לד"ר ברוך שאילתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר ברוך שאילתה
    אילי
    04/11/2012

אני בן 18 משחק כדורגל.
    קיבלתי מכה חזקה כאשר נתקלתי עם מישהו באזור האגן(ליד המותן כסל).
    הפיזיו אמר לי לשים קרח ביומיים הראשונים, ולאחר מכן להתרחץ על האגן הכואב עם מים חמים למספר דקות, ואז לסובב את הברז למים קרים, וכך חוזר חלילה ממים חמים לקרים למספר דקות, 4-5 סטים.
    הוא אמר שזה עוזר עם הכאבים באזור המפרק הכואב והמעצבן.
    אשמח אם תסביר לי מה זו המקלחת עם המים האלה? מה המטרה שלהם? והאם זה יכול באמת למנוע את הכאבים?תודה רבה לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ברוך שאילתה

הוספת תגובה

• לד"ר ברוך שאילתה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    05/11/2012

אילי שלום,
    מטרת משחקי הקור / חום היא לייצור תהליך פמפום של נוזלי גוף באזור הפגיעה, להוריד ולכווץ תהליך הדלקת, וכן לחמם להביא אחרי מספר דקות להגברת זרימת דם חדש עם חמצן וחומרי מזון מהעורקים באגן לאזור הפציעה כך שהתאי שריר שנפגעו מהמכה, יחלימו מהר יותר,
    בכל מקרה, אם ארעה כזאת התנגשות/תאקל חזק, יתכן והפגיעה גם גרמה למבנה האגן שלך ומיפרקי האגן/ירך לצאת מאיזון ואתה כרגע הולך עם אגן נטוי ורגליים לא באורך שווה בתפקוד היציבה בעמידה, הליכה וריצה.
    לבריאותך ולמנוע פגיעות נוספות באגן ובגפה התחתונה, פנה כמה שיותר מוקדם לבדיקת כירופרקט רצוי כזה המתמחה בספורט או בשיקום לאבחון ושיקום כירופרקטי במקביל לטיפול הפיזיוטרפי שלך או של רופא הקבוצה שלך.
    אלו, לא יכולים לבוא במקום או להחליף את פעולות וטיפול הכירופרקט,

מקווה שעזרתי לכוון אותך מדוייק יותר מה ואיך לעשות מעכשיו,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו