מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שי וש באקדח-תופעות לוואי?יפה04/11/2013
שלום
פניתי לכירופרקט בשביל שיפור היציבה וכן בגלל תחושת כאב המתפתחת באזור אמצע הגב מימין לאחר פעילות ועמידה ממושכים. את הכירופרקט הכרתי בעיקבות מבצע בגרופון.
הכירופרקט השתמש בעיקר באקדח והחליף את סוגי ה"ראשים" וכן בקערות טיבטיות. בפעם האחרונה, שהייתי אצלו לפני כ-10 ימים, לחץ האקדח על תחתית גרוני היה די חזק ושונה מהרגיל.
מזה שבוע אני מרגישה כאילו יש לי משהו תקוע בתחתית גרוני ואני גם מעט צרודה.
אני רוצה לציין, שאינני מקוררת ואף פעם לא סבלתי מתופעה כזאת.
שאלתי היא אם התופעה, שתיארתי, יכולה לנבוע מהפעלת אקדח על תחתית גרוני?
האם ידועות תופעות לוואי לשימוש באקדח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי וש באקדח-תופעות לוואי? - תגובה
ד``ר נמרוד לירם05/11/2013שלום יפה,
מדבריך עולה כי נעשה שימוש ב- activator (כך קוראים למכשיר. "אקדח" זה כנראה משהו אחר). באזור קידמת הצוואר ובסיס קנה הנשימה. האם נכון הדבר? ההיגיון שלי אומר כי על פי רוב משתמשים במכשיר זה בחלקו האחורי של הגוף, אבל יתכן שהכירופרקטור עבד על איזור עצם הבריח, צלע מס' 1 ועצם החזה מסיבות קליניות.
א) את צריכה לברר עניין זה עם מי שטיפל בך.
ב) לשאלתך אם יתכנו תופעות כאלה לאחר שימוש כפי שניסיתי להסביר--התשובה היא אכן כן, אם כי מעולם לא שמעתי על כך.
כאמור, הדבר טעון בירור עם הכירופרקטור שטיפל בך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יפה05/11/2013שלום
ד"ר לירם
ראשית, תודה רבה על המענה המהיר והמפורט. יישר כוח!
המכשיר, שהכירופרקט השתמש בו הכיל בין היתר מתאם מזלגי בעל 2 "שיניים".
הוא הפעיל אותו על תחתית הגרון גם במפגש עם תחילת עצמות בית החזה.
לדעתך, האם כדאי גם לפנות לרופא א.א.ג?
בכל מקרה, אם היתה השפעה על הקנה או הוושט, האם זה אמור לחלוף ?
האם צריך המשך טיפול כירופרקטי להשבת המצב לקדמותו?
תודה
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר נמרוד לירם05/11/2013בשלב הראשון כדאי לך ליידע את הכירופרקטור בבעיה שנגרמה ולפנות לרופא א.א.ג. כדי להתייחס לתלונה הספציפית שלך. מומחה א.א.ג. ידע לענות על השאלה אם היתה השפעה על הושט או קנה הנשימה ומה מהותה. אז אפשר לשקול המשך טיפול כירופרקטי. אני חושב שאם התחושה בגרון מציקה לך עד כדי תכתובת כנ"ל, הדבר ראוי להתייחסות מעמיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יפה05/11/2013תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי.
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)