מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כירופרקטיקה????שגית ב.09/01/2012
עסקתי בספורט שניים רבות בעיקר בספיננג ואירובי, כבר למעלה מחצי שנה שאני סובלת מכאבי גב תחתון שמרגיש לי ממש כמו דקירות יש ימים שזה מקרין לי לאגן ולירך. כבר הייתי אצל אורתופדים מומחים שאמרו לי שאין מה לעשות! האם טיפול כירופרקטי עוזר למקרים כאלו? הבנתי שיש הרבה חובבנים בחוץ ואני רוצה המלצה למישהו טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כירופרקטיקה???? - תגובה
ד``ר עופר ברוך09/01/2012שגית שלום רב,
תיאורי ך מוכרים לנו מאוד ממרפאותינו ואנו בודקים, מאבחנים ומטפלים במקרים כאלו יום יום.
כאב דוקר אשר מקרין לאגן/עכוז ו/או לירך יכול לנבוע מחיכוך במיפרק האגן ו/או היווצרות לחץ על כרית הדיסק האחרונה בחוליה L5 עקב הליכה עם מנח אגן נטוי וכתוצאה מכך, רגליים באורך בלתי שווה לכאורה.
אורטופדים בדרך כלל מאבחנים אך לא מטפלים מכאנית/ידנית, וזהו התחום של הכירופרקטים. כמו בכל מקצוע בריאותי/רפואי יש את הדוקטורים הטובים, הטובים פחות והטובים יותר בהתאם לרמת השקעתם במהלך לימודיהם ואם אף עשו התמחות נוספת, מעבר לדוקטורט.
אצלנו, במקצוע הכירופרקטיקה, שעבר חקיקה ראשית בכנסת במרץ 2010, יש את הד"ר לכירופרקטיקה הרגילים שלמדו 7 שנים וישנם את אלו שנשארו ללמוד עוד 3 שנים במגוון תחומי העיסוק הכירופרקטיים. בעבר היו הרבה מתחזים שקראו לעצמם כירופרקטים או עוסקים בכירופרקטיקה אך היום יש חוק וזה אסור!
איך תדעי איך לבחור?
כירופרקט מורשה ומוכר בישראל על ידי משרד הבריאות חייב להיות ד"ר לכירופרקטיקה בתואר הבסיסי ויתכן ואף עשה התמחויות אקדמאיות רישמיות כאמור ולכן הוא כירופרקט מומחה.
מעבר להכשרתו/ה, דרך עבודתו/ה בצורת התייחסותו/ה למטופל היא גם מגוונת עקב ריבוי ומגוון תחומי העיסוק הכירופרקטיים, ולכן כדאי לך לנסות ללכת לכיוון של כירופרקטים שעברו התמחות בשיקום/ספורט וכו' אשר משלבים במרפיאותיהם תרגילי שיקום, נותנים ומבצעים לך ואיתך מתיחות ספציפיות לאבחנות שלך ונותנים לך את הזמן המקצועי הנדרש לבעיות כאלו, שהוא בערך בין 20-30 דקות טיפול שיקומי.
ישנם גם כירופרקטים טובים רגילים אשר עוסקים בשיקום ולכן, כדאי לך לשאול בשיחה טלפונית מקדימה על הכשרתם, בכמה מטופלים חוזרים הוא מטפל בשעה (רמז, 4-6 מטופלים לשעה זה קצת מהיר מידי עבור טיפול שיקומי) והאם הם גובים מראש על סדרת טיפולים ארוכה. במרפאות משלימות של קופות החולים ניתנים בדרך כלל 6 טיפולים לשעה אם את שוקלת כיוון זה, ולכן כדאי לשקול את המרפאות הפרטיות.
מעבר לכך, אין לנו הרשאה להמליץ על מישהו ספציפי לאיזור מגורייך בפורום זה ועלייך לברר בעצמך או לפנות אלינו אישית לבירור הפרטים,
אשתדל להוסיף מאמר שכתבתי לפני כמה שנים לגבי בחירת כירופרקט המתאים לנו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)