כאבי גב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון
    רונית
    17/10/2012

שלום,
    אני בת 30, סובלת מכאבי גב תחתון (ייתכן ונובעים ממתח נפשי והליכה מרובה על עקבים).
    לפני כחודש קניתי מזרן חדש. כאשר ניסיתי את המזרנים גיליתי שרך מדי נותן לי תחושת עירסול ולא מחזיק לי את הגב, ואילו קשה מדי, משאיר חלל ריק בין הגב התחתון למזרן ולא נותן לי ממלא את אזור החלל הזה ונותן לו תמיכה. קניתי מזרן ויסקו במידת קשיחות נמוכה של פירמה הידועה כטובה. אך היום חזרו כאבי הגב (לאחר חודש של שינה עליו), ונדמה לי ששוב אין לי תמיכה.
    האם קיים מזרן שיכול לתת לכל הגוף לשקוע ולהשאיר תמיכה נגדית רק בחלק הגב התחתון? אני סובלת מכאבים ודי מיואשת.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    17/10/2012

רונית שלום,
    ניגש לנושא משני כיוונים:
    האחד, מבנה גופך העכשווי הכולל שקע מוגבר בגבך, היכול להיות ממקור תורשתי או עקב גמישות יתר והליכה רבה על עקבים גבוהים,
    לשם כך יש ללכת לכירופרקט, רצוי העוסק/ת גם בתרגילי חיזוק ושיקום אשר יבדוק, יאבחן נכונה יישר את האגן וחוליות הגב, ישחרר את שרירי הירכיים והשוקיים המכווצים כרונית ואז, ישלב תרגילי חיזוק ושיקום רצפת אגן ובטן לשיפור כח השרירים וקיצורם מלפנים ואז הקשת תהיה פחות עמוקה,
    ואז לנסות לשקול הורדת גובה עקבים בהדרגה להפרש של 2ץ5 סמ לכל היותר בין העקב לקדמת כף הרגל,

השני, התאמת מזרן מתאים למבנה גופך, ואת בהחלט זיהית נכונה את הבעיה:
    מזרן רך האלאסטיות שלו מוגבלת זמן והוא מתרכך מהר,
    הפתרון במקביל X במקביל לטיפול והתחזוקה הכירופרקטית, הוא מזרן קפיצים משולבים (מחוברים שתי וערב) כדוגמאת קינג קויל עמינח או סילי פוסטרופדי סימונס ועליהם להניח/להתאים שכבת רכות של לאטקס/ויסקוג'ל בעובי של 7-10 ס"מ,

בבקשה אל תפסחי על ההמלצה הראשונה!
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רונית
    17/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה בעקבות תשובתך

רונית
    20/10/2012

דר' ברוך שלום,
    אתה רשמת בתשובתך המלצות התואמות לשקע מוגבר בגב כפי שחשבת שיש לי, אני רוצה לציין שדווקא אין לי שקע כמעט, הלכתי למסאז'סטים רפואיים בכללית (כך גם ציינו פזיותרפיסטים שטיפלו בי בעבר), והם כולם טענו שהשרירים שלי תפוסים מדי וקצרים ואין לי גמישות כלל באזור.
    כשדיברתי על חלל בין הגב התחתון למזרן, הוא קטן ומורגש רק כשאני שוכבת, אז אני מרגישה שאני צריכה מילוי לאזור שיתמוך לי בגב.
    מחר אני צריכה להודיע לחנות האם אני משאירה את המזרן שלי שהוא עם קפיצים מבודדים ושכבת ויסקו ג'ל של פולימרים זיקים, או שאני מחליפה.
    האם המלצתך לגבי קפיצים משולבים עדיין תקפה, לאחר שציינתי כי אין לי שקע בגב או גמישות יתר?
    אשמח לקבל תשובה זו בינתיים, בזמן שאני ממתינה לתור אצלך במרפאה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה בעקבות תשובתך - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    21/10/2012

רונית שלום,
    ההמלצה שנתתי היא למזרן המתאים לך, אולי עם שכבת רכות 7 סמ ולא 10, אשר יחזיק הכי הרבה שנים וגם הוא, מקסימום 9-10 שנים לכל היותר בתמיכה האלאסטית שלו,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו