תזוזת חוליה בעמוד השדרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזוזת חוליה בעמוד השדרה
    bhmi
    27/07/2012

שלום , יש לי שתי שאלות ,
    1. אני מרגיש שמתחת לחוליה האחרונה של הצוואר יש חוליה שכאילו יותר מוכנסת פנימה, האם יכול להיות שהיא זזה ואם כן למה זה יכול לגרום?
    2. כאשר אני מזיז את הצוואר לצדדים לכיוון הכתפיים אני מרגיש שהשרירים ממש מחזיקים את עמוד השדרה, ממש תפוסים, השאלה איזה שרירים מעורבים בפעולה זו והאם באמת השרירים מחזיקים את עמוד השדרה ויכולים לגרום לכאב ? ואם כן האם זה יכול לגרום לסחרחורת וכאבי ראש?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזוזת חוליה בעמוד השדרה

הוספת תגובה

• תזוזת חוליה בעמוד השדרה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    30/07/2012

שלום לפונה,
    לשאלותיך,
    מס' 1 - מבנה לא סימטרי או תפוס יכול לגרום לחיכוך-דלקת-שחיקה-ניוון בחוליות הצוואר והכריות דיסקים ואז...הגבלת תנועה בהנעת הצוואר והראש ואף כאבים

מס' 2- למס' 1 עשויים אף להתווסף בעיות שיווי משקל וסחרחורת אך יש לאבחן אותן ביסודיות

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

תודה רבה
    03/08/2012

תודה רבה על התשובה,
    יש לי רק עוד שאלה אחת קטנה .
    האם אזורים שונים תפוסים בצוואר יכולים לגרום לבחילות ולתחושות שונות בבטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    04/08/2012

שלום שוב,
    הסיכוי אכן קיים כי העצב המרכזי שנקרא וואגוס, היורד מהמוח והגולגולת, עובר בצידי הצוואר דרך בית החזה ואל מערכת העיכול, ובצוואר יכול להתחכך בשרירים תפוסים או חוליות תקועות.
    הסבירות הנוספת, מרכזי מוח אשר מייצרים תחושה זאת,
    הסבירות הנפוצה ביותר, היא בעיית ספיגה/עיכול/אספקת מזון חיוני מהתזונה שלך או חוסרים בה.
    לכל אלו הדר לכירופרקטיקה יודע לגשת ולהפנות לגורם אחר במידת הצורך,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

תודה רבה !!
    04/08/2012

תודה על התשובה המהירה,
    אך אם בוצעה בדיקת MRI שיצאה תקינה עדיין יש אפשרות שיש חיכוך של העצב הזה והאם הוא באמת יכול לגרום לתחושות גם בבטן?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    04/08/2012

כדאי להגיע לבדיקה מסודרת, ועדיף אצל כירופרקטים מומחים שיש להם זמן להקדיש לך.
    אתה בוודאי יודע למי ניתנה הנבואה, נכון?
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין מערכת העיכול לבין עמוד השדר

רותם
    04/09/2012

אני בן 32, בדר"כ בריא מאוד. לפני כשנה התחלתי לסבול מגרפסים מרובים כאלה שנתקעים הרבה מאוד זמן ולא יוצאים, רק אחרי זמן ממושך וגם הם יוצאים בתדיורת יחסית גבוהה.

עשיתי את כל הבדיקות האפשריות : גסטרוסקופיה, בדיקת דם ותריסריון- הכל תקין לקחתי תרופות נוגדות חומציות וגם זה לא עזר.
    קראתי באחד הפורומים שאולי זה יכול להיות קשור למערכת העצבית ועמוד השדרה.
    לא זכור לי על בעיה ספציפית בעמוד השדרה .

רציתי לדעת האם זה יכול להיות קשור, אני קצת עובד עצות בעקבות חוסר ההמצאות פתרון לבעייתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין מערכת העיכול לבין עמוד השדר - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    04/09/2012

רותם שלום,
    יתכן בהחלט כי הגרפצים המרובים, מקורם בחוסר איזון עצבי בגב האמצעי, אך מאוד סביר שקיימת בעיה תזונתית של חוסר איזון בביוטיקה של חיידקי המעיים הטובים עקב תזונה לא מתאימה לך כגון מאכלים הכוללים גלוטן, שמרים וסוכרים.
    אפשרות נוספת היא חיידק קייבתי בשם הליקובאקטר פיילורי וקיימת בדיקה פשוטה של נשיפת אויר למכשיר בדיקה הבודק את הרכב הגזים שאתה נושף החוצה ומכילים תרכובת גזים המיוחדת לחיידק זה,
    ניתן לטפל אם כך תזונתית או תרופתית.
    בנוסף, תיתכן בעיית כיס מרה הגורמת לכך,
    אנא פנה כאמור גם לכירופרקט וגם לרופא המשפחה לשלול את קיום החיידק הזה,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר לתשובתך על קשר למערכת העיכול

רותם
    04/09/2012

תודה רבה על תשובתך!
    אכן עברתי את כל הבדיקות האפשריות : חיידק הליקובקטר, שכן נמצא בגופי, טופלתי והוא כבר אינו שם.
    צילום של התריסריון ובדיקת גסטרוסקופיה שהכל היה תקין. וכן הייתי מטופל בכדורי אומפרדקס למשך תקופה מש שלא כל-כך עזר לי.

ברשותך אפשר לשאול איך המערכת העצבית יכולה להשפיע על תחושת הגרפסים התקועים שאני חש.

מודה לך מאוד
    רותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר לתשובתך על קשר למערכת העיכול - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    04/09/2012

רותם שלום,
    אם מגיע תמריץ עצבי מוגבר דרך העצב הגדול הממריץ את מערכת העיכול, הוואגוס העובר לאורך הצוואר והגב העליון ומושפע מעצבים היוצאים דרך חוליות השדרה בגב העליון, הוא גורם ליצירת חומצת עיכול מוגברת, חומציות ויצירת תהליך כימי מפרק מוגבר אשר תוצאתו יכולה להיות דווקא אולכוס או במקרה שלך, תוצאת לוואי של גזים פנימיים רבים יותר,
    אך יתכן וזה קשור גם לסוגי המזון שאתה אוכל
    זה כבר מעבר לניתן בפורום זה,
    אנא פנה כאמור לבדיקת כירופרקט באופן מסודר.
    דרך אגב, לפי תיאוריך, לא נבדק עדיין כיס המרה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו