לד"ר ברוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר ברוך
    שבי
    16/03/2012

שלום דוקטור.
    קודם כל אני חייב להגיד לך שהפורום שלכם מדהים!!!! כל תשובה שלך פה מנוסחת מדהים,תשובות מעמיקות מאוד. תותח
    שאלתי אותך בקשר לשימוש במקלחות של מים חמים וקרים לאחר אימונים(בדרך כלל ריצה), על מנת לעזור עם כאבים מאוחריים של הגב,ושרירי הרגליים, כאשר משתמשים במים חמים למספר דקות, ואז מיד מסובבים את הברז למים הקרים.
    קראתי קצת מאמר באנגלית על טכניקה זו.
    1.במאמר היה רשום שימוש של טכניקה זו היא כמו מסאג'(מכני),האם אתה מסכים עם המשפט הזה?
    2.מה החשיבות של מקלחות אלה לאחר אימונים לספורטאים מקצועיים?
    והכי חשוב האם אתה בעד או נגד מקלחות אלה?אשמח אם תסביר לי גם מדוע?
    ד"ר אני יודע שזה לא "הכי" נושא הפורום אבל חשוב לי לשמוע דעה של ד"ר עם ידע כמו שלך.
    תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ברוך

הוספת תגובה

• לד"ר ברוך - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    16/03/2012

שלום לרוכב האופניים,
    כמו שתיארתי קודם, השימוש במים חמים ואח"כ קרים למספר דקות קטן ואז חמים מחדש גורמים לפתיחת השרירים ונימי הדם בחום בשלב הראשון, אחר כך במים הקרים המוח שלנו גורם מיידית לכיווץ השרירים בקור (על מנת לסגור נימי דם הקרובים לעור למנוע איבוד אנרגיית חום מהגוף וחיסכון באנרגיה) ואז, הרפייה חוזרת בחום.
    תהליך זה גורם לפעולה קטנה יחסית ותנועת שרירים קטנטונת שהיא "כמו מסאג'" אך למעשה שונה ממנו מאוד כי היא לא מפעילה חיישני מגע נוירולוגיים בעור וברקמות כמו שמסאג' עושה.
    את כל התהליך רצוי לעשות בתוך אמבטיה/גיגית טיפולית (כמו שעושים לכדורגלנים מקצוענים לאחר משחק) כי אם יש לך פגיעות דיסק בגב, כיווץ השרירים בקור, יכול לגרום להחמרת ותפיסת הגב והדיסקים בין החוליות, ראה הוזהרתה!!
    ניתן באופן פשוט יותר לשחרר שרירים עם מתיחות מיוחדות ונכונות לך אישית ובמיוחד, שילוב תוספי תזונה מיוחדים לספורטאים לאחר האימון הכוללים מגנזיום ויטמין B6 וחומצות אמינו נוספות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו