סובלת ממש אשמח לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובלת ממש אשמח לעזרה
    דנה
    16/12/2013

אני רושמת פה בעצם כדי לקבל חוות דעת נוספת כי אינני בטוחה , אנסה לספר בקצרה אך בברור, אני בת 18.9 , לפני 7 חודשים התחילו לי סחרחורות עם אופי של ורטיגו ז״א סחרחורת חזקה תנופתית בזמן שכיבה או הרמת הראש, אחר כך זה הפך פשוט לתחושה רעה של ציפה , פרה עלפון , שיוט, הגוף לא יציב , ואז זה בעצם כמה חודשים שהחלל קופץ ולא יציב מין סחרחורת כשאני מניעה את הגוף / מזיזה את הראש , כשאני מסובבת את הראש לצד פתאום הרצפה ממש זזה לי ! שאני מורידה אותו ומעלה גם הכל קופץ תחושת חוסר יציבות כרונית , שמתחזקת עם תנועות הראש , שאני מזיזה את הראש תנועות חדות אני מרגישה כאילו הראש ממש כבד ועף במהירות , אני לא נוהגת ולא מתפקדת , עשיתי MRI , בדיקת שמיעה בדיקת eng לאוזניים ובדיקות דם ואקו לב יצא תקין , בגלל שאין מוצא הלכתי היום לכירופרקט , הוא מישש לי את הצוואר ועשה כל מיני פעולות שיצרו ממש קנקים בצוואר הוא אמר לי שכנראה החוליות לא היו במקום ושיש מקרים שהסחרחורת נובעת מהצוואר, רציתי לדעת האם באמת לפי האופי של הסחרחורת שציינתי למעלה זה יכול להגרם מהצוואר ? איך זה בעצם קשור לצוואר , אחרי הטיפול היום לא עבר לגמרי האם זה תהליך ? האם זה יכול לעזור לי ? או שזה נובע ממקרה אחר ?!כי זה התחיל עם אופי של ורטיגו , אשמח לתשובה , תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובלת ממש אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• סובלת ממש אשמח לעזרה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    17/12/2013

דנה שלום,
    תיאורך בהחלט יכול להתאים לאבחנה של בעיית שווי משקל ממקור צווארי, לרוב אלו חוליות הצוואר העליונות בחיבורן לגולגולת וכן, חוליית הצוואר התחתונה C7 במעבר שלה לגב העליון.
    הקשר בין הצוואר לשיווי המשקל הוא על ידי פיענוח של מרכזי שיווי המשקל במוח, הממוקמים באוזן התיכונה ובגזע המוח, המקשרים בין חיישנים נוירולוגיים במיפרקי החוליות המדוברות, לבין מרכז היציבה הקדום במוח הקדום שלנו, הסראבאלום הנמצא בחלק האחורי בגולגולת ותחושות הראייה מהעיניים.

לכן, הטיפול חייב להיות גם במרכיבי הצוואר, אך גם לבדוק את מרכיבי תעלות שיווי המשקל באוזניים הפנימיות ותגובות האישונים - בקיצור, בדיקות מעמיקות יותר מאשר רק מישוש חוליות הצוואר.

במקביל לטיפול הכירופרקטי בחוליות, את אמורה גם לקבל טיפול לשחרור קשרי שרירים ותרגילי מתיחה חיזוק וחימום של האיזורים התפוסים בצוואר ובשכמות,

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, מידע נוסף

מיילי
    17/12/2013

עשיתי בדיקה של מערכת וסטיבןלרית eng עם מים באוזן ולעקוב אחרי נקודה שיצאה תקינה , לגבי עיניים יש לי מספר 1 וחצי ואני בכל עין ואני חייבת משקפיים כדי לראות מרחוק הראיה שלי לא ככ טובה לרחוק , עשיתי בדיקת קרקעית עין , עשיתי MRI מח , אילו עוד בדיקות מעמיקות אני צריכה לעשות ?? בבקשה אני כבר לא יודעת למי לפנות ומה לעשות זה כבר 7 חודשים כך ואין שינוי , האם להמשיך בכירופרקטיקה ? כי פיזיותרפיה וסטיבולרית לא עזרה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת שיוט ובעיית שיווי משקל וורטיג

דר ברוך
    17/12/2013

דנה שלום,
    אנא המשיכי עם הכירופרקט המטפל, כולל תרגילי מתיחה וחיזוק כמו שציינתי,
    אם אין התקדמות תוך 3-5 טיפולים, אשמח לבדוק ולייעץ לך כחווד שניה, לבחירתך,
    בהצלחה

דר ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיילי
    17/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ששכחתי לשאול

מיילי
    17/12/2013

יכול להיות שמה שגורם לי לסחרחורת זה משהן מעמוד השדרה , אז זה אומר שאני צריכה לבצע צילום עמוד שדרה וצוואר, יכול להיות שבעיה ממש רצינית גורמת לסחרחורות ושאצטרך ניתוח ?? בנוסף נוספו לי כאבים לצוואר וקצת מתחת לצוואר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ששכחתי לשאול - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    17/12/2013

דנה שלום שוב,
    אם ישנם כאבי צוואר או מתחתיו, הסבירות שקיים ליקוי תפקודי או במנח החוליות בצוואר קרוב לוודאי, האם ה MRI בוצע לצוואר גם כן או רק למוח?
    אנא בקשי בדיקה מחודשת ומעמיקה מהכירופרקט שלך לבירור הנושא ואם אין התקדמות, חוד דעת שניה אצל כירופרקטים מומחים ויתכן אף ייעוץ ובדיקה אצל ניורוכירורג על מנת לקבל בדיקות מסודרות והפניה ל MRI צווארי
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מיילי
    17/12/2013

הMRI היה של ראש , הנוירולוג שהייתי אצלו היום אומר לי שאני לא צריכה צילום צוואר אבל התחילו בימים האחרונים באמת כאבים בצוואר ומתחת , האם כדאי לי להתעקש על צילום ? האם זה יכול להיות גידול בצוואר ??? אני חייבת לציין שרוב התקופה של הסחרחורות לא היו לי כאבים בצוואר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    17/12/2013

דנה שלום,
    על פניו ומבלי שנבדוק אותך קשה להעריך האם אלו סימני "גידול" אך בסבירות רבה ביותר, כנראה קיימת בעיה צווארית, כנראה דיסק או היצרות יציאה של עצב בין חוליות לחוצות, במקביל לבעיית תפקוד החוליות והחיישנים המשפיעים אולי על שווי המשקל שלך,
    קיימים קריטריונים ידועים בבדיקות שמבצעים לך אצלנו ואצל הנוירולוגים כגון מצב רפלקסים עצביים, כוח שרירים ומצב תחושתי בידיים המצביעים על הצורך ב MRI צווארי,
    אנא פני כאמור לפי ההמלצות שנתנו מקודם,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיילי
    17/12/2013

הייתי היום אצל נוירולוג שלא רצה לשלוח אותי לצילומי צוואר , לאיזה רופא ללכת כדי לבקש את זה ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיך מטפלים ב

מיילי
    17/12/2013

דיסק או היצרות יציאה של עצב בין חוליות לחוצות??? איך יודעים שזה קיים ואיך מטפלים בזה ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיך מטפלים ב - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    17/12/2013

קודם כל בדיקה מקיפה במקביל אצל כירופרקט ואצל נוירוכירורג אשר בקשתו ל MRI מתמלאת בדרך כלל אוטומטית
    טיפולים כאמור נקבעים לפי האבחנות ועדיין חסרים חלקים בפאזל שלך. לכי להיבדק, ואז נוכל להמליץ על דרך טיפולית נאותה, למרות שכבר רמזתי לך בתשובות הראשונות,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחה הקודמת

מיילי
    24/12/2013

הכירופרקט שלח אותו לרנטגן של הצוואר , והוא ראה בתוצאות שצורת הצוואר שלי ישרה ולא בצורת c, הוא אמר שיכול להיות שזו הסיבה לסימפטומים שאני מתארת , הוא עושה לי כל מיני תנועות עם לחץ על הצוואר אמר לי להתחיל לישון על כרית אורטופדית ולשים כל יום כרית חימום סביב הצוואר , האם זה הגיוני שזה מה שגורם לי לביית החוסר יציבות והסחרחורות ולסימפטומים שציינתי למעלה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחה הקודמת - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    24/12/2013

הסיבה היא אופן לקוי של פעילות חיישנים בצוואר עליון ותחתון עקב ליקוי במנח חוליות הצוואר ותפקודן,
    לכן צריך לטפל במכלול השרירים והחוליות כולל תרגילי חיזוק ומתיחה עצמיים שעלייך לבצע במקביל לטיפולים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל בבקשה לומר לי מה התרגילים

מיילי
    24/12/2013

הוא לא נתן לי תרגילים ורק מטפל שאני אצלו ! אני לא יודעת מה לעשות כבר כדי להעביר את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל בבקשה לומר לי מה התרגילים - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    24/12/2013

מיילי יקרה,
    אינני אמור להתערב בטיפולו של כירופרקט אחר בזמן שאת תחת טיפולו והנחיותיו,
    וגם, אינני יכול לתת לך תרגילים כי לא בדקתי ואינני מכיר את מבנה השדרה והצוואר שלך ובוודאי ההיסטוריה.
    כפי שציינתי בעבר, אם אין התקדמות, כדאי להתייעץ עמו מה עוד הוא יכול להציע לך במסגרת סל הטכניקות הטיפוליות והשיקומיות שהוא מכיר....או....לבוא לחווד שנייה ואז להחליט על הכיוון הנכון,
    בהצלחה בכל בחירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה את אותם הסמפטומים

רחל
    18/06/2015

אשמח מאוד מאוד אם תוכלי לצור קשר ולשתף איך טפלת.

תודה רבה מראש!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה את אותם הסמפטומים - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    18/06/2015

רחל שלום רב,
    הטיפול מורכב ממגוון טכניקות כירופרקטיות ומתחיל באבחון כירופרקטי ונוירולוגי מקיף ומסודר,
    נשמח לבדוק, לאבחן ולהרכיב לך תמהיל טיפולים מתאים לך אישית לפי אבחנותייך ומצבך,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת ממש אשמח לעזרה - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    18/06/2015

סובלת שלום.
    בעיית אוזן פנימית המתוארת בספרות כ-BPPV קשורה לסחרחורת הקשורה למנח האוטוליטים (מין אברי שווי משקל קטנים בנויים כמו אבנים זעירות בתוך תעלות הנוזל של האוזן הפנימית). טכניקת מניפולציה בצוואר יכולה ״לסדר״ מנח זה ולמנוע סחרחורת. כמובן שמי שמומחה בלהזיז את חוליות הצוואר יוכל לבצע פעולה כזו. זהו שת״פ בין רפואת אף אוזן גרון לשיטות המנואליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רחל
    18/06/2015

הייתי אצל כירופרקט ממוחה. מתוך הרשימה של הכירופרקטים המומחים, הוא ראה תזוזה של חוליה בצוואר ובחוליה באזור המותן האם אכן זה יכול גרום לסימפטומים? ותוך כמה זמן אני אמורה לראות שינוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו