פריצת דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק
    ר"א
    23/11/2012

שלום רב,
    אני מתנצל מראש על אריכות הדברים, ומקווה שתהיה לכם סבלנות לקרוא, משום שאני חייב להסיר מעליי לחץ כלשהו.
    לפני קצת יותר משנה איבחנו אצלי שלשה בלטי דיסק בין החוליות L3-S1. בין L5-S1 נאמר לי ע"י מומחה עמוד שדרה כי מדובר בפריצת דיסק.
    הייתי בטיפולי פיזיותרפיה ועדיין בטיפולי כירופרקטיקה – אפשר לומר שהם הקלו מאוד ומקלים. במהלך כל התקופה אני סובל מהקרנות לרגליים, בעיקר רגל ימין, לעכוז ועד לכפות הרגליים. ההקרנה מתבטאת בתחושות של שריר תפוס, כאבים – גם בגב וגם ברגל, נימולים, בערה, קהות תחושה בכף רגל ימין ולפעמים שמאל (לא אובדן) ועוד כל מיני תחושות שאינן ברורות, וזה פשוט מטריף. נראה כי אכן יש לחץ על אחד או יותר מהעצבים. כמו כן, התחושות אינן מקובעות והן משתנות, לעתים חולפות לעתים חוזרות (רגיל ימין מורגשת כל הזמן אבל במצבים שונים).
    יחד עם זאת, נראה לי כי אין לי חולשה, למרות התחושות המוזרות, אין חוסר תחושה, ואני נמצא במצב שבו אני ללא משככי כאבים כלל – למרות הכאב. אני משתדל לבצע תרגילים, ומשתדל לא לבצע פעולות של מאמץ. אפשר לומר שאני מתפקד מלא כי אני עובד, נוהג, מטפל בילדות, עושה חלק מעבודות הבית ומשתדל לחיות.
    העניין הוא שאיכות החיים נפגמה, ואני מרגיש שיש לי חסימה חרדתית בכל הנוגע למה שעובר עליי.
    מתיי לדעתכם עליי לשקול ניתוח, אם בכלל? האם במקרה זה מדובר בניתוח איכות חיים או מונע נזק?
    האם עליי להמשיך בטיפולים ולקוות לטוב? האם אלה הם חיי לעתיד?
    האם בסופו של דבר מדובר בשאלה של "מצב רוח" מנטלי?
    בקיצור שאלות רבות.

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    25/11/2012

שלום ר"א,
    פריצת דיסק במיוחד על רקע של ריבוי בלטים בשדרה המותנית אינה שמחה גדולה. רוב התלונות שלך סובבות סביב עניין זה, בוא ונעשה סדר בכמה שאלות שיש לך.
    1. היעדר תחושה, צריבה. נמלול וכאבים נובעים ללחץ על שורש תחושתי. אלה תופעות לא נעימות אך בסדר-גודל של חומרת הבעייה אינן נוראות ואינן מובילות בהכרח לשיקול דעת של התערבות כירורגית.
    2. חולשה, במיוחד מסוג מחמיר, חוסר יציבות בגב או בגף תחתון, "התעקמות" תדירה או שאינה חולפת, אבדן יחסי של נפח שריר באחת הגפיים התחתונות או חס וחלילה הפרעות שתן או פעולת מעי הן כבר אופרה אחרת, ודרושות בשיקול דעת ללא דיחוי אצל אורתופד או נוירו-כירורג המתמחה בגב (ולא סוג רופא אחר).
    3. כטיפול אקטיבי ומניעה לסבל מהסוג שאותו אתה מתאר, נסה לקבל יעוץ ארגונומי ותרגילים ממי שמטפל בך. אני מתרשם שזה יכול לשפר את עקומת הסבל והתפקוד שלך.
    4. ניתוח איכות חיים במצבך הוא סוג הגיוני של החלטה כאשר מוצו ביעילות ודייקנות כל האופציות האחרות, מה שלדעתי (מבוסס על דבריך) עדיין רחוק מאיתנו.

בקיצור, יש עוד מה לעשות, מהלברר ואיך לעזור. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

ר"א
    25/11/2012

ראשית, תודה לך ד"ר לירם על התשובה.
    שנית איך נמדדת חולשה? מה הפרמטרים? מה אני אמור להרגיש כשיש חולשה ואיך זה בא לידי ביטוי?
    איך מודדים ירידה בנפח השרירים?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    25/11/2012

אין מדובר ב "פרמטרים". אנו דנים בממצאים אובייקטיבים של בדיקה קלינית אותה צריך לבצע רופא שיודע איך בודקים את הדברים האלה באופן שלא תתקבלנה תשובות או תוצאות שגויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגה טיפולית - טיפול אקטיבי

רועי
    02/12/2012

יוגה טיפולית היא דרך לטיפול אקטיבי המוצע לך. למד לטפל בעצמך, לשחרר כאב ולתקן יציבה. קיים סרטון באתר yogatipulit

רועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

כפיר בן גליל
    29/11/2012

ניתוח שוקלים בדרך כלל כאשר יש סכנה לחוט השדרה, במקרה זה רואים חוסר שליטה על השתן וזרמים לידיים והרגליים. כל קיימות התחושות אשר אותן אתה מתאר, זה מעיד שיש עדיין לחץ על העצב, כנראה הסכיאטי וצריך ואפשר לשחרר אותו על ידי טיפול נכון בשרירים מסביב. ניסית משהו וזה לא עוזר, תנסה משהו חדש.. טווינא ודיקור סביר שיעזרו מאד.. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרו לי כבר

מיכל
    14/05/2013

היי, האם כירופרקטור ענה על על השאלות?
    ניסית את מערכת DDS500. היא עוזרת בדיוק במקרים כמו שלך. אולי בעזרתה תוכל לחיות חיים נורמליים יותר...
    לי אישי מאוד עזר, גם אחרי הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרו לי כבר - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    14/05/2013

לכל הפונים,
    כדאי מאוד לשים לב לאנשים זרים הנכנסים לפורום זה ומכניסים שאלות דמה והמלצות ללא רשות מנהלי הפורום והפורטל במסווה של יודעי דבר ומנסים בכל שאלה לשווק מוצרי בריאות בצורה שאיננה מכובדת
    נא להימנע מהם בבקשה
    דר ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו