שאלה לצוות המומחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לצוות המומחים
    יובל
    09/06/2013

שלום יש לי שאלה לצוות,
    אני בן 23 בריא מתאמן בחדר כושר שנתיים וחצי משקל תקין בריא אוכל מסודר.
    מטרידים אותי כמה כאבים בכמה אזורים, בחלק ניסיתי לטפל בעזרת אורטופד ובחלק לא.
    הבעיה הראשונה שמטרידה אותי זה כאבים בצד שמאל של הגב תחתון, אני מחזק את הגב התחתון בעזרת תרגיל במכון כושר, בלי הרבה משקל, אני מרגיש שהשריר חזק שב אבל תמיד מופיעים כאבים, לפעמים אחרי ישיבה ממושכת בנהיגה במיוחד ולפעמים בבוקר שאני קם ולאורך ימים שלמים, יש לציין שבעבר שהייתי בן 16-15 היה לי באזור הרגל השמאלית מקרה שבמהלך שיעור ספורט במשחק כדורגל נתפס לי האזור שם, אני לא זוכר אם זה היה קשור לגב תחתון אבל אני זוכר שזה היה שוק של חום באזור הרגל השמאלי והכאבים והאזור התפוס נמשכו משהו כמו שבוע אולי קצת פחות. אזור נוסף שעשה לי בעיות לאורך השנים הוא הצוואר. קרה לי יותר מפעם אחת שהצוואר נתפס לי ולא יכולתי להזיז אותו ואפילו הביאו לי מין ספוג שקיבע לי את הצוואר עד שהשתחרר הכאב, בשנים האחרונות אני חש פעם בכמה חודשים שהאזור תפוס במיוחד שריר הטרפז. אזור בעייתי שהתפתח הכאב בו בזמן האחרון, בשנה האחרונה זה אזור הכתפיים בדגש על כתף שמאל! הייתי כאבים שם בזמן הרמת דברים מהקרקע ובזמן הרמת היד למעלה, הייתי אצל אורטופד שנתן לי הפנייה לפיזיותרפיה שהועילה בדיוק לכמה חודשים בודדים והכאבים חזרו עברו כמעט לחלוטין ועכשיו שוב שבו. אני מאמין שלא שבגלל שהייתי די חדש במכון כושר ועבדתי בלי השגחה הייתה לי טכניקה קלוקלת לאורך זמן, אבל טיפלתי בזה ועכשיו אני מתאמן נכון במשקלים מתונים. אבל עדין הכתף השמאלית לא נותנת לי מנוח, גם הגב לעיתים קרובות, השרירים תפוסים כל הזמן. שקניתי לאחרונה נעליים חדשות עשו לי בדיקה בחנות לרגליים והמוכר אמר לי שיש לי קשת גבוה ברגל שמאל ונטייה של הרגל החוצה. הרגשתי כאבים באזור הזה וגב בשוק ומעליו. עשיתי קצת מחקר באינטרנט וראיתי קצת טיפולים כירופרקטים שדיברו שם על כתפיים לא שוות(שיש לי את זה בטוח) על חוסר סימטריה של שרירים כתוצאה מרגליים לא שוות בגודלן ועל התיקונים שעשו שם.

השאלה שלי היא האם הטיפולים מתאימים לי ויכולים להועיל לי פלאים, כי אני מנסה לעלות רמה בכושר הגופני ונמאס לי מהכאבים התמידיים בזמן האחרון. אני מצרף צילום של הגב תחתון שעשיתי לא מזמן. שאלה נוספת האם טיפול בכללית רפואה משלימה זה מקום שנחשב טוב ברמת מטפליו או עדיף לפנות ולשלם יותר בתחום הפרטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לצוות המומחים

הוספת תגובה

• תמונה 2

יובל
    09/06/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

יובל
    09/06/2013

רציתי לדעת האם יש איזשהי השפעה גם של הדברים שציינתי על העיכול, אומנם אין לי בעיות עיכול ואני אוכל מסודר אבל, אבל בכל מקרה במצבי לחץ ומתח מערכת העיכול שלי משגעת. כמו כן רציתי להוסיף שיש לי מידי פעם כאבי ראש, במיוחד אחרי שאני משבש את השינה שלי בכך שלמשל חודש אני יושן כמו שצריך 8-7 שעות בלילה ואז אני יום אחד יושן 6 או פחות ואז או באותו יום או יום למחרת מתחילים כאבי ראש, ולפעמים הכאבי ראש באים בלי קשר לשינה. שמעתי שיש קשר כלשהו בין עמוד השדרה לכאבי ראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    10/06/2013

יובל שלום,
    בבדיקת צילומי הרנטגן שהעלתה (מצויין!) ובהשוואה למה שתיארתה, הרי שכאשר מגדילים את הצילומים, נראים בבירור מגוון גורמים היכולים לתרום לתלונותיך וכאביך:
    קיימת עקמת סיבובית מותנית לשמאל בדרגת סיבוב חוליות 1.5/4, כלומר, בינונית מינוס ובהערכת עין בין 15-10 מעלות עקמת, ונטיית אגן לשמאל היכולות לגרום לך ללכת עם אורכי רגליים לא שווים זמנית (עד ליישור האגן והרגליים על ידי הכירופרקט).
    בצד האגן הימני, קיימת שחיקה והתחלת שינויי ניווני של סידן מוגבר במיפרק האגן הימני, וכן במיפרקי החוליות המותניות השמאליות, אשר כרגע נושאות ברוב העומסים בגב התחתון כולל כאשר אתה מבצע תרגילים ומרים משקלות עם יציבה נוכחית זאת.
    בחוליה התחתונה שלך בגב, ישנן שתי זרועות צידיות (נורמלי) אך הזרוע ימנית גדולה יותר ורחבה יותר (תורשתי מלידה) וכך, היא מפריעה ותמשיך להפריע לך בתנועת הגב כאשר אתה רוכן לפנים, רץ או הולך בצעדים ארוכים או מנסה לבצע בעיטות בכדורגל או קארטה מעל 90 מעלות,
    בנוסף, ישנם סימני לחץ ופחיסת גובה המרווח בין החוליות התחתונות L4-5-S1 אשר יכולות להסביר את תחושת החום והכאב שחשתה בשוק בזמן הפציעה בכדורגל.
    לסיכום, אתה זקוק לטיפול שיקומי אשר כנראה יקח בין 8-15 טיפולים (עקב גמישותך וגילך הצעיר ואהבתך לתרגילים ומניעה) אשר בהם הכירופרקט (רצוי המומחה בשיקום או בפציעות ספורט) יישרו לך את החוליות עד למעלות בודדות מכיוון שליישר עקמת ברמה כזאת לקוו ישר לאחר גיל 20 יהיה יומרני מאוד עבור כל מי שיבטיח לך זאת.
    במקביל ליישור, יבוצעו איזון החוליות וחיישני תנועה וכוח נוירולוגיים אשר ישפרו לך את טונוס השרירים המייצבים ויבוצעו מתיחות מיוחדות על מיטת מתיחה כירופרקטית מיוחדת.
    לאחר אלו, ימתחו לך שרירי מותנית וירכיים תפוסים וקצרים ותתבקש לבצע תרגילי מתיחה בבית, בעבודה, וכן תרגילי חיזוק ספציפיים לשלב הטיפול ההתחלתי,
    אנא פנה כאמור לדר גולדמן מחיפה וישנה לאחרונה גם כירופרקטית טובה בשם דר נעה וייס בתפן המתמחה בשיקום וכן את דר משה דנוף העובד על שרשרות תנועת השרירים ומטפל במרפאת הכאב ברמבם או בגשר הזיו.
    אני הייתי ממליץ להתחיל עם שני הראשונים, ולזכור כי המבנה של חוליית L5 ומיפרק האגן הימני תמיד יפריעו לך אם תנסה לבצע תנועות גב ארוכות לפנים, לצדדים ולאחור או פסיעות ארוכות עקב המנוף שיופעל עליהן והתנועה הלא סימטרית בחלק זה של עמוד השדרה.
    כאשר אנו מוצאים ליקויים כאלו, סביר גם שיהיו ליקויים בגב העליון ואף בצוואר ואני משוכנע כי הכירופרקט/ית יבדקו גם איזורים אלו,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרתי עכשיו מבדיקה בכללית משלימה

יובל
    10/06/2013

לפני שכתבתי פה את ההודעה זימנתי תור לכללית רפואה משלימה. לפי הנוהל שם צריך לבצע שם בדיקה ראשונית ע"י רופא. הגעתי והיה שם רופא ממש ליצן. הוא אכל לפני שהגעתי ונראה ממש מרושל שהתיישבתי לידו. הוא כל הפגישה עשה קולות עם הפה, כנראה אחרי חטיף שאכל ונתקע בשיניים שלו.
    ממצאיו של הרופא: "יש לך גב איום יחסית לבחור בשנות ה20 לחייך, יש לך עקמת ובעיה בין שתי חוליות שאני לא זוכר, העקמת היא מלידה, הכאבים שאתה חש בגופך זה כתוצאה מהעקמת. הוא עשה לי בדיקה במהלכה התכופפתי למטה, ובדיקה נוספת במהלכה שכבתי על המיטה על הגב והוא הרים את כל אחת מהרגליים ושאל אם יש כאבים. לאחר מכן הוא בדק את הצילומים וכאמור חזר ואמר שהגב שלי איום ונורא. ושבין שתי החוליות הבעייתיות יש כיפוף עד כדי מצב שהן כמעט מתחכחות ביניהן.
    אמרתי לו ששמעתי שכירופרקט יכול להועיל לי והוא החמיץ פנים ואמר " כירופרקט זה משהו אמריקאי כזה, 10 דקות וגמרנו זה לא יעזור לך ואפילו יגרום לך לכאבים חזקים יותר" " אני ממליץ לך ללכת לטיפול שנקרא טווינא או פלדן קרייס" אני אמרתי לו שאני ראיתי באינטרנט שמטפילם בבעיה שלי אצל כירופרקט וזה מאוד מועיל, הוא שלל ואמר שהשיטות "טווינא או פלדן קרייס" זה מה שיעזור לי, הוא אמר לי לזנוח את החדר כושר לגמרי ולעבור לשחייה(צעד כזה בשבילי זה כמו לחתוך לי יד, אני מכור בדרך טוב לאימונים). ואז כדרך אגב לקראת הסוף אמר "!!!אגב!!! אצלנו כבר אין כירופרקט הוא עזב לעיר אחרת, הוא עזב כי לא היה לו ביקוש והוא כנראה חוזר לאמריקה עוד מעט". אז נפלה האבן עוד יותר חזק שהבחור סוג של שרלטן, למרות שהוא עובד בכללית, והוא מנסה לדחוף לי טיפולים שיועילו להכנסות של המרפאה שלו. יצאתי קצת מדוכא מכל הבעיות שהוא אמר ומכך שאין אפשרות לראות כירופרקט במימון הקופה. בעיקר התבאסתי כי אני לא יודע איך זה ישפיע עליי בהישגים שלי בספורט, היום אני מתאמן וסופג את הכאבים של האימונים, זה לא כזה נורא, וביום יום מחוץ לאימונים אני מרגיש בסדר גמור. חשבתי לחזור ולפנות לאורתופד לשמוע את חוות דעתו לגבי העניין, לפני שאני פונה לייעוץ פרטי,
    תודה על התשובה המלאה למעלה, והשאלה שלי היא האם אני במצב קטסטרופי שאם אני לא אטפל בבעיה המצב יחמיר או לא יודע מה או שזה גבולי. כי אם לא הייתי חוקר ובודק לגבי העניין לא הייתי מגיע בכלל לכירופרקטיקה ואז מה היה קורה לי?
    שאלה נוספת היא כמה אמור לעלות לי טיפול כירופרקטי והאם זה באמת 10 דק זבנג וגמרנו? ושלם 300 שקל?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרתי עכשיו מבדיקה בכללית משלימה - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    10/06/2013

כמו שאמרתי-קופ"ח זה ליגה ח'.
    פנה לדר' רפי גולדמן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך לגבי ד"ר

יובל
    10/06/2013

רז יהודה שיש לו קלינקות פרטיות והוא גם מקבל דרך כללית רפואה משלימה, לפי מה שכתוב באינטרנט יש לו הרבה שנים של פרקטיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

יובל
    10/06/2013

ד"ר ולגרין רונן שמקבל בחיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    10/06/2013

בסדר גמור, אך לא עוסק שיקומית עד כמה שאני יודע
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך לגבי ד"ר - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    10/06/2013

ד"ר רז יהודה מצויין גם כן ומורשה גם בדיקור סיני
    וותיק ומנוסה, בעבר עבד באיזור כפר תבור וראש פינה,
    אינני יודע היכן עובד כיום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי מה שיבררתי עובד בעפולה

יובל
    10/06/2013

לדעתך הוא יתאים לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי מה שיבררתי עובד בעפולה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    10/06/2013

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לצוות המומחים - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    09/06/2013

שלום יובל,
    מהדיווח שלך וגם מצילום הרנטגן עולה כי ישנו חוסר סימטריה מסויים הנובע בחלקו מעקמת מותנית שנראית בצילום. קשה לומר מה בדיוק המצב מבלי לתשאל ולבדוק אותך פיסית.
    אני לא יכול להמליץ על שירות הכירופרקטיקה בכללית משלימה או בקופה אחרת בלב שלם מאחר שבאופן גורף, אני מוצא ששירות הכירופקרטיקה הניתן בקופות נופל באיכותו ממרפאות טובות של כירופרקטים מומחים. מצא מישהו/הי טובים באיזור מגוריך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל להמליץ

יובל
    09/06/2013

על מטפלים באזור חיפה והצפון.
    מה סדר גודל המחירים, וכמה פגישות זה יקח, זה גורם משמעותי.
    לגבי הצילומים, בבעיה שלי אפשר לטפל ולגרום ליישור העצמות לצורה סימטרית.
    ראיתי באינטרנט סרטונים של כירופרקטים בארצות הברית שמגיעים אליהם אנשים עם בעיה כמו שלי ותוך 20 דקות עם הכירופרקט מאבחן את הבעיה ומטפל בעזרת כל מיני כיפופים ופעולות, ומה שקראתי באתרים בארץ זה שיש סדרה של כל מיני טיפולים שצריך לעשות וזה לוקח 10 ואפילו יותר טיפולים. זה הגיוני שמישהו צעיר כמוני מתפקד והכול אומנם סובל מכאבים יצטרך לעבור 10 ויותר טיפולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל להמליץ - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    09/06/2013

בצפון נסה להגיע לדר' רפי גולדמן. זו המלצתי.
    באשר למה שכתבת בנוגע לסרטוני אינטרנט עם צפי טיפולי "אינסטנט" לעומת אתרים בארץ שמדברים על עשרה טיפולים; אני לא סומך על דיאגנוזה באינטרנט שלא מכירה את מקרה המטופל הפרטני. אני גם לא מאמין ב"ניסים". הכירופרקטיקה היא מדע קליני שנשען על איבחון מדוקדק וטיפול במעקב רציף. אינני יודע מה מקור העקמת שלך. אם יסודה בעקמת נעורים, עליך להזהר משרלטנים המבטיחים ליישר אותך עם סדרה בת עשרים דקות של כיפופים ופעולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה, מצטער אם שיגעתי אותכם

יובל
    10/06/2013

האם אני יכול להמשיך את הספורט שאני עושה ברגע זה באותה מתכונת.
    ריצות, הליכות ארוכות, אימוני כח 4 פעמים בשבוע והרמת משקלים גדולים ברמה מבוקרת. ובלי הגזמה. שאלה נוספת היא האם ביצוע סקוואט לא בריא לגב שלי לפני שאני עובר טיפול ואחרי או שאין הגבלה לביצוע התרגיל בטכניקה נכונה.
    לבסוף רציתי לומר לכם תודה רבה על ההכוונה ועל הייעוץ ממש עזרתם לי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה, מצטער אם שיגעתי אותכם - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    10/06/2013

א) נטייתי היא לאפשר לכל ספורטאי להתאמן כפי רצונו ויכולתו בתנאי שהדבר אינו גורם לנזק.
    ב) השאלות שלך צריכות ויכולות להענות ע"י מי שבדק אותך ונטל עליו אחריות לטפל בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו