מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Deep Cervical flexorsשלום12/05/2013
שלום,
כבר בערך שנה וחצי אני הצוואר שלי נורא תפוס, ואני מרגיש כאבים גם בצוואר, גם בשכמות וגם בראש.
הייתי אצל כמה פיזיותרפיסיטים, וכמה כירופרקטים אף אחד מהם לא ממש הצליח לעזור.
כשאני נוגע בשריר הזה Deep Cervical flexors הוא נורא קשה וכואב לי משני צידי עמוד השדרה, ממש איפה שהגרון. הוספתי תמונה שלו (בצבע אדום). אף אחד מהמטפלים לא התייחס לשריר הזה ולא בדק אותו וגם אין עליו כמעט מידע בעברית.
למה שריר תפוס כזה יכול לגרום?
ולמי צריך לפנות?
תודה רבה !
שלום,
כבר בערך שנה וחצי אני הצוואר שלי נורא תפוס, ואני מרגיש כאבים גם בצוואר, גם בשכמות וגם בראש.
הייתי אצל כמה פיזיותרפיסיטים, וכמה כירופרקטים אף אחד מהם לא ממש הצליח לעזור.
כשאני נוגע בשריר הזה Deep Cervical flexors הוא נורא קשה וכואב לי משני צידי עמוד השדרה, ממש איפה שהגרון. הוספתי תמונה שלו (בצבע אדום). אף אחד מהמטפלים לא התייחס לשריר הזה ולא בדק אותו וגם אין עליו כמעט מידע בעברית.
למה שריר תפוס כזה יכול לגרום?
ולמי צריך לפנות?
תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה ?
שלום16/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה ? - תגובה
ד``ר עופר ברוך16/05/2013שלום לפונה האלמוני,
אנו מאוד מעריכים אנשים ומטופלים המתעניינים במצבם ומנסים ללמוד עליו על מנת לקבל החלטות מושכלות לגבי הגורם הבודק והמטפל שעליהם לפנות אליו.
לפי תיאורך, אם עכן שרירים אלו קשים/נוקשים, יתכן מאוד שקיים אצלך בצוואר תהליך ניווני של רקמות החיבור הרכות בקדמת החוליות ו/או התחלת הסתיידות סידנית גרמית בקדמת חוליות הצוואר.
לרוב, זה קורה למטופלים עם תהליכי דלקות פרקים ניווניות או אוטואימיוניות, או כאשר נוצרה טראומה בתאונה או נפילה או הרמת משא או חפץ כבד, וכן התגברות רמות הסוכר בדם בין 100 ל 120 מג ויותר בבדיקות הדם. (הסוכר גורם לרקמות החיבור להיות חומציות ואז נוצרים זיזים סידניים לניטרול החומציות ואחרי זה, מגיעה הקשיחות הצווארית וקשיחות השרירים.
אם אין לך זיזים ותהליכים ניווניים, יתכן והסיבה היא הגברת הקיעור או השקע הצווארי האנטומי (לורדוזיס) אשר יוצרת עומס יתר על שרירי הצוואר הקדמיים.
כדאי לפנות לכירופרקטים מומחים לבדיקה מסודרת ולאבחון מדוייק של הקשיחות ןוהגורמים ולאחר שלב זה, הם יציעו לך טכניקות טיפול מתאמיות למצבך או ישלבו בעלי מקצוע רפואייים נוספים,
בהצלחה באבחון ובטיפול הנכון לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה ? - תגובה
ד``ר עופר ברוך16/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, המשך -
שלום17/05/2013תודה רבה על התשובה.
הייתי אצל כמה כירופרקטים וכמה פיזיותרפיסטים ואצל אורטופד.
אף אחד מהם לא ממש התייחס לשריר הזה או הצליח לעזור לי.
אני בסך הכל בן 18, ובצילומים שעשו לי רנטגן וגם MRI עמוד שדרה צווארי,
הכל יצא תקין, למעט הקימור של הצוואר שקצת התיישר, בנוסף לפני שנה וחצי הייתי מעורב בתאונת דרכים.
השאלות שלי הן
1. האם שריר כזה נוקשה יכול לגרום לכאבי ראש, עייפות, סחרחורת לא מוסברת? איך מטפלים בו, אני כבר לא יודע למי לפנות ?
2. האם יש דרך להחזיר את הקימור הצאוורי למצבו הנורמלי? \
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, המשך - - תגובה
ד``ר עופר ברוך17/05/2013שלום שוב,
תשובותיך מבהירות דברים נוספים:
1. לבטח קיימת בעיה מכאנית במיפרקי החוליות הצוואריות, אם מסיבה משפחתית או בעקבות התאונה,
2. המתח השרירי והנוקשות נגרם על ידי הגורמים שצויינו בסעיף 1 ויתכן אף עקב מתח נפשי או דאגות/מחשבות "מה יהיה איתי" או הרגלי שינה לא נכונים כגון שינה על הבטן עם הצוואר מסובב או שינה על 2 כריות,
3. כאבי הראש יכולים להיות מופנים משרירים ורקמות הצוואר, תלוי באיכות הכאב, מיקומו ואופיו, העייפות והסחרחורת גם כן יכולים לנבוע מפעילות חיישנים נוירולוגיים לא תקינה במיפרקי החוליות בצוואר או במעטפות השרירים,
אנא פנה לחווד שניה כי אתה זקוק לבדיקה של כירופרקטים מומחים, בבדיקות והרכב
תמהיל טכניקות טיפול שיקומיות צוואריות הכוללות גם תרגול שלך במהלך הטיפול וכן בבית
אשמח לבדוק ולייעץ ואף לטפל אם תרצה בכך
בהצלחה ולהשתמע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ,
שלום17/05/2013תודה רבה על התשובה,
אשמח להגיע לבדיקה, אילו בדיקות אתה מבצע כדי לאבחן את הבעיה במרפאה שלך ובאילו דרכים אתה מטפל?
ושאלה נוספת שלא ענית לי מקודם היא, האם יש דרך להחזיר את הקימור הצאוורי למצבו הנורמלי?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , - תגובה
ד``ר עופר ברוך18/05/2013שלום שוב,
הבדיקות הינן תיפקודיות הבא אומר הפעלת הצוואר/כתפיים/ידיים בכיוונים שונים ובטווחים שונים כולל בדיקת חוזק השרירים המבטא פעילות חיישנים נוירולוגים ותנועה נכונה של חוליות הצוואר, הכתפיים והידיים
בנוסף, בדיקות מישוש השרירים ומיפרקי החוליות לקביעת הטכניקות הטיפוליות הנחוצות לך, וכן בדיקת רפלקסים ותחושות אשר נותנות תמונה משלימה על איכות פעולת חיישני הצוואר וחוט השדרה
לכל אלו מתווספת בדיקת ההדמיה והרנטגן שתביא עימך לשיקלול כיווני הפעלת הטכניקות, והתאמתן למבנה הספציפי שלך
התמהיל הטיפולי עשוי לכלול טכניקות שחרור והרפיה, טכניקות יישור כלל שלדיות כלומר גם אגן וגב תחתון אשר יכולים להשפיע על הצואר, טכניקות מתיחת צוואר, איזון ויישור חוליות ומיפרקי הצוואר ובכך, הפעלה תקינה של חיישני התנועה הנוירולגיים שהוזכרו בתשובות הקודמות,
לאחר מכן, נתאים לך תרגילים לביצוע במהלך הטיפול וכן לבית ולעבודה והנחיות למניעה
לגבי האם נוכל ליישר את צווארך לגמרי למצבו הנורמאלי, לא אוכל לנבא זאת (אתה יודע למי ניתנה הנבואה?!) ללא בדיקתך הפיזית ובדיקת ההדמיה והתקדמות הטיפולים
במרפאתי ומניסיוני במקרי מטופלים הדומים בתיאורם ההתחלתי לשלך, סיכוייך טובים להשתפר מהר יחסית אך כאמור, נדע לבטח לאחר הפגישה-שתיים הראשונות
אנא התקשר לטלפון מרפאתי והשאר את פרטי ההתקשרות עימך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
שלום18/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)