מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות וייעוץ בנוגע אלייסמדר19/02/2012
אני בת50.
סובלת מכאבי גב תחתון ורגליים,מאזור הברכיים לאורך קרסוליים וכפות רגליים,בעיקר רגל שמאל,תחושת צריבה שרפה עיקצוץ ונימולים מסביב לקרסול וכף הרגל.
עשיתי צילומי רנטגן ויש מימצאים.
ע"ש גבי ומותני, שינויים דיסקוגניים ושינויים ספונדילוטיים והיצרות בגב תחתון.
הנימולים האלו משגעים אותי יום ולילה. דווקא באזור הקרסוליים וכפות רגליים,
מה גורם להיווצרותם מסביב לקרסוליים וכפות רגליים? מה ומי עשוי להשמידם להוציאם מראשי מרגליי? אילו סוג של זריקות ו/או תרופות ספציפיות? רפלקסולוגית מומחית? כירופרקט מומחה? כמה אנשים אמרו לי,שחבל"ז אף אדם שום טיפול שום תרופה ושום ניתוח לא מיועדים ולא יצליח בשום אופן,להוציא נימולים מהרגליים. האם זה נכון?
היום אני חשה בהם גם גם ברגל ימין,הם מציקים לי,אני מוטרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות וייעוץ בנוגע אליי - תגובה
ד``ר נמרוד לירם19/02/2012שלום סמדר,
ממצאי הרנטגן מעידים על שינויי בלאי נורמלים לגילך ואין בהם כדי ללמדנו על הסיבות המדוייקות לסבלך. CT של עמוד השדרה יכול ליבהיר את המצב, אך כלל לא בטוח שמצבך מצריך בדיקה כזו. התהליך החשוב הוא בדיקה קלינית טובה. דהיינו, שמישהו/הי המתמצא היטב בעמוד שדרה יבדוק אותך ידנית, פיסית ותפקודית. זה בסיס טוב לקבלת החלטות כמו איזו הדמייה (אם בכלל) תתן מידע חשוב, איזה טיפול מתאים לך וכו'. מי מוסמך וכשיר לבדוק בדיקות כאלה? אורתופד המתמחה בגב, כירופרקטור ובמקרים מסויימים פיזיותרפיסט או אוסטיאופת, (אם כי אין אחידות הכשרה והסמכה באוסטיאופתיה וקשה לפעמים לדעת באיזה מומחה מדובר). רפלקסולוג, רופא כללי או משפחה ואפילו פיזיותרפיסט במקרים רבים חסרים את המיומנות והניסיון הדרושים לבדוק גב כמו שצריך ולא לפספס משהו חשוב. לסיום, יש לציין שחבל"ז אינו קיים בלקסיקון שלנו וכמעט בכל המקרים קיימת דרך לשפר את המצב. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילומי ומימצאי CT
סמדר19/02/2012דוקטור נמרוד.
קודם כל,תודה רבה עבור אנושיות,התייחסות ותגובתך בהתאם לפנייתי הראשונה אליך. שחכתי לציין שלפני חודשיים (שבוע אחרי רנטגן) עשיתי CT של עמוד שדרה.
אציג לפניך את המימצאים: L4-L5 בלט דיסק היקפי קל לחץ קל על מוצא השורשים.
L5-S1 היצרות המרווח בלט דיסק קל על לחץ קל על מוצא השורשים.
אין סימנים לגוש פרא-ספינלי.
דוקטור נמרוד,האם מן הראוי וניתן לקשר דבר מה ו/או בין הדברים לכאבים ותחושות שציינתי בהודעתי הראשונה?
עד מתי להמשיך לישון עם בונדורמין,בלעדיו אני לא מצליחה להירדם לישון,עקב כאבים ותחושות שציינתי בהודעתי הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילומי ומימצאי CT - תגובה
ד``ר נמרוד לירם19/02/2012יש סיכוי טוב שהכאב שלך מקורו בממצאים המצוינים ב CT. פני לכירופרקטור מומלץ לקבלת עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)