מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כף רגל שמאלאיתן17/07/2014
שלום.
אני בן 50.
לפני יותר משנתיים, כשהייתי קם מישיבה או משכיבה הייתי מרגיש בתוך שניות שכף רגל שמאל נרדמת . בעיקר בצד של האצבעות הקטנות. הרדמות הרגל הייתה נמשכת כל זמן שהייתי עומד. כשהייתי מתחיל ללכת הרדמות הרגל הייתה עוברת לאחר כמה צעדים. כמו כן הייתי מרגיש הרדמות של הזרת ביד שמאל.
לפני כשנה נתגלה אצלי גידול במעי הגס. לפני כ 4 חודשים עברתי ניתוח וסיימתי עם הטיפולים כימוטרפיים.
אני רוצה לציין כי התופעות שתוארו לעיל הלכו וגברו עד הניתוח. לאחר הניתוח הם פחתו בצורה משמעותית עד כדי כך שחשבתי שהבעייה באה על פתרונה. אלא שבחודשיים האחרונים התופעות הנ"ל חזרו בצורה הולכת ומחמירה ועל כך נוספו כאבים עזים בכף הרגל ולאורך כל החלק האחורי של השוק והיירך. הכאבים עזים בזמן עמידה. עוברים לאחר 1-2 דקות של ישיבה..
יש לציין שמזה שנים רבות שאני סובל מכאבי גב לסירוגין. אך דווקא בשנים האחרונות יש רגיעה משמעותית בכאבי הגב.
רק השבוע לאחר שסיימתי את הטיפולים במחלת הסרטן פניתי לרופא משפחה שהפנה אותי לבדיקת EMG .
שאלות.
האם ידוע משהו על התופעות שתוארו לעיל?
האם יכול להיות קשר לכאבי הגב?
האם יכול להיות תופעה נאורולוגית?
אשמח לדעת פרטים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף
איתן17/07/2014בחדר ההתאוששות שלאחר הניתוח ההרדמה ברגל שמאל פגה כשעה לאחר רגל ימין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכף רגל שמאל - תגובה
ד``ר נמרוד לירם18/07/2014שלום איתן,
אתה מתאר מקרה מורכב בו לפחות שלשה היבטים הראויים להתייחסות.
1. יתכן שבמקור הבעיה לחץ על אחד משרשי העצבים ההיקפיים הנובעים מעמוד שדרה תחתון ומעצבבים את כף הרגל. תופעה זו רגישה למנח הגוף, תבנית הליכה, כוח המשיכה וגורמים נוספים.
2. יתכן כי הבעיה ממוקדת דוקא בפיזור העצבי או המכני (פרקים, גידים ורצועות) של כף הרגל עצמה ואינה קשורה לעצבי עמוד השדרה.
3. יש גם סיכוי שמחלת הסרטן, הטיפולים שעברת וגורמים אחרים הקשורים במצב זה השפיעו כך או אחרת על המהלך אותו אתה מתאר בעת האחרונה. לפעמים כימותרפיה מייצרת כאב במקומות שונים בגוף כתופעת לוואי מאוחרת.
פרט להיבטים אלה, יתכנו גם הסברים אחרים. לדעתי צריך להתחיל בירור במומחה לכף-רגל. כירופרקטיקה יכולה לתת מענה גם לנושא מעורבות (או היעדר מעורבות) של הגב בעניין זה, ויש כירופרקטורים המתמחים גם בכף רגל. זה חלק מהעיסוק. בנושא הקשור לסרטן, כדאי לשאול את האונקולוג שטיפל בך אם התופעה מוכרת לו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)