מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי צוואר ראש בעקבות תאונהעינת19/02/2014
שלום, לפני מס' חודשים עברתי תאונת דרכים. עפתי מהאופניים עליהם רכבתי. מאז יש לי כאבים בצוואר ובהמשך לראש ומוגבלות תנועה. יש לי רישרושים בזמן תנועת הצוואר, כאילו משהו מתפורר בפנים. הומלץ לי לפנות לכירופרקט, אולם אני מפחדת מאוד. ראיתי קטעים ביוטיוב, מה עושה כירופרקט וזה מבעית אותי. שאלות בבקשה:
1. האם בפגישה הראשונה הכירופרקט צריך את המידע הרפואי, כולל צילומים של הצוואר, כדיי לאבחן נכון? או שהוא יכול להתחיל לטפל בלי לראות את הצילומים והממצאים עד כה?
2. האם כתוצאה מטיפול כירופרקטי, שהוא טיפול לא עדין, יכול להיגרם נזק אחר או גדול יותר ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר ראש בעקבות תאונה - תגובה
ד``ר עופר ברוך24/02/2014עינת שלום רב,
תודה על התיאור והפתיחות והשיתוף בתחושותייך ופחדייך, הם בהחלט לגיטימיים לאדם אשר לא מכיר וחווה ביקור, בדיקות וטיפולים אצל ד"ר לכירופרקטיקה.
אנחנו יכולים לצאת מנקודת הנחה שלאחר התאונה, פינו אותך או התפנית בעצמך לבדיקה בחדר מיון של בית חולים, שם בדקו וכנראה גם צילמו אותך ברנטגן לשלילת נקע, סדק או שבר בצוואר או ביד/כתף,
את יכולה לצפות שאם רופא/ה המליץ לך לגשת לבדיקה, אבחון וטיפולים כירופרקטיים, הם אבחנו אותך כנפגעת תאונת דרכים ללא נקע חמור, סדק או שבר.
בפגישה הראשונה אצל הכירופרקט, את אמורה להישאל על פציעתך זאת, על האיזורי גוף שנפגעו ומה את חשה בחלקי הגוף השונים לגבי כאב, רדימות, קשיחות, שיווי משקל, ציפצופים באוזניים ואיכות ראיה ושמיעה,
הכירופרקט יבדוק אותך ידנית במישוש עדין והנעת הידיים, רגליים, צוואר וגב, ימשש את מצב שרירייך ומיפרקי חוליות הגב והצוואר והאגן, יבדוק את חוזק השרירים ומצב העצבים על ידי בדיקת רפלקסים ותחושות, וכן בהחלט, יכול לבקש לראות את צילומייך.
אם לא עשו לך בדיקות רנטגן, לפי תיאור התאונה, כנראה שכדאי לך לשאול באסרטיביות האם לא כדאי לבדוק זאת.
לגבי שאלתך השניה, אז צר לי לאכזב אותך אך כציבור איננו אמורים ללמוד ולחוות דעה על טיפול כלשהו לא מוכר לנו מיוטיוב כי אם שואלים חברים ומכרים שכן טופלו מה ואיך טופלו, ובהחלט שואלים מומחים מקצועיים כמונו לגביהם.
במקצוע הכירופרקטיקה ישנן למעלה מ 20 טכניקות טיפול שונות, החל מעדינות ביותר בצורת נגיעות, דרך מתיחות עדינות או מהירות, וכלה בטכניקות עמוקות יותר, שאני מניח שאחת מאלו ראית באינטרנט.
הד"ר לכירופרקטיקה אמור לבנות לך תמהיל טיפול ממגוון הטכניקות הללו, אשר מתאימות למצבי אבחון וטיפול שונים,
בנוסף, כדאי לך לדעת ולזכור, שמכיוון שמקצוע הכירופרקטיקה מקביל למעשה לרפואה, הוא כולל מגוון רמות טיפול ובדיקות, החל מהד"ר לכירופרקטיקה הבסיסי שלומד 7 שנים וטיפולו לרוב אורך 5-10 דקות ועד לכירופרקטים מומחים בתחומי עיסוק כירופרקטיים שונים אשר למדו עוד מספר שנים אקדמאיות ושם ההתייחסות והטיפולים מעמיקים יותר ועשויים לארוך בין 20-30 דקות, תלוי באבחנות ובמצבך,
לצערנו, מקצוע הכירופרקטיקה עדיין לא נכלל בסל הבריאות והוא למעשה ניתן באופן פרטי אם במרפאות פרטיות או דרך חברות פרטיות בתוך קופות החולים או בתי החולים הממשלתיים,
מקווים שעכשיו תוכלי לגשת לבדיקה אבחונים וטיפולי כירופרקטיקה יותר מודעת, יותר יודעת מה לשאול ובעיקר עם פחות חששות. הטיפולים הם בטוחים ביותר ועובדה ידועה היא כי חברות הביטוח המקצועיות מעריכות את הסיכון בטיפולי כירופרקטיקה ב 1/10 מאשר הטיפולים הרפואיים ולכן פוליסות הביטוח של הכירופרקטים נמוכות מאוד מאוד,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר עופר ברוך-תודה רבה!!
עינת25/02/2014תודה רבה על המענה המפורט.
עזרת לי.
יום נפלא.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לעינת.
מיכאל11/04/2014היי עינת,
שמי מיכאל. אני סובל כבר 9 חודשים מדברים דומים.
רציתי לשאול אם בסוף הלכת לכירופרקט והאם הטיפול עזר?
ואם לא, האם טיפול אחר כן עזר, ואם כן, מה וכמה ואיך?
תודה.
מיכאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)