מה אמור להיות אורכו של טיפול כירופק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה אמור להיות אורכו של טיפול כירופק
    משה
    20/02/2012

שלום רב,

כמה זמן אמור לקחת טיפול כירופרקטי? בעיקרון דיברתי עם מס' כירופקרטים, חלקם מציעים טיפול ראשוני באורך 30 דק' וטיפולי המשך שאורכם הוא 10-15 דק', כשאחרים מציעים טיפול ראשוני שאורכו 30 דק' וטיפולי ההמשך הם בסביבות ה-20 דק'.

בעיקרון אני עומד לשלם המון כסף על הטיפולים וארצה לקבל את הטיפול הטוב והמקיף ביותר.

איך אני אמור לדעת אם המטפל שאליו אני פונה עושה עבודה טובה? אני אמור לחוש תחושת שחרור לאחר הטיפול ומה קורה לאחר מכן? כמה טיפולים נהוג לעשות בשבוע?
    מה עושים במידה ומטופל זקוק לטיפול במס' איזורים? ומדוע טיפולים כירופקרטיים הם קצרים בהשוואה לטיפולים פיזיותרפיים או כל טיפול אחר?

אני סובל מכאבי צוואר שככה"נ נובעים משרירי צוואר תפוסים ולחץ באיזור.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה אמור להיות אורכו של טיפול כירופק - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    20/02/2012

משה שלום,
    תודה על הפניה ואתה עושה נכון שאתה מברר פרטים לפני קביעת מיקום הטיפול והגורם המטפל.
    מקצוע הכירופרקטיקה איננו מקצוע של עיסוי או מסאג' תלוי זמן טיפול ספציפי, אלא מטרתו אכן, לאחר בדיקות ואבחון מדוקדק של גורמי התלונה והליקויים/כאבים, לאזן, ליישר ולשחרר את מיפרקי השלד והשריר, כך שחיישנים נוירולוגיים יעבדו נכון וסימטרי.

עבודת חיישנים נכונה, משפיעה ישירות על כוח השרירים שמייצבים אותך תחת כוח הכבידה ומונעים שחיקה ופגיעה במרכיבי הצוואר, הגב העליון והמותנית.

מקצוע הכירופרקטיקה בנוי כמו ברפואה, ממגוון רמות השכלה וטיפול כאשר הרמה הבסיסית היא ד"ר לכירופרקטיקה אשר סיים הכשרה של 7 שנות לימוד דוקטורט.
    בהכשרה זאת, הוא או היא לומדים את כל מקצועות הרפואה למעט התרופות והפעולות הפולשניות, אך במקום זה, מתרכזים באבחון ליקויי תפקוד החוליות, השרירים והחיישנים העצביים בשלד.
    כמו ברפואה, גם במקצוע הכירופרקטיקה קיימות התמחויות-על של שנה עד שלוש שנים אקדמאיות נוספות לתחומי העיסוק הכירופרקטיים השונים לקבלת תואר כירופרקט מומחה.
    על מנת לקבל תואר זה, על הכירופרקט מומחה להראות ידע באבחנותמורכבות ומסובכות, ידע בשילוב מגוון טכניקות טיפול מורכבות כולל שיקום וחיזוק המטופל, וכן ידע לייעץ מקצועית לכירופרקטים הרגילים.
    לפי כך, במרבית המקרים תוכל למצוא טיפולים קצרים של 5-10 דקות אצל כירופרקטים רגילים תוך שימוש בטכניקה אחת או שתיים וקביעת תוכנית טיפול ארוכה של עשרות טיפולים......,
    לעומת טיפולים מורכבים וארוכים יותר של 20-25 דקות אצל כירופרקט מומחה וקביעת תוכנית טיפולים שברוב המקרים איננה עולה על 10 מפגשים.
    לפי שילוב הטכניקות, התרגילים ואמצעי העזר הכירופרקטיים כך יכול הכירופרקט להפעיל יותר השפעה נוירולוגית ולשקם אותך יותר, ולכן גם ישנם הבדלי תוצאות במהירות וטווח השיפור בין רמות הטיפול. זמן הטיפול אמור להביא אותך למצב ישר ומשוחרר עם הקלה ושחרור הכאב והשרירים.
    כמובן, שלכל רמת טיפול יש גם את המחיר שלה ואינך יכול לצפות לקבל טיפול מכירופרקט מומחה באותו מחיר של טיפול אצל כירופרקט רגיל.
    לפי תיאורך וגילך הצעיר, השיפור אמור להיות מהיר גם אצל כירופרקט רגיל אך יש לקחת בחשבון שגם מתחים נפשיים או עומסים מהסביבה שלך, משפיעים על מתח השרירים ותפיסת הצוואר כמו גם תנוחת היציבה שלך בעבודה, בבית, בשינה.
    אנא פנה לכיוון המתאים לך ביותר.
    כירופרקטים באיזור ראשלצ ניתן למצא בדפי זהב ולגבי מי מומחה ומי רגיל אזי ד"ר גיא אלמוג הוא כירופרקט מומחה יחידי באיזור ראשון לציון, וכירופרקטים רגילים ישנם ד"ר אבי שרייר, ד"ר עודד מץ, ד"ר יובל געש, ד"ר מיכאל שוורץ, ד"ר יואב מוריץ וסליחה אם שכחתי מישהו,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו