טריגר פוינט באזור הפרינאום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טריגר פוינט באזור הפרינאום
    יעל
    09/11/2012

שלום,

אני לא יודעת איך בדיוק כירופרקטים עובדים, אבל הייתי בהרבה טיפולי שיאצו, אוסתאופתיה ואני מבינה מה עושה עבודה של טריגר פוינטס ו MYOFACIAL RELEASE.

הגעתי לזה בשל פציעה בהמסטרינג אזור ה ISCIAS TUBEROSITY, אני סובלת מכאב כרוני באזור כבר 4 שנים.

מכיון שנראה שבטיפול כירופרקטי, יודעים היכן בגוף לבצע לחיצות וליישר אותו,
    השאלה שלי היא, מה ההשפעה של עבודת טריגר פוינטס באזור הפרינאום מבחינת שאר הגוף? האם זה משמעותי?

בברכה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טריגר פוינט באזור הפרינאום - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    11/11/2012

שלום יעל,
    קשה לומר כי אני מבין את מהות השאלה שלך או לאן את מכוונת. אין זה המקום לעשות ניתוח של השפעת טכניקה מסויימת זו או אחרת על שאר הגוף. אם יש סוגיה ספציפית של שימוש בטכניקת לחיצות טריגר, אתייחס אליה בשמחה. בכירופרקטיקה נעשה שימוש בטכניקה זו לעיתים קרובות. הפרינאום איזור רגיש ואינטימי ודורש זהירות בטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שואלת מכיון שלאחר טיפול של כ-4

יעל
    11/11/2012

ימים שעשיתי לעצמי באזור, היה לי קליק עמום במפרק הלסת הימני באמצע לעיסה, ולאחר מכן שינויי לחץ חזקים בתוך אוזן ימין ובלחי ובאזור העין הכל בצד ימין של הפנים.
    היו כאבים תחושת שריפה אך גם הקלה כמעט מיידית בכאבי צוואר וזרועות מוקרנים מזה 4 שנים.
    יש לי CT של מפרקי הלסת יש שחיקה בצד ימין,הלסת התחתונה שלי סוטה שמאלה, כמו כן רופא שיניים בטורונטו שהייתי אצלו שמתמחה ב TMD אבחן שהדיסק בלסת כנראה יוצא ונכנס (הכינו לי סד 'מתקן' מלשון תיקון שמלבישים על השיניים כמו פלטה אבל לאחר חודשיים החמירו לי הכאבים והורדתי את הסד- זה טיפול שלא קיים בארץ, אחותי שיננית בקנדה עובדת עם רופא השיניים הנ"ל).
    לפי התחושות שלי לגבי מה שקרה דבר ראשון כשאני משככת את הכאבים במפשעה יש הרפיה בכאבי מפרק הלסת, ויתכן שהדיסק במפרק חזר למקום או יצא מהמקום לחלוטין.
    מקווה שאצליח לקבל הפניה ל MRI כדי לברר.
    האם יתכן שאזור הפרינאום משפיע על מפרקי הלסת?
    לדעתי הפציעה בהמסטרינג גורמת לחולשה בצד הימני של פלג גוף תחתון ולכן צד שמאל מושך את הצד החלש והוא שגרם עם הזמן לנזק בלסת.
    נראה שהכוחות האלה חזקים מכל סד שאנסה לשים.

לפי כל מה שאני קוראת אין פתרון לבעיה של עצב כלוא באזור הפרינאום אפילו ניתוח לא נותן שיפור משמעותי. אמרו לי שהצד הימני של מפרק הסקרו איליאק מסובב פנימה
    האם טיפול כירופרקטי יכול לפתור את הבעיה או שמדובר רק בפתרון זמני והגוף שלי ימשיך להתעוות כתוצאה מהכאב הכרוני?
    האם יגרם לאורך זמן נזק מכך שכירופרקט כל הזמן יפקוק לי את העצמות...
    גם שרירים וגידים מתקצרים כתוצאה מכאב לכן יש צורך בעבודה להאריך אותם.
    אין יום שאני לא עושה מתיחות וגם הולכת לאוסתאופתית פעם בחודש אך זה לא עוצר את ההידרדרות.

בברכה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שואלת מכיון שלאחר טיפול של כ-4 - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    11/11/2012

שווה לנסות ולטפל באגן.
    מפרקי הלסת לפעמים מגיבים באופן מוזר ביותר על תופעות כאלה ואחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה

יעל
    11/11/2012

:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו