סטייה קלה ומאוזנת בעמוד השדרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטייה קלה ומאוזנת בעמוד השדרה
    אלון
    18/02/2012

שלום, אני בן 22 ויש לי סעיף מהצבא על סטייה קלה ומאוזנת בעמוד השדרה. הדבר מתבטא בצלעות תחתונות בולטות, יציבה לקוייה ושקע בגב תחתון. יש לציין שהבעיה לא ממש אם בכלל מפריעה לי בנושא בריאותי אלא יותר בתחום האסטתי (זה פשוט לא מבנה גוף יפה ונורמאלי). יש מה לעשות בנידון? הבנתי שיש תרגילים וטיפול פזיוטרפי לבעייה - איזה תרגילים עליי לעשות ולמי לפנות בנושא?
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סטייה קלה ומאוזנת בעמוד השדרה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    19/02/2012

אלון שלום,
    תודה על הפניה והפירוט.
    מה שהנך מתאר הוא מצב של התפתחות לא סימטרית של בית החזה העליון בהשוואה לבית החז התחתון מבחינת הצלעות, וזה יכול להיות עקב סיבה גנטית משפחתית (אפילו מדור הסבים)או עקב עקמת שדרתית.
    לגבי האבחון, יש לבא לכירופרקט ולהיבדק מקצועית כאמור.
    לגבי הטיפול, אם באמת הצלעות התחתונות נמצאות בולטות יותר מאלו האמצעיות, לצערנו השלד ובית החזה מסיים את גדילתו וגביהתו בגיל ה 20 ואילו עד גיל 25 לערך, מסתיימת הכנסת הסידן במלואו עם הורמוני הגדילה, ומכאן, אם לא שומרים על תזונה נכונה ואם מעשנים ו/או שותים אלכוהול, נגרמת חומציות יתר בנוזלי הגוף ומתחיל איבוד סידן.
    קיימות טכניקות של מתיחה ונסיון עיצוב מחדש של מבנה בית החזה כגון התעמלויות בשיטת שרוטס (יותר לעקמת) אצל פיזיוטפיסטים שעברו הסמכה בטכניקה זאת,
    או אצל כירופרקטים שעובדים שיקומית,
    אך.....
    הסיכוי להגיע לבית חזה מושלם וסימטרי קטן מאוד ומי שמבטיח לך הצלחה, אנא קח זאת ב"רחל ביתך הקטנה" או בזהירות ובביקורת עצמית שלך.
    בכל מקרה, מטופלים אצלינו רצי מרתון עם מבנה כזה כך שהנשימה לא כל כך נפעת אך יתכו וקיימת בעיית תפקוד חוליות במבנה שלך ובכל מקרה, כדאי לעבור קודם כל טיפול כירופרקטי לפני שאתה מתחיל עם ה שרוטס ואחרים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו