שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דינה
    03/04/2008

אני מעוניית לקנות אופניים. יש זוגות ללא בולמי זעזועים ויש באותו מחיר עם בולמי זעזועים. רציתי לדעת מה עדיף מבחינת בריאות השלד?
    אם עדיף עם הולמי זעזועים, אז איך זה שלעתים אני רואה רוכבי אופניים מקצועיים ביותר רוכבים ללא בולמי זעזועים?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דינה

ד''ר גל גריסרו
    03/04/2008

שאלה זו איננה מתאימה לפורום כירופרקטיקה אלה לפורום אפניים

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכיבת אופני שטח ובריאות השלד

ד``ר עופר ברוך
    04/04/2008

דינה שלום,
    בניגוד לעמיתי, אני בדעה שזאת שאלה נהדרת ואינטלקטואלית אלינו המומחים בבריאות הגב.
    מבחינת בריאות הגב עדיף כי תהיה אפשרות בלימת זעזועים כלפי האגן ועמוד השדרה מאיזור המרכב האחורי של האופניים וכן בלימת זעזועים כלפי הידיים, כתפיים ועמוד השדרה הצווארי מאזור המרכב הקדמי שלהם.
    יש לזכור כלל בסיסי בהתאמת האופניים לרוכב:
    שיכוך זעזועים במרכב האחורי או הקידמי גורם לרוכב/ת להשקיע יותר אנרגיית דיווש בדוושות עקב מעבר חלק מכוח ההתנגדות של הדרך והקפיצות דרך הבולמים לשרירי רגלייך. בקצרה, את תתאמצי יותר ברגלייך עם בולמי זעוזועים בשטח או כביש.
    קיימים דגמי אופניים עם מערכת בלימת זעזועים במרכב האחורי אשר מזהה אוטומטית התנגדויות קרקע ברכיבה ומפעילה/מנתקת את בלימת הזעזועים.
    הדגמים המתקדמים יותר כוללים בעיקר בלימת זעזועים לא במרכב האופניים כי אם בזרוע הכיסא כך שאינך מאבדת שום אנרגיית דיווש.
    רוכבי כביש או רוכבים הרוצים להשקיע פחות כוח ברכיבה קונים אופניים ללא בולמים ואת הבלימה של מהמורות הם מבצעים ברכיבה בעמידה/רכינה חלקית כאשר האגן מורם מהמושב, כמו בתנוחות ספינינג.
    אני מקווה כי התשובה מספקת,
    בברכה ולבריאות,

ד"ר ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו