לד"ר ברוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר ברוך
    שי
    18/12/2012

חשוב לי לשמוע דעתך כי אני בטוח שטיפלת בספורטאים.

אומרים שיש קשר ישיר בין מניעת פציעות לבין יכולת ההתאוששות של הגוף, אשמח לשמוע דעתך על מערך ההתאוששות שלי.
    אני בן 22:מתאמן בקבוצת כדורגל 4 פעמים בשבוע, משחק אחד בשבוע,ו2 אימוני חיזוק בחדר הכושר.

מערך ההתאוששות:
    ריצת שחרור קלה פלוס דגש על מתיחות סטאטיות טובות לכל שרירי הרגליים. לאחר מכן שאני מגיע הביתה נכנס למקלחת של מים חמים וקרים לסירוגין (על מנת לגרום להתאוששות טובה יותר) למשך 7-8 דק(אחרי משחק מקלחת של מים קרים בלבד).כמובן שלאוכל יש חשיבות רבה אז אני אוכל כמה שיותר טוב ושותה הרבה מים. לוקח 520 מ"ג מגנזיום של מגנוקס לפני השינה, וכמה שיותר שעות שינה.
    אני יודע שהמדד הכי טוב זה לראות אני מתאושש טוב, אבל קשה לי להשוות את מערך ההתאוששות שלי לשאר השחקנים בקבוצה כי נראה לי שגם הם מתאוששים טוב.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ברוך

הוספת תגובה

• לד"ר ברוך - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    18/12/2012

שי שלום,
    נראה שאתה עושה את כל הדברים הנכונים, אבל....
    כחלק ממניעת פציעות, כל אדם ובמיוחד ספורטאי המשתתף בספורט גופני קונטאקט כגון כדורגל עם ריצות ובלימות תנועה ושינויי ווקטורי תנועה וזינוק וכן בוודאי נפילות, חייב לזכור כי למנוע פציעות לגמרי לא ניתן,
    להוריד את הסיכוי לפציעה עליך להקיד על שני מרכיבים:
    1. לא "להתאבד פיזית" (בקפיצות/בתאקלים) על המגרש למעט אם זה באמת באמת חשוב לך, זכור כי יש חיים לאחר הכדורגל ויש משפחה וגם ילדים ופנסיה
    2. לדאוג להגיע לד"ר לכירופרקטיקה כל כמה שבועות על מנת שיבדוק לך את חיישני התנועה המכאניים במיפרקי הצוואר, השדרה כולה, האגן והירכיים, מנח הקרסוליים ושילוב מדרסים פונקציונאליים לשחקני כדורגל במידת הצורך, ויטפל בכל אלו.
    עדיף לבחור כירופרקט ספורט או שיקום.
    אם החיישנים הללו לא עובדים נכון כי חוליות קשיחות או האגן נטוי ואורכי הרגליים לא שווים תפקודית, אז הסיכוי שלך לפציעות גדל ואתה למעשה עובד עם שריריך רק ב 70-80% מהיכולת שלהם.
    3. לשלב תוסף תזונה בשם ספירולינה (אצה כחולה ירוקה) של חברת NOW אשר תספק לך אנרגיה קינטית רבה בזכות הכלורופיל הממריץ ייצור המוגלובין וייצור מוגבר של תאי דם אדומים אשר יסיעו יותר חמצן לשרירים, תשפר לך את מערכת העיכול והחיסון שמבוסס עליה ועוד, אתה יכול למצוא עליה מידע רב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו