מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צביטה בירךאביב12/02/2014
שלום אני בן 25 מתאמן באיגרוף תאילנדי...יש לי בעיה שכאשר אני מבצע בעיטה לגובה הראש ברגל ימין אז יש לי מן כאב באיזור הירך שקרוב לאגן...אבל זה כואב רק אם אני עושה בעיטות ללא מתיחות לפני משום שאם אני כן עושה מתיחות לפני ואחר כך מנסה לעשות בעיטה לגובה הראש אז אני לא מרגיש בשום כאב!!...בדקתי באינטרנט וראיתי משהו שנקרא תסמונת צביטה בירך ובאנגלית זה נקרא fai
(Femoroacetabular Impingement) שזה התנגשות גרמית בין האצטבולום לבין ראש/צוואר עצם הירך...כמובן שאני לא בטוח במאה אחוז שזה מה שיש לי אבל זה נראה לי מתאים לתיאור הבעיה שלי ולכן אני שואל אתכם...אם אכן זו הבעיה שלי אז איזה רופא מטפל בזה? למי לפנות? לאורטופד או לכירופרקט או ללכת לאיזה מכון פיזיותרפיה או מכון של פציעות ספורט?...אשמח אם תעשו לי סדר בדברים תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון...
אביב12/02/2014כשרשמתי שיש לי כאב בירך שקרוב לאיזור האגן התכוונתי לכאב שבין הירך לאיזור המפשעה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון... - תגובה
ד``ר נמרוד לירם13/02/2014שלום אביב.
דרושה בדיקה גיזית ותשאול מדוקדק. לא משנה אם תלך לאורתופד, כירופרקט או פיזיותרפיסט. העיקר הוא שאותו מומחה יבין בפציעות ספורט בכלל, ואומנויות לחימה בפרט. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון... - תגובה - תגובה
ד``ר נמרוד לירם13/02/2014פיזית כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתיי
אביב13/02/2014בדיקה פיזית של מה?...אתם לא יכולים לכוון אותי למי אני אמור ללכת ואילו בדיקות לעשות???...תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתיי - תגובה
ד``ר נמרוד לירם13/02/2014אביב, כשאתה בא למומחה, הוא בודק את גופך. כי התלונה שלך קשורה לגוף. לזה קוראים בדיקה פיזית. כמו שאתה בא למכונאי רכב עם המכונית והוא מבקש שתפתח מכסה מנוע. איזה חלק של הנושא בדיוק לא הבנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואל...
אביב14/02/2014לאיזה מומחה לפנות בדיוק? אורתופד? כירופרקט? או שזה באמת לא משנה כפי שאתה אומר?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואל... - תגובה
ד``ר עופר ברוך14/02/2014אביב שלום רב,
אתה בהחלט צודק כאשר אינך יודע למי לפנות כי אין רישמית הגדרות ברורות מי מטפל באיזו אבחנה, למעט כאשר יש שבר או קרע וצורך בהתערבות ניתוחית.
כללית, בעלי התפקידים היודעים פחות או יותר לאבחן בעיות כאלו הם שלושתם.
היתרונות בכל בעל מקצוע:
הפיזיוטרפיסט, מאבחן רקמות רכות ברמת מטפל (לא דוקטור) ומטפל ומשקם במתיחות, תרגילים ואמצעי עזר חשמליים
הכירופרקט, עקב הכשרתו, יודע לאבחן גם את הרקמות ובעיקר מיפרקי עמוד השדרה ופרקי הגפיים והירכיים הסמוכים לאגן ולשדרה ברמת דוקטור, אך גם לטפל בכל הרקמות, לטפל בחיישני יציבה וכוח שרירים המשפיעים על תפקוד באגן, הירכיים והגב וללמד ולכוון אותך עם תרגילי שיקום לביצוע בבית, במכון ובהמשך, גם אצל הפיזיוטרפיסט.
האורטופד, מקומו כדוקטור מאבחן גם כן מבנה רקמות ופרקים במיוחד אם יש פגיעה המצריכה ניתוח כגון קרע, סדק או שבר.
ההמלצה שלנו, היא גם ההגיונית ביותר ואשר תיתן לך את מלוא הכלים לאבחון וטיפול היא להתחיל אצל הד"ר לכירופרקטיקה, רצוי כזה שעברו הכשרה פוסט דוקטורטית בכירופרקטיקת ספורט או שיקום.
לאחר מספר טיפולים לשלב את הפיזיוטרפיסט כהשלמה לכירופרקט ורק אם מתגלה משהו רציני יותר בבדיקה אצל הכירופרקט, לפנות לאורטופד.
מקווה שעכשיו יותר ברורה לך ההיררכיה המקצועית בבדיקות וטיפול בבעיות עמוד שדרה, גפיים ויציבה,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...האם...
אביב15/02/2014האם אז אפשרי לקבוע אליך גם תור? זה יהיה רלבנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...האם... - תגובה
ד``ר עופר ברוך15/02/2014אתה רשאי לקבוע למי שהנך חפץ ובתנאי שהוא/היא מתאימים לך
פרטיי המרפאות מופיעים בראש הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואל...
אביב15/02/2014אתה כירופרקט שרלבנטי לבעיה שציינתי?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואל... - תגובה
ד``ר עופר ברוך15/02/2014כן, אני נמנה על כ 10 כירופרקטים מומחים בתחום פגיעות ספורט ושיקום היכולים לעזור לך בבעייתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)