כאב בגב תחתון שבא והולך....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בגב תחתון שבא והולך....
    שי
    04/03/2012

שלום לד"ר ברוך ועופר
    מדי כמה חודשים.. מופיע לי כאב חד בגב התחתון בזמן כיפוף קדימה,אחרי מנוחה קלה הכאב חולף והכל רגיל.אין לי הקרנות לרגליים או לשום מקום אחר וגם ללא כאבי גב אזוריים.הכאב הוא פשוט חד ולשנייה.כשאני מיישר את הגב הכל נעלם.אני רזה ובריא בדרך כלל ועושה הרבה ספורט.עובד עבודה פיזית מתונה לפעמים. אני בגיל 59 .
    שאלתי..מה זה יכול להיות ואיך עלי לנהוג מבחינת תירגול הגוף? ואיזה תזונה עלי לאמץ?
    אין לי בעייה בהרמת משאות כבדים (עשרים שלושים קילו..) כשהגב מאונך.הבעייה היא רק בכיפוף קדימה.
    תודה מראש
    שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בגב תחתון שבא והולך....

הוספת תגובה

• כאב בגב תחתון שבא והולך.... - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    05/03/2012

שי שלום,
    לפי תיאורך יתכן והכאב החד בגב התחתון, שמופיע בעת הזמן שאתה מעמיס עומס רכינה וכפיפה קדמית על עמוד השדרה המותני שלך, ומוקל ביישורו או במנוחה, קשור לשלוש אפשרויות עיקריות:
    1. בעת הרכינה מופעל לחץ מכאני על ידי חוליות המותנית על אחת או יותר מכריות הדיסק בגב התחתון, שיוצר לחץ הידרוסטטי על כרית הדיסק המורכבת מכדור ג'ל ומעטפת גמישה, ואז הדיסק בולט או מתחיל לבקוע לאט את המעטפת הגמישה ודבר זה,
    מפעיל לחץ או מתח על חיישנים עיצביים במעטפת הדיסק או על עצב סמוך להם,
    2. בעת הרכינה מופעל לחץ מכאני של כפיפה על מיפרקי החוליות האחוריים, שגורם לחיכוך בסחוסי המיפרקים ואז לכאב החד,
    3. בעת הרכינה, מופעל עומס מתיחה מוגבר על גידים מחברים או השרירים הקטנים המייצבים את החוליות ואלו, מפעילים חיישני כאב הנמצאים בהם,
    קשה לדעת מי משלושתם הוא הגורם גם בבדיקה מורכבת אלא אם גם נשלב הדמייה של CT או MRI, וקרוב לוודאי, בגילך 59, ששלושתם מופעלים ברמה זאת או אחרת.
    הדמייה כזאת תמיד צריכה להישקל מול עברך הרפואי ושקלול רמת השחיקה הקיימת אצלך או פציעות קודמות, כי לכל הדמייה יש גם את הסיכונים הבריאותיים בה.
    בקיצור,
    פנה לד"ר לכירופרקטיקה הקרוב אליך, רק וודא עימו שהוא מטפל גם בשרירים ורקמות רכות (לא רק קנאקים או קליקים של 5 דקות) וכן משלב תרגילי חיזוק,מתיחה ושיקום בכל טיפול.
    כמובן שאם אין שיפור, תמיד ניתן, כמו במקצועות הרפואה המקבילים לנו, לפנות לחוות דעת של כירופרקט מומחה וישנם כמה כאלו בישראל כיום,
    בהצלחה ולגשת להיבדק ולטפל מוקדם!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו