התאמת מזרן וכרית לשינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאמת מזרן וכרית לשינה
    דורון
    22/08/2013

אני בן 58 ויש לי עקמת בעמוד השידרה עשרות שנים, ונטיה לכאבי שרירים ונוקשות באזור הצוואר, בין הכתפיים והגב העליון.
    ב-15 השנים האחרונות אני ישן על מזרן קפיצים "קינג קויל" של עמינח; ההסתגלות אליו היתה די כואבת וממושכת, ובשנים האחרונות הקפיצים וכן מסגרת המזרן נחלשו.
    אני מעוניין לרכוש מזרן יחיד בגודל 90x190 ס"מ (לא מאותו הסוג שהיה לי). כמי שישן רק על הצד (הדרך היחידה בה אני מסוגל להרדם), איני יודע איזה חומר ואיזו דרגת קושי של מזרן יכולים להתאים לי: קפיצים, פולימרים, לטקס, ויסקו-אלסטי, או שילוב של שני חומרים, האם מתאים לי מזרן אחיד, או איזורי נוחות שונים בדרגות הקושי שלהם (אני בעל מבנה גוף רזה) , האם יש צורך בשיכבת נוחות מסוג "פילוטופ" ואם כן, באיזה גובה? האם מומלץ מזרן דו-צדדי?
    אני ישן בשנים האחרונות על כרית ממולאה בזרעי כוסמת. לפני השינה אני יוצר מעין גומחה בכרית עבור הראש והצוואר, אך בזמן השינה הכרית משנה את הצורה וזה גורם לי אי נוחות. איזה סוג של כרית שינה יכול להתאים לי, בהתחשב בכל המפורט לעיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התאמת מזרן וכרית לשינה

הוספת תגובה

• התאמת מזרן וכרית לשינה - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    23/08/2013

דורון שלום,
    מאחר שישנת על מזרן "עמינח" כעשור וחצי לשביעות רצונך, הייתי מתחיל שם את מסע החיפוש אחר מזרן חדש (אין ספק שהגיע הזמן לחדש). אני מניח שיש להם קשת רחבה של אפשרויות ובין היתר מזרן המשלב קפיצים עם גומי וגם שכבה עליונה רכה יותר על מזרן בעל יציבות חזקה. אבל אין זו האופציה היחידה ואמת המידה הקובעת היא נוחיותך. החברות הרציניות נותנות לך תקופת ניסוי של לפחות שבועיים בחיוב דמי הובלה בלבד. נסה קודם בחנות, אחר-כך בבית.

באשר לכרית, נסה למצוא כרית LATEX בגודל ובצורה המתאימים לך. החומר "זוכר" את תנוחת השינה שלך במהלך הלילה, דבר שעשוי להיות יתרון. חפש באינטרנט עם המילים "כרית, שינה, לטקס" ונראה מה תמצא. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו