סחרחורת לאחר מכה חזקה בראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סחרחורת לאחר מכה חזקה בראש
    ד``ר עופר ברוך
    16/06/2012

שלום רב.
    לפני כארבעה חודשים קיבלתי מכה חזקה בראש למעלה מתקרת בטון.מאז החמירו לי כאבים שהיו לי סביב הצוואר והחלו הפרעות במיקוד הראייה והופיעה גם סחרחורת מסוג דיזינס(לא סיבובית) בצורה קלה ביותר שעברה לאחר כחודש.לצערי,לפני כחודש קיבלתי מכה לא כ"כ חזקה אבל גם לא חלשה בעצם הלחי השמאלית שלי.למחרת היום החלו להופיע כאבי ראש קלים שהתחלפו לאחר כמה ימים בסחרחורת לא סיבובית מסוג דיזינס שמלווה אותי כמעט כל היום ומתאפיינת במיוחד כשאני עומד,אני מרגיש כמו לולב וכשאני יושב גם אני מרגיש את הנדנוד הקל,רק כשאני שוכב אני לא מרגיש כלום.פניתי לנוירולוג שאמר שאם לא איבדתי את ההכרה אז לא צריך CT וזה יעבור לבד ונתן לי כדורים לסחרחורת שלא עזרו.
    במקביל פניתי לרופא עיניים שמצא שיש לי בעייה במיקוד הראייה והפנה אותי לבדיקה נוירואפטמולוגית שעדיין לא ביצעתי.
    לאחר כשבועיים חזרתי לנוירולוג חסר אונים והיא הפנתה אותי לבידקת ENG שהבנתי שזאת בדיקה לא נעימה כלל-לא יודע אם אבצע אותה,לפי מה שקראתי מאנשים שעברו את הבדיקה הם רק סבלו יותר אח"כ(כמובן שלא כולם).
    אתמול חלה החמרה במצבי והסחרחורת הוחמרה והופיעו גם קצת בחילות.פניתי שוב לנוירולוג שנתו לי הפניה למוקד לעשות זריקה של מודל ונתן לי (למרות שהוא טוען שאין צורך) גם בדיקת CT מח שיצאה תקינה.במוקד,לטענתם אין יותר זריקה מסוג מודל ושחררו אותי עם כדורים של מודל שעליי לבלוע פעמיים ביום שבנתיים לא עזרו בכלל.
    אני פשוט חסר אונים ומתקשה לבצע את תפקידי בעבודה וכן את המטלות היומיומיות ואינני יודע מה מצפה לי ומתי זה יעבור אם בכלל....
    אז לסיכום,לפי מה שהבנתי הסחרחורת ממנה אני סובל יכולה להיות...
    1.מכאבים בשרירי הצוואר,הטרפז והשכמות(עברתי לא מזמן CT+MRI צווארי והכל יצא תקין למעט שני בלטי דיסק קלים שלא לוחצים על כלום באזור C-4-5+C5-6)
    2.מהמכה בראש
    3.מבעיה באוזן התיכונה(שיווי משקל)עקב המכה
    4.בגלל בעיות במיקוד הראייה
    רציתי לדעת האם יכול להיות שאם אין לי שום ממצא חריג בצוואר יכול להיות שהדיזינס שממנו אני סובל יכול להיות משרירים מכווצים באזור הצוואר והשכמות?
    בנוסף לאחר כחודש שהתחילו לי הסחרחורות התחלתי להרגיש רק במנוחה מלאה את דפיקות הלב.לפעמים אני מתעורר באמצע הלילה עם הדפיקות הללו ומרגיש צורך מדי פעם לקחת אוויר חזק לריאות כאילו שחסר לי אוויר.יש לציין שמעולם לא סבלתי מקשיי נשימה וכדומה.ממה זה יכול להיות?
    איך אפשר לדעת אם הדיזינס מהצוואר?או מבעיה אחרת,אני פשוט לא חושב שאהיה מסוגל לבצע את בדיקת הENG.
    תודה....אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סחרחורת - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    17/06/2012

אבי שלום רב,
    תודה על הפירוט, ויש לציין כי אתה מנתח את מצבך בצורה מאוד מאוד טובה!!
    לגבי טיפול תרופתי, אזי אנו לא הכתובת מכיוון שלא למדנו ולא הוכשרנו לכך.
    לגבי תיאוריך, התחושות שאתה מתאר מתאימות לתוצאות מאוחרות של פגיעות צוואר וראש כגון לאחר תאונת דרכים "וויפלאש" רק שלך, זה קרה בצורה של מכה על הראש, זעזוע והעפת הראש לבריחה מכיוון המכה, ואז כיווץ שרירי צוואר להגנת השידרה ולייצוב הראש.
    תחושות ה"סחרחורת" שאתה מדווח הינן למעשה תחושות של הפרעה בשיווי המשקל, ודיזינס זאת מילה באנגלית לסחרחורת החייבת לכלול מרכיב תחושתי סיבובי.
    בעיות שיווי משקל קשורות לתפקוד סינכרוני של מיפרקי הצוואר העליון והתחתון, חוליות הגב העליון הראשונות, העיניים ותעלות שווי המשקל באוזן התיכונה, כאשר מי שמרכז את 3 האיזורים הללו, הם מרכזי הפיענוח במוח: הסראבלום במוח האחורי הקדום, והטאלאמוס, במוח האמצעי העליון המודרני.
    מכיוון שבדיקת ה CT מוח הראתה שמרכזים אלו תקינים ללא פגיעה או לחץ כלשהם, מה שנשאר הוא לגשת לבדיקת כירופרקט, רצוי כירופרקט מומחה אשר יכול להקדיש לך מספיק זמן אבחון, וכן מספיק מגוון של טכניקות טיפול ותרגילי שיקום על מנת לקצר את סבלך.
    התחושות שלי מתיאורך הינן כי קיימת הפרעה בתפקוד חיישני התנועה הצוואריים במיפרקי חוליות הצוואר וחוליית T1-2-3 עליונות בין השכמות, וכן, יתכן וגופי הקריסטל בתעלות שיווי המשקל באוזן התיכונה "נתקעו" ואינם זזים אקטיבית נכון עםתנועות הראש והצוואר.
    אנא, גש להיבדק ולקבל טיפול המתאים לך ולמצבך, אל תתפשר!
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו