מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי יציבות בהליכהמיכל14/09/2012
שלום, אני בחורה בת 28 . לפני כשנה חוויתי תופעה של אי יציבות בהליכה, לא סחרחורת סיבובית, הרגשת שהגוף מתנדנד, כאילו דוחפים אותי הצידה. התופעה חלפה לאחר כשלושה חודשיים . לפני כשבועיים שוב חזרה התופעה הזו, אני מרגישה כשאני הולכת כאילו מישהו מטלטל את הגוף שלי בעיקר הרגשת דחיפות קלות בעורף ובגב העליון, גם הרגשה כאילו הראש לא במקום ,כבד כזה , וחולשה ברגל שמאל. אני מורה במקצועי, מלמדת 3 פעמים בשבוע לשלוש שעות כל פעם. אני מרגישה שהתחושה הולכת וגוברת כאשר אני על הרגליים ומעבירה שיעור, בהתחלה אני בסדר מרגישה טוב ותוך כדי השיעור לאט לאט אני מתחילה להרגיש את האי יציבות. אחרי שאני מגיעה הביתה ונחה קצת התופעה עוברת, גם אחרי שאני ישנה וקמה בבוקר אני מרגישה בסדר. ברגע שאני מתחילה להסתובב הרבה בבית או בחוץ אני מתחילה להרגיש את חוסר היציבות, אחרי מנוחה בבית זה בדרך כלל יותר טוב ואפילו עובר לי. לפני שנה הייתי פעמיים אצל נוירולוג שבדק אותי בדיקה נוירולוגת ואמר שהכל בסדר, שלח אותי רק לבדיקת EEG שהייתה תקינה וטען שזה מלחץ נפשי. הייתה לי תקופה של שמונה חודשים שהרגשתי מצויין ועכשיו שוב ההרגשה חזרה. מה עליי לעשות? האם זה נשמע כמו בעיה נוירולוגית או אולי קשור לעמוד שדרה ? לפני כשנה ביצעתי צילום רנטגן של עמוד השדרה הצווארי הכל היה תקין מלבד שהיה רשום שיש זקיפות יתר. סבלתי גם לפני שנה מכאבים בחולייה בעורף, החולייה התחתונה, כרגע אין לי כאבים, אבל הצוואר שלי נתפס הרבה פעמים, הרגשה שהעורף מתוח כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף
מיכל15/09/2012לא יודעת עם זה קשור אבל אני כבר שנה סובלת מכאבים במפרק הלסת בצד שמאל. אין לי קושי בפתיחת הפה אבל אני סובלת מכאבים חדים ולפעמים עמומים במפרק הלסת בצד שמאל. אני ישנה עם סד לילה שמקל קצת על הכאבים אבל עדיין יש ימים שלמים שאני עם כאבים. לא הייתי אצל רופא כירורוג פה ולסת רק אצל רופאת השיניים שיעצה לי לשים סד. האם זה יכול להיות קשור לחוסר יציבות שאני מרגישה בהליכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
מיכל19/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה - תגובה
ד``ר נמרוד לירם19/09/2012שלום מיכל,
כל התאור שלך עשוי להתאים למכלול שווי משקל ויציבות הנשלטים ע"י האוזן הפנימית, איזורים מסויימים במוח וחוש הראייה. למרות שנוירולוגיה לדבריך לא איתרה בעייה, הרפואה שבד"כ עוסקת בכך היא אף-אוזן-גרון ובמקרים כאלה אכן הכירופרקטור יכול לעזור בשיתוף עמה.
פרק הלסת יתכן שמשפיע, ואפשר שדרושה גם אבחנה של כירורג פה ולסת בעניין זה והקשר עם שווי משקל ומנח הראש. אינני יודע אם הייתה התייחסות לעומק לסיבות אלה במקרה אותו את מתארת. אולי מישהו פיספס חלק מהמידע או הבדיקה.
כעצה, גשי לכירופרקטור טוב שקשור עם רפואת אף-אוזן גרון ומוכן להקדיש לכך זמן וסבלנות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)