לאחר טיפול כירופרקטי, זקוק לייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר טיפול כירופרקטי, זקוק לייעוץ
    דניאל
    03/08/2013

שלום,

שמי דניאל, אני בן 22 בריא מתאמן 4 שנים בחדר כושר 4 פעמים בשבוע.
    לאחר שלפני שנה הובחן אצלי עקמת קלה בגב, באזור הגב התחתון, לפני חודשיים
    פניתי לייעוץ כירופרקטי פרטי אצל מטפל בירושלים(כדי לשמור על פרטיות לא אנקב בשמו).
    ביצעתי כ 6 טיפולים במהלכם הייתי מגיע לקלינקה שלו פעם בשבוע לטיפול של כ20 דקות.
    בטיפול הוא ביצע כל מיני מניפולציות על הגב, כמו כן קיבלתי טיפול במיטה שהניעה את גופי
    למחצה ימינה וגם קיבלתי טיפול במכשיר זרם חשמלי באזור הגב התחתון.
    כמו כן אני מבצע על בסיס יומי תרגילי מתיחה לשרירי הרגליים והגב התחתון.
    אני לא יודע כמה הטיפול עזר מבחינה פיזיולוגית והאם באמת יש שיפור ביישור העקמת
    אבל כאבים אני ממשיך לחוות כל יום בכל מיני תנוחות. כאבי ראש שחוותי בעבר חלפו כמעט לחלוטין בעקבות הטיפול. אבל עדין אני מרגיש כאבים בבוקר במיוחד שאני מתעורר
    והשרירים קצת תפוסים(אני ישן בתנוחה של חיבוק כרית על גבי הבטן). הטיפול עוד לא נגמר
    סופית ואני גם לא מקבל עדכון קבוע על מצבי מצד המטפל למרות שמדובר באדם בעל ניסיון
    עשיר. אני לא יודע איך אמור לאמוד את מצבי, האם הכאבים יהיו תמיד חלק ממני וזה בגלל
    המבנה הבעייתי באזור האגן התחתון ואני פשוט צריך לקבל את זה, או שמא הכירופרקט
    מושך אותי ועושק ממני כספים? הטיפול לכשעצמו עלה לי סכום לא קטן ולהחליף מטפל
    יגרור הוצאות כואבות לכיס.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאחר טיפול כירופרקטי, זקוק לייעוץ - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    04/08/2013

דניאל שלום,
    תודה על הפניה והפירוט והכנות.
    לפי תיאוריך, גילך ותוכנית הטיפול שאתה מתאר, יתכן מאוד כי קיים אצלך שינוי מיבני בחוליית המותנית התחתונה או במספר חוליות, ושינוי זה, הנפוץ באוכלוסיה בישראל כ 5%, גורם לשיפשוף מיפרקים/רקמות חיבור, חומציות דלקת וכאב.
    דוגמאות לכך אשר הנך יכול לחפש מידע עליהן באינטרנט המתאימות לגילך ותיאוריך הן ספינה ביפידה, kniff clasp deformittee, סקראליזאציה או המי-סאקראליזציה.
    דבר נוסף יתכן, שעקב מבנה לא סימטרי, קיימים שרירי גב/צד/בטן אשר נשארים בעומס יתר או תפוסים בקשרי שריר (טריגר פוינטים) אשר הם מפנים כאב בגב.

עקב כך שהנך מקבל טיפול על ידי כירופרקט מנוסה, בחן האם מתבצעות מתיחות שרירים של העכוזים והירכיים במהלך הטיפול - אם לא שאל באסרטיביות לגבי הצעות נוספות של הכירופרקט למתיחות, והאם הוא מצא טריגר פוינטים שיש לשחרר כאשר הוא ממשש את הגב והעכוזים שלך במהלך הבדיקות והטיפול

אנא וודא כי הנך הולך/רץ בטווחי צעדים כמה שיותר סימטריים ושווים בין הרגליים כך שלא תגרום חיכוך מפרקי חוליות על ידי תנועת יתר בגפיים,

יתכן גם שישיבה רבה או עבודה פיזית מעמיסים עומסי יתר ודוחסים את רקמותיך עד כדי כאב, ולכן שאל אותו אסרטיבית להמלצות על הרגלי ישיבה נכונה, עמידה ועבודה.

יתכן ויש לשלב אצלך חיזוק רצפת אגן בטן וצולבים על פילאטיס או הידרוטרפיה,

אם אין התקדמות, אנא פנה אליו אסרטיבית בשאלת השלמת האבחנות העכשוויות שלך עם צילומי רנטגן, או הדמיית CT לפי הצורך
    ניתן גם לפנות לחוות דעת שניה אצל כירופרקטים מומחים, אפילו אם לראות כי הכיוון האבחנתי והמסקנות הטיפוליות אכן נכונות לך ולמצבך
    מקווה שנתתי לך כיוון מחשבה ופעולה אשר יעזור בנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דניאל
    04/08/2013

במהלך הטיפול כן יש לחיצה בכל מיני מקומות בכתפיים בגב תחתון ובאזור האגן התחתון בקו המותניים
    ממש באזורים הכואבים.
    אני מבצע על בסיס יומי מספר מתיחות בשרירים התחתונים ברגלים ובגב.

אני מבצע הליכות מהירות בלבד כ160 דקות בשבוע. ובאמת מיד לאחר סיום ההליכות הללו כאשר אני
    ממתין לתחבורה ציבורית אני מרגיש כאבים בגב התחתון בחלק השמאלי. ידוע לי שהייתי הולך עם רגליים
    כאשר רגל אחת ארוכה מהשנייה. אני לא יודע עד כמה זה טופל...

בעבודה פיזית אינני עובד, ורוב היום אני בישיבה או בשכיבה.

ביצעתי צילום לפני כשנה ובצילום הראה את הממצאים הבאים:
    עקמת סיבובית מותנית לשמאל בדרגת סיבוב חוליות 1.5/4, כלומר, בינונית מינוס בין 15-10 מעלות עקמת, נטיית האגן לשמאל.
    בצד האגן הימני - שחיקה והתחלת שינויי ניווני של סידן מוגבר במפרק האגן הימני, ובמפרקי החוליות המותניות השמאליות.
    בחוליה התחתונה בגב, הזרוע הימנית גדולה יותר ורחבה יותר (מלידה)
    סימני לחץ ופחיסת גובה המרווח בין החוליות התחתונות L4-5-S1.

תודה רבה לך על הייעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    05/08/2013

דניאל שלום,
    התיאור בפיסקה האחרונה, מוביל לאחת מהאפשרויות שמניתי והיא כנראה בעייה מיבנית מולדת אשר לעיתים נקראת האמי-סקראליזאציה ולעיתים דיזפלאז'יה של זרוע הצידית בחוליית L5
    בכל מקרה, מבנה זה חייב להיחקר על ידי הכירופרקט המטפל שלך לגבי כיווני האיזון בחוליות אלו וכן עומק האיזון והכוח המופעל שם
    כמוכן, קיימים תרגילים ספציפיים כגון תרגילי שרוטס הגרמניים וכן התאמת הליכה ספציפית לטווחי מפרקי החוליות הללו ואולי אף התאמת מדרסים ביומכאניים, תלוי מבנה כפות הרגליים שגם הן צריכות להיבדק על ידי הכירופרקט.
    מי הכירופרקט המטפל שלך, שאוכל להחליף עימו מספר מילים?
    כדאי אבחון מסודר ומקיף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו