כאב גב ולחץ בבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב גב ולחץ בבטן
    בני
    29/02/2012

שלום לרופאי הפורום,
    לפני בערך 4 חודשים עברתי תאונת דרכים, לא קשה מאוד, אבל נכנסו בעמוד במהירות גבוה.לא היו פגיעות ממשיות ולא הרגשתי צורך להיבדק. יום אחרי התאונה וכמה ימים אחריה הרגשתי שהצוואר שלי תפוס וכואב, אבל לא יותר מידי וחשבתי שזה יעבור. באמת אחרי כמה ימים התחושה השתפרה. אבל, כמה ימים לאחר מכן התחילה אצלי בחילה נוראית כשניסיתי לאכול. במהלך החודשים הבחילה עברה למשך כל היום. בנוסף אני מרגיש בחודשיים האחרונים שהצוואר שלי שוב כואב ויש לי כאבי ראש ולחץ מעל העיניים וחוסר מיקוד של העיניים.
    הייתי בבדיקה של גסטרו ונשללה בחילה כתוצאה ממשהו בבטן.
    הייתי אצל נוירולוג והבדיקה הייתה תקינה.
    בנוסף, גם אני מרגיש לחץ בבטן התחתונה, כאבים קלים בצלעות ותחושה שהאגן תפוס.
    התחלתי טיפול אצל כירופרקטית והיא אמרה שבאמת האגן והגב שלי מאוד מאוד תפוסים.
    השאלה שלי אם הרגשת לחץ בבטן תחתונה וכאבים בצלעות יכולים לנבוע מהכאבים בגב? תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב ולחץ בבטן

הוספת תגובה

• אפשר תגובה ?

עכ
    05/03/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב ולחץ בבטן - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    05/03/2012

בני שלום רב,
    אתה שואל שאלות מצויינות וסליחה על העיכוב בתשובות.
    לפי תיאורך, יתכן ועקב עוצמת המכה בתאונה בפגיעה בעמוד נייח במהירות גדולה, גרמה לגופך וצווארך טלטלה קשה מספר פעמים, הידועה כצליפת שוט.
    בפגיעה זאת, במיוחד אם היית חגור חגורת בטיחות, כל הגוף נזרק בתחילה לאחור לכיוון המשענת, אחר כך קדימה ונבלם בחגורת הבטיחות ו/או בקדמת תא הנהג/שמשה, ומיד לאחר מכן כאשר הרכב נעצר בעמוד, נזרקו הגוף והצוואר בחזרה לאחור למשענת הגב והראש, וקדימה פעם נוספת עד לעצירה.
    הטלטול לפנים בהחלט יכל לגרום לחיכוך הצלעות הקדמיות בחגורת הבטיחות ולכאבים קדמיים, ובוודאי לכאבי גב תחתון עקב טלטלו החוליות. לחץ בבטן תחתונה יכול גם לנבוע מלחץ עצבי בחוליות המותנית עקב דיסק שנדחף בטילטולים לאחור על גבי חוט השדרה והשורשים שלו.
    כמוכן, שרירי האגן והירכיים יכולים וודאי היו להינעל עקב הטראומה, ואז גם הם תרמו ותורמים ללחץ באגן ובבטן. יש לבדוק גם אפשרות של קילה בבטן התחתונה עקב הלחץ הרגעי שעברתה שם.
    לגבי הראש והמוח, אזי טלטלה כזאת גורמת לשיקשוק חלקי המוח הרכים בתוך הגולגולת, ואז נוצרו כמו קרעים או חיכוכים קטנים במרכזי עצבים ושליטה באיזור האונים הפנימיות שגם גורמים לבעיות שיווי משקל ובחילות, וכן גם לתופעות חוסר המיקוד ו/או הראיה הכפולה עקב נעילת חוליות הצוואר והפרעה בתפקוד חיישנים נוירולוגיים בחוליות אלו, אשר תפקידם לווסת ולהפעיל מרכזים מיוחדים במוח לסידור אותות הראיה שלך לפני שהם מגיעים לפיענוח בחלק האחורי של המוח.
    בקיצור, אם אתה מטופל אצל כירופרקטית זה מצויין אך יש לשים לב כי הטיפולים יכללו טכניקות מתיחה ושחרור של הרקמות והשרירים התפוסים, טכניקות שחרור נקודות טריגר פוינטים בשרירים התפוסים, איזון חוליות הצוואר ואם ניתן, גם הגב העליון והמותנית והאגן על מנת להפעיל חיישנים ומבנה באופן יותר סימטרי וטוב,

תמיד, כמו במקצוע הרפואה המקביל לנו, אם אין שיפור, אנא פנה אסרטיבית לכירופרקטית ושאל מה עוד היא יכולה לשפר בטיפולים ואם זה לא מתקדם, פונים לחוות דעת של כירופרקט מומחה וישנם כמה כאלו בישראל,

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עכ
    05/03/2012

תודה על התגובה,
    ומה הההבדל בין כירופקט רגיל ובין כירופרקט מומחה?
    והאם התופעות האלה האלה יכולות להמשך 5 חודשים בערך אחרי התאונה, שבסך הכל לא היתה כל כך קשה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף

עכ
    05/03/2012

ובנוסף איך אפשר לאבחן את כל הדברים שציינת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    05/03/2012

שלום לפונה האלמוני/ת,
    נשמח גם לשם המוצג מולנו.
    ההבדל בין כירופרקט רגיל (ד"ר לכירופרקטיקה) לבין כירופרקט מומחה שגם הוא דר לכירופרקטיקה, מורכב משלושה תחומים עיקריים:
    האחד, השכלה אקדמית פוסט-דוקטורטית במוסד אקדמי כירופרקטי הכוללת התמחויות שונות בתחומי העיסוק הכירופרקטיים כגון כירופרקטיקה נוירולוגית, או אורטופדית או רדיולוגית או ספורט או ילדים או תזונה וכו'.
    השכלה זאת והתמחויות אלו דורשות מהדר לכירופרקטיקה להשקיע עוד 3 שנות לימוד והכשרה מעבר ל 7 כולל מעבר בחינות עיוניות נוספות ומבחנים מעשיים מתקדמים לרמת מומחה.
    השני, העיסוק ובו, הכירופרקט המומחה יבסס את אבחנותיו וקביעת דרכי טיפולו על אופני טיפול ובדיקה מוכחים מחקרית במחקרים אקדמאיים ממש כפי שלמד בהכשרתו בהתמחות ובקולג', ישלב בנוסף לטכניקות השונות גם ממומחיותו בשילוב מתיחות, תרגילי חיזוק ושיקום, הקפדה על עבודה ארגונומית ויציבה נכונה של המטופל, ישלב תוספי מזון תומכי טיפול, ישלב תמיכה פונקציונאלית למנח כפות הרגליים כתמיכה ליציבה ולאגן, ישלב הקפדה על מניעה וחינוך המטופל לנושאים אלו, וכל זה אכן לוקח יותר ידע, מיומנות ביצוע וזמן טיפול ארוך יותר מהזמן הנהוג בדרך כלל אצל כירופרקט רגיל.
    השלישי, הינו השילוב, התמהיל של הטכניקות ותיזמונן וכן המטרה העיקרית להביא את המטופל לשיפור מקסימלי אפשרי במינימום זמן במקום לפרוס זאת על סדרות טיפולים וחודשים ארוכים.
    לגבי אורך זמן קיום הסימפטומים, אם לא מטפלים בכלל מרכיבי הפגיעה מהתאונה, הסיכוי לשיפור קטן, מה עוד שציינת כי הפגיעה היתה משמעותית.

מה ואיך ניתן, אזי קיימות בדיקות פשוטות יחסית שקיימות במרפאות ההכירופרקטים המומחים אשר תפקידם גם לייעץ לכירופרקטים הרגילים במקרי מטופלים מורכבים או לתת בעצמם חוות דעת שניה על מצב המטופל והמלצות לעתיד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור

שאול
    14/03/2012

ידידי, אני 10 שנים אחרי תאונה ועדיין יש לי תופעות לוואי שלא יעלמו לעולם כנראה!! (גם כן תאונה קלה בלבד של וויפ פלאש סה"כ).
    אני מציע לך במקביל אגב לכל הטיפולים שאתה עובר לתבוע וטיפ קטן, שמור את כל הקבלות שקשורות לכל הוצאות בנושא הטיפולים שלך אפילו קבלה של מונית או כרטיס אוטובוס, תרופות וטיפולים מיוחדים שאתה עושה באופן פרטי כמו אוסתיופט או כירופרקט (ככה אמרה לי העו"ד שלי סיגל רייך בזמנו),
    והכי חשוב תהיה בריא ותרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו