מיואשת חיבת עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת חיבת עזרה
    קארין
    10/03/2014

אני אנסה להסביר הכי בקצרה על המצב , אני בת 19 , לפני כ9 חודשים התחילו לי סחרחןרןת כמו ורטיגו בשכיבה או הרמת הראש והפכו לתחושת שיוט וככה כבר 9 חודשים יש לי סחרחורות שקורות בעיקר שאני מניעה את הראש, זזה עם הגב , מזיזה את הידיים , ממש מוזר ! זו מין תחושה שאני עפה , או תחושת חוסר יציבות אן שהחלל זז לי , אם אני שןכבת זה לא קורה אם אני במצב מקובע זה לא קורה , אני מיואשת וקשה לי לתפקד אני לא עובדת ולא התגייסתי בגלל זה ! עשיתי שזה התחיל לפני 7 חודשים MRI ראש , בדיקת eng של האוזניים , אקו לב , נשאר לי לעשות דופלר וטילט טסט , אבל אני חייבת לציין שאני מרגישה את זה שאני מניעה את הגוף , מניעה את הראש , אפילו את הידיים , אין לי מושג איך לפתור את זה ניסיתי כירופרקט שלא עזר , גם פיזיותרפיה וסטיבולרית , האם יכול להיות קשר לצוואר , לידיים ? או ללכת לכיוון האוזני והנוירולוגי? יש לציין שבזבזתי כבר כסף על רופאים ואני אובדת עצות !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת חיבת עזרה

הוספת תגובה

• מיואשת חיבת עזרה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    11/03/2014

קארין שלום ותודה על הפירוט והכנות,
    את מתארת תופעה ואבחנה השייכת יותר לתחום בעיות שיווי המשקל מאשר לסחרחורות וורטיגו.
    בבעיות שיווי משקל, התחושות של האדם הן כגון שיוט, ריחוף ואי יציבות עם דחף בלתי רצוני ליפול לצד מסויים בקימה משכיבה לישיבה או לעמידה וכן התהפכות במיטה.
    סחרחורות קשורות יותר לתחושה שהקירות מסתובבים סביבך ופחות לתחושות שיוט וריחוף.
    לפיכך, בהחלט כיווני האבחנה של הרופאים שלך נכונים אם הם שלחו אותך למבחן הטילט, והעובדה כי כירופרקט אחד ופיזיוטרפיסט/ית אחד לא הצליחו לאבחן ולטפל איננה אומרת שזהו כיוון בדיקה אבחון וטיפול לא מתאים,
    פשוט לא טופלת כנראה במקומות הנכונים, והיכן הם?
    המקומות הרגישים ביותר בגוף לתחושות אלו הם בעמוד השדרה במעבר בין חוליות השדרה העליונות C1, C2 לגולגולת וכן במעבר הצוואר לגב העליון בחוליות C7, T1-2.
    המקום הנוסף שרגיש הוא מערכת שיווי המשקל בין תעלות שיווי המשקל באוזניים התיכונות לבין שרירי העיניים והמוח הקדום שלנו בחלק האחורי של הגולגולת, הסראבלום שפועל כשורה כאשר מקבל המרצה חשמלית נכונה מחוליות הצוואר, תיתכן גם אבחנה של לחץ על הסראבלום אם הוא נדחס לתוך החוליה הראשונה בעמוד השדרה. זוכרת את ההסבר למעלה?
    עצם התיאור שלך מתי זה מופיע, יכול להסגיר את מיקום הליקוי ולכן, כדאי לשתף את הורייך ולגשת לבדיקה כירופרקטית מקיפה של כירופרקטים מומחים המיומנים גם בטיפול ווסטיבולארי עקב ליקויים תפקודיים צוואריים.
    אנא פני לאחד מהם כולל צילומי ה MRI שלך אשר בדרך כלל גם כוללים את חוליות הצוואר העליונות,
    אשמח לבדוק אותך אישית ולעזור ככל הניתן באם תבחרי בכך,
    בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ,שאלה -

קארין
    11/03/2014

אתה אחד מהכירופרקטים שמאבחנים ומטפלים במצב הזה? האם MRI ראש שעשיתי מספיק או שאני צריכה להגיע רק אחרי MRI צוואר ? כי בינתיים עוד לא אישרו , והאם אתם בשיתוף עם מכבי ? כי אין לי ככ הרבה כסף הלכתי להרבה רופאים !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

קארין
    12/03/2014

לפני שאני מגיעה ויוצרת קשר , יש לי בדיקה שנקראת tcd דופלר של עורקים ורטיבלרים , וקראתי על הצוואר ״שלא כמו שאר החוליות, בחוליות הצוואריות יש פתח דו צדדי המאפשר לעורקים הורטברליים (השדרתיים) לעבור לכיוון החלק האחורי של המוח.״ , אם ונגיד יוצאת באמת בעיה בדופלר של העורקים , בעיה בחוליות יכולה לגרום לבעיה בעורקים האלה ? והאם צריך לעשות ניתוח לדבר כזה ?? איך מטפלים בזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    12/03/2014

קארין שלום שוב,
    בדיקת TCD או Trans Cranial doppler היא בדיקת אולטראסאונד של עורקי הצוואר במעבר בין חוליות הצוואר העליונות לגולגולת.
    מטרת הבדיקה לוודא כי אין פגם מולד (סתימה/חסימה) בעורק כך שאם את מסובבת את הראש והצוואר, מגיע פחות דם למרכזי המוח ואז מושפעים מרכזי שיווי המשקל.
    מאוד מאוד מאוד נדיר, וסביר היה שהיית מרגישה בכך לפני כיתה י"ב,
    אם בכל זאת ישנם ממצאים כאלו בבדיקה אז מבוצעת פעולת צינטור על ידי רופא כלי דם על מנת לתקן באופן פולשני את הפגם בעורק.
    למען השקט הנפשי שלך, ולמרות הסבירות הנדירה בצעי את הבדיקה ואז התקשרי לקביעת תור,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר ברוך המשך

קארין
    22/03/2014

שלום , ביצעתי את הבדיקה , רציתי לדעת מה כתובת המייל שלך בכדי ליצור איתך קשר ולרשום לך כמה דברים נוספים חשובים . תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו