתחות השלד בשלב העוברי או הרך. באופן נדיר, מרכיבים עצביים עלולים להישאר מחוץ למבנה. לא במקרה שלך, שככל הנראה (ע"פ התיאור שלך) אין לו השלכות בריאותיות.
    עצתי לכן היא להתמקד בבדיקה וטיפול ולהשאיר את הערכת הספינה ביפידה לשיקול דעת מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו