צליפת שוט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צליפת שוט
    שחר
    28/12/2013

לפני כ9 שנים עברתי התהפכות בתואנת דרכים עם הרכב יצאתי ללא נזק ולא נמצאו ממצאים במיון באותו יום . כחודשיים וחצי לאחר מכן החלו לי כאבי ראש חזקים בצוואר לחץ בעיניים ובאוזניים וסחרחורות (ממש כמו בשפעת או מחלת הנשיקה ) בעיקר בעת תנועות חדות. תופעות אלו נמשכות עד היום ואף רופא שהייתי לא מצא פתרון (א.א.ג עיניים נוירולוג ) עברתי בדיקת MRI בצוואר שמראה שאין כלל שברים. כיום אני עדיין סובל מכאבי צוואר ורעשים בצוואר לחץ וטשטוש בעיניים לחץ באוזניים וצפצופים. בעת בליעת רוק שומע נוזלים באוזן וסחרחורות תחושת ראש כבד בעת תנועה חדה אפילו כאשר אני מחליף צד במיטה.עייפות כרונית.
    תופעות אלו נמשכים אצלי 24 שעות ביממה ללא הפסקה ואני כבר ממש מיואש.
    אבקש את עזרתכם ואשמח לדעת אם צליפת שוט יכולה להמשך שנים ארוכות במשך 24 שעות ביממה אם לא מטפלים בה כל יום .
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צליפת שוט

הוספת תגובה

• צליפת שוט - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    28/12/2013

שלום שחר,
    לחבלה צווארית בנסיבות תאונת דרכים (אפילו במהירות נמוכה) עלולות להיות השלכות ארוכות-טווח שהמאפיינים שלהם הם:
    1. תחילת תלונות מאוחרת יחסית ועשויה להתעכב שבועות מספר אחר התאונה.
    2. סימנים לסחרחורת וטשטוש. אלה מתאימים לפגיעה באוזן הפנימית
    (נקראת BPPV) שיש לה קשר לצוואר, מוכרת ע"י רופאי אא"ג וניתנית לאיבחון על ידם. מגיבה טיפול בטכניקות מנוּאליות כולל כירופרקטור. אבל קודם צריך לאבחן זאת.
    3. למחלת צליפת-שוט יש לעיתים מעט מאד עדות לנזק בכל ההדמיות המוכרות כולל MRI. אבל במחקר רוחב משוודיה על גופות שהיתה להן היסטוריה של "צליפת שוט" נעשה לפני למעלה משני עשורים והוכח נזק נרחב שלא רואים אותו בהדמיה.

לתופעות הללו קוראים באופן קולקטיבי WAD (whiplash associated disease). באינטרנט תמצא הרבה כתוב על כך.

הבעיה ניתנת לטיפול. ההצלחות לפעמים חלקיות בלבד, ולפעמים יותר מוצלחות. הטיפול ע"פ רוב ממושך ובוודאי שבטווח הארוך לא צריך לטפל כל יום. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליפת שוט - תגובה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    28/12/2013

Whiplash Asociated Disorders

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

שחר
    28/12/2013

השאלה האם זה ייתכן שתופעות אלה נמשכים במשך שנים ללא הפסקה 24 שעות ביממה... זה הגיוני?
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    28/12/2013

לא ברור אם זו הבעייה היחידה או שיש מעורבות נוספת עד שלא נסתכל על כל הנתונים, נבדוק אותך ונחווה דעה מבוססת על תהליך איבחוני מסודר ולא אבחנת אינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לשחר.

מיכאל
    11/04/2014

היי שחר,

שמי מיכאל. אני סובל כבר 9 חודשים מדברים דומים.

רציתי לשאול אם בסוף הלכת לכירופרקט והאם הטיפול עזר?

ואם לא, האם טיפול אחר כן עזר, ואם כן, מה וכמה ואיך?

תודה.

מיכאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו