מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לטיפול שקיבלתימתן10/04/2013
שלום,
מזה כבר כמה חודשים שאני סובל מכאבים עזים באזור הצוואר והשחמות. הייתי כבר כמה פעמים אצל רופאת המשפחה שנתנה לי טיפול תרופתי (אתופן) ואפילו בטיפול פיזיותרפיסטי שם אמרה לי הפיזיותרפיסטית שיש לי בעיה מינורית בצוואר ושזה יעבור לבד.
כמובן שזה לא עבר והימים חולפים וכבר בערך 4 חודשים אני סובל מכאבים, רוב הסיכויים שזה תוצר של אימונים בחדר כושר, אותם הפסקתי בתקופה האחרונה לנוכח הכאבים.
לפני שבועיים ביקרתי אצל כירופרקט. אני לא בקיא בסוג הרפואה הזו ובדרכי הטיפול אבל הרגשתי שהטיפול שקיבלתי היה די חובבני. לא אבקש ממי שיגיב למתוח ביקורת על סוג הטיפול שקיבלתי אלא רק לומר לי אם זה מקובל ואם יש באפשרותי את היכולת לדרוש מהכירופרקט לבצע דברים נוספים בתמורה לכסף שאני משלם עבור כל טיפול.
בהגיעי אליו הוא שאל אותי מה הבעיה והסברתי לו ארוכות על הכאבים והטיפול שקיבלתי עד כה. הוא ביקש ממני לשכב על מיטת הטיפולים ונגע בכל מיני מקומות בגב, בצוואר ובשחמות, משהו כמו חצי דקה ולאחר מכן אמר לי שיש מספר חוליות באיזור הצוואר שהתפקוד שלהם לא מלא ולכן נוצר הלחץ והכאבים ושעליי להתחיל טיפול כירופרקטי בן עשר טיפולים ובנתיים לא להתאמן, שהכאבים לא יחלפו עד אחרי הטיפול ה4-5 לפחות ושבסיום הטיפול להערכתו כבר לא יהיו לי כאבים.
הטיפול שהוא ביצע לאחר מכן היה בדיוק דקה, בו הוא ביצע 2 סוגי מתיחות כאלה באיזור הצוואר שלי (האחת לדוגמא הייתה שאני שוכב על הגב והוא אחוז בראש שלי עם 2 ידיו ומטלטל את הראש כך שהרגשתי מלא 'קנאקים כאלה').
בקיצור, קראתי קצת באינטרנט וראיתי שבד"כ שולחים את המטפולים לצילומים ושהאיבחון הוא הרבה יותר חד משמעי. אני מרגיש שהאבחון שלו היה קצת באויר ושהעבודה שאני משלם פר טיפול בשביל חצי דקה של תרגילים שהוא עושה היא קצת מוזרה.
אפשרת את חוות דעתכם המקצועית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף ש..
מתן10/04/2013לא יודע אם זה חשוב אבל אני בן 26, עובד בעבודה משרדית וכמו שאמרתי מתמיד להתאמן במכון כושר , בעיקר אימוני כוח ומסת שריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע לטיפול שקיבלתי - תגובה
ד``ר נמרוד לירם10/04/2013מתן שלום,
כתבת שאתה לא מצפה שנעביר ביקורת על איש מקצוע בתחום הכירופרקטיקה אבל זה בדיוק מה שמתבקש מפנייתך. כתבת דברים שאם נקבלם כפי שניסחת הרי שמדובר בהסתכלות חובבנית וגישה טיפולית מליגה נמוכה. לעומת זאת, לא שמענו את הצד של הכירופרקטור. בעניינים האלה, תופעת "ראשומון" שלטת תמיד. אם מצבך אינו משתפר ואינך סומך על איש המקצוע, קבל המלצות ופנה למישהו אחר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)