MRI עמ"ש צווארי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• MRI עמ"ש צווארי
    אורח
    10/04/2012

שלום, אני בן 25 בבדיקת MRI עמ"ש צווארי האורטופד אמר שיש לי שינויים ניוניים קשים בצוואר-מה זה שינויים ניווניים קשים בצוואר ??? האם בגלל שיש לי שינויים ניוניים יש לי קליקים חזקים בצוואר ותחושה של ניוון בצוואר? מדוע בגיל שלי יש שינויים ניוניים?
    כיצד נגרם לי השינויים הניווניים בצוואר? יש לזה טיפול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    MRI עמ"ש צווארי

הוספת תגובה

• MRI עמ"ש צווארי - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    10/04/2012

אורח שלום,
    לשאלותיך:
    1. שינויים ניווניים ברקמת עצם פרושו:
    א) הסתיידות.
    ב) יצירת זיזים גרמיים כתגובה על תהליך שחיקה.
    ג) היצרות מרווחי הסחוס המפרקי.
    2) אין קשר בין הקליקים החזקים אותם אתה מרגיש בצוואר לבין השינויים הנ"ל.
    3) לא ברור כלל וכלל למה בגילך ישנם שינויים כאלה בצוואר. אלה מאפיינים גיל מבוגר בהרבה.

אך אני חייב לציין שאין לנו את כל התמונה. מאחר שלא איתי את בדיקת ה- MRI עצמה ולא קראתי את כל דו"ח הפיענוח, אין לי מושג אם מדובר בתופעה נרחבת של כל עמוד השדרה הצווארי או רק רמה חולייתית אחת. אין לי גם מושג מהי ההיסטוריה הרפואית שלך ולכן קשה לדעת כיצד נגרמו השינויים המדווחים. גם אינך מדווח על כאבים או למה ביקש האורתופד הדמייה. אם תסור למרפאה כירופרקטית ע"פ בחירתך, ניתן יהיה לוודא את כל הפרטים אותם ציינתי ולענות על שאלת הטיפול בצורה מקצועית. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך........

אורח
    11/04/2012

האם באמת אין קשר בין התקתוקים החזקים אותם אני מרגיש בכל תזוזה בצוואר לבין השינויים בMRI?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך........ - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    11/04/2012

אורח יקר,
    תקתוקים חזקים ממקור התנועה הצווארית מתחלקים לשני סוגים: סוג אחד הם אלה הכואבים ומסמנים בעיות ביציבות המפרק ותנועת-יתר בתוך חלל הפרק העטוף בקופסית רצועתית.
    סוג שני שאינו כואב, נובע משינוי טבעי של לחצים בתוך חלל המפרק ועשוי להשתנות מאדם לאדם וממצב למצב.
    אין לשני הסוגים הנ"ל קשר מהותי (אולי משני בלבד) עם שינויים מצטברים הנצפים בבדיקת ה- MRI שלך, כפי שתיארנו קודם.

אני חייב לציין כי מידע מסוג זה, בהיעדר הבנה פיזיולוגית מעמיקה של מערכת השלד והשריר עלול להוביל אותך למחשבות סרק ולכיוון מחשבה שגוי. הואיל ואין לי עניין שתחיה "בסרט", אני ממליץ לתת לאנשי מקצוע להעריך את מצבך ולהציע דרך טיפול. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך....

אורח
    13/04/2012

אבל אני מרגיש שכל השרירים שלי בצוואר תפוסים מאוד ורועדים כל הזמן וכל הזמן מתכווצים - האם זה בגלל השינויים הניוניים?
    האם שינויים ניוניים זה ניוון בצוואר? זה כמו צוואר מפורק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אורח
    14/04/2012

האם זה יכול לנבוע מגירוי יתר של מערכת העצבים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו