כאב חד בא וחולף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב חד בא וחולף
    אורן
    18/12/2013

שלום רב מזה מספר חודשים, אני חווה תופעה מוזרה:
    כאב חד מופיע בחלק החיצוני של הישבן הימני, בדרך-כלל מלווה גם בתחושת דקירה חדה בחלק הפנימי של הישבן.
    הכאב מופיע ללא סיבה במצב מנוחה וחולף לאחר זמן קצר, אך באותן שניות הוא כואב מאד.
    אני עושה ספורט באופן קבוע, ריצה + משקולות.
    לא מצליח למצוא "חוקיות" כלשהי בכאב, יכול לא להופיע כלל במשך זמן רב ולצד זאת לפעמים מופיע פעם ביום-יומיים.
    הסימפטומים על כל פנים הם קבועים- כפי שציינתי.
    יש כיוון? אני לא יודע אם יש טעם ללכת לרופא (או לאיזה סוג רופא אני צריך?) מפני שלעיתים יכול לעבור גם חודש בלי שארגיש בכך, מצד שני מעת לעת זה חוזר...
    כיוון??...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב חד בא וחולף

הוספת תגובה

• כאב חד בא וחולף - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    19/12/2013

שלום אורן,
    קיים סיכוי כי הבעיה עליה אתה מדווח קשורה באיזון שרירים המפעילים את תנועת אגן הירכיים ביחס לשדרה התחתונה. ישנן קבוצות רבות של שרירים השולטות במכניקה מורכבת זו, בעיקר אצל אנשים פעילים. יש גם אפשרויות נוספות, כמו לחץ על עצב זה או אחר. הרבה פעמים אנו מוצאים בבדיקה מעמיקה יותר מסיבה אחת ליצירת מצב כפי שדיווחת.
    אנשי המקצוע שמיומנים בתחום זה הם: רפואה פיסיקלית, פיזיותרפיה, אוסטיאופתיה וכירופרקטיקה. החשוב הוא למי אישית אתה הולך, מהו הניסיון והמוניטין שלו/ה. פחות חשוב מהן האותיות המגדירות את תחום ההתמחות, אבל השתדל להשאר בגזרה העוסקת בשריר ושלד שהגדרתי לעיל. לפעמים הבעיות האלה נודניקיות ודורשות זמן וסבלנות, ולפעמים פשוטות לפתרון. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אורן
    19/12/2013

שלום ד"ר לירם

תודה על תשובתך, האם יש לך המלצה על מומחה בתחום? אני גר בצפון..
    בנוסף האם עלי לעשות שינוי מיידי כלשהו בפעילות?
    חשבתי שאולי אתחיל לרשום ביומן את המועד בו מופיע כאב כזה כדי לנסות לזהות אם בכל זאת יש קשר לפעילות/העדר פעילות., כאמור יש תקופות שהפסיק לגמרי, אך לפעמים גם מופיע על בסיס יומי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    20/12/2013

נסה לקבוע תור אצל ד"ר רפי גולדמן בחיפה.
    כל תיעוד שתביא, יועיל. חזור אלי במייל או דרך האתר אם זה לא בא לידי פתרון. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון והתייעצות

אורן
    25/12/2013

ובכן, מאחר והכאב החריף הלכתי לרופא, הוא נתן לי מרשם לכדורי ארקוקסיה 90 מ"ג והמליץ על חימום המקום.
    לאחר מספר ימים בהם נטלתי את הכדור לא חל כל שינוי והכאב אף הלך והחריף במיוחד בשתי תנועות ספציפיות).
    קניתי כרית חימום פשוטה בניו-פארם (כזאת שמכניסים למיקרו לדקה וחצי). כבר אחרי הפעם הראשונה שהנחתי אותה הרגשתי שיפור משמעותי, כעבור מספר שעות שוב חיממתי והנחתי והכאב היה כלא היה! כבר יממה אני "נקי" מכאב.
    האם יתכן שהארקוקסיה היה טיפול לא מתאים, איך זה שהחימום הפשוט השפיע בצורה כל-כך יעילה איפה שהתרופה לא עזרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון והתייעצות - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    25/12/2013

א) יתכן שהטיפול התרופתי לקח זמן להשפיע (זה קורה).
    ב) יתכן שחימום היה הטיפול המתאים.
    ג) לא בדקנו, לא ראינו, לא נדע.
    ד) נקווה שהכאב עזב ולא יחזור.
    ה) כל התדובות הנ״ל גם יחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו