מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיקצוץ,מעין תחושת שריפה באזור הטרפזשי25/06/2014
שלום ותודה על עזרתכם
לפני כחודש בערך הרגשתי כאב בצוואר עקב ישיבה ממושכת מול המחשב אני סובל מקיפוזיס קל(אני מעריך שזה קשור לשעות ישיבה ממושכות במנח לקוי,אבל לא יכול לקבוע בוודאות),ודי התעלמתי והמשכתי בשיגרה
כיום אני חש דקירות/ אולי תחושת שריפה קלה מדי פעם(כמה פעמים ביום) באזור חוליות ב
t1-t2-c7 ו)אזור הטרפז עם מעט תחושת נוקשות קלה.מעין עקצוצים..( חשוב להדגיש שלא מדובר בכאב עוצמתי או בלתי נסבל )אני ישן בצורה רגילה,מתאמן רגיל,בגלל שאני מתאמן אני מרגיש תחושות בידיים והרגליים..באופן רגיל,ולכן למיטב הבנתי לא מרגיש הקרנה מסוימת
אני מניע את הצוואר והגב ללא שום הגבלה או כאב מיוחד
אני מתאמן כל יום בחדר כושר עובד עם משקלים גבוהיםו בנוסף שוחה ,ולא מרגיש שהכאב מתגבר בעיקבות האימון
לפני חודשיים עשיתי צילום גב תחתון והכל היה תקין
(בסוף 2011 עשיתי בדיקת EMG
שיצאה תקינה,אני די מודאג מהמצב שזה לא חלילה בעיה עצבית חמורה,(קראתי בגוגל כל מיני בעיות שקשורות לעצב בצוואר(Cervical Myelopathy and Radiculopathy) וזה די הדאיג אותי,
אשמח לשמוע את דעתך ?מומחה לנורלוגיה ענה לי בפורום שיכול להיות שזה לחץ מקומי על עצב?מה עושים במקרה כזה?והאם בעיה כזאת היא ברת ריפוי?איך אני יכול לשלול בעיה כזאת או עצבית? ?והאם ישיבה של שעות מול מחשב שישבתי בחודשים האחרונים יכולה לגרום לכזה מצב...
והאם אני יכול להתאמן כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקצוץ,מעין תחושת שריפה באזור הטרפז - תגובה
ד``ר עופר ברוך25/06/2014שי שלום,
כל הכבוד על הפירוט וההסברים, אשר כבר בעצמך הגעת להרבה מאוד תובנות אשר חלקן לצערנו מוטעות.
אם יש כאב או תחושת שריפה, משמעו שקיים לחץ מכאני בין חוליות ושרירי הצוואר והשכמות, אשר גורם ללחץ על סיבי עצב, בעמוד השדרה או ביציאה ממנו אשר מתפרש במרכזי הפיענוח של התחושות אצלך במוח ככאש עיקצוצי ו/או שורף.
מתיחות לבדן אינן הפתרון כי כנראה שישנן תזוזות חוליות אשר נתקעו במנח מסויים וכרגע הנך הולך עם צוואר שכמות ושלד לא ישרים ומכווצים לאותו צד של עיקצוצים, תהליך אוטומטי שהמוח במצע בנסיון לקבע איזור חיכוך דלקתי או איזור חוליות עם גמישות יתר וחוסר יציבות.
בבקשה, אל תחכה לכאבים הגדולים, הם מובטחים לך בהמשך הדרך אם לא תיגש לבדיקה מסודרת כירופרקטית ולטיפולי כירופרקטיקה מתאימים מתוך כ 20 הטכניקות שיש במקצוע זה.
אנא גש בהקדם להיבדק, לקבל אבחנה/ות מסודרות וטיפול מתאים לך ולמצבך במקביל לזה שהכירופרקט ילמד אותך תרגילי מתיחה וחיזוק מתאימים לחדר הכושר והעבודה מול המחשב. תנוחה זאת גם היא יכולה לתרום ללחץ הצווארי לפי מבנה השלד שלך, הכסא ושולחן העבודה, מרחק המסך, גודלו, גובהו וזוית הראיה שלך, בקיצור ארגונומיה אשר צריכה לבוא רק לאחר שאתה נבדק מאובחן ומטופל.
בבקשה גש להיבדק ולטפל בהקדם,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)