מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סחרחורות וחוסר שיווי משקלשירי23/04/2008
שלום,
מזה 7 חודשים אני סובלת מסחרחורות וחוסר שיווי משקל. ישנה הרגשה שאני נופלת לצד שמאל ושמישהו דוחפת אותי. כל תנועה קלה של הראש גורמת לסחרור ולבחילות. אני גם סובלת מצפצופים באוזניים.
אני מטופלת בבטיסטין וזה לא ממש עוזר.
עברתי סדרת בדיקות:
MRI - תקין
ENG - אין דיספונקציה וסטיבולרית משמעותית (אם כי אוזן ימין חזקה יותר)
בדיקת שמיעה - ירידה קלה באוזן ימין.
אקו לב- תקין.
לאחר כל הבדיקות גם הייתי בתאונה קלה ועשו לי צילום צוואר וזה יצא תקין.
אני מאוד מקשיחה את איזור השכמות כי יש לי הרגשה שהראש נופל.
נויורולוגית הפנתה אותי לפיזיותרפיה וסטיבולרית מאחר והיא הניחה שמדובר בתזוזת קריסטלים, אך בפיזיותרפיה טענו שזה כנראה לא העניין, למרות שהתרגילים שעשיתי שם החמירו את מצבי הרבה יותר.
אני כרגע מתחילה טיפול אצל כירופרקט בשיטת ה-NSA.
אני ממש חסרת אונים. האם יכול להיות שמדובר בתזוזת חוליה או שעצב מסוים לוחץ עליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות, שיווי משקל, כירופרקטיקה
ד``ר עופר ברוך24/04/2008שירי שלום,
תודה על הפירוט ובוודאי עברת הרבה סבל עד היום.
משאלתך, אינני יודע אם התענינת אצל הד"ר לכירופרקטיקה המטפל/ת שלך לגבי הגורמים האפשריים. בדרך כלל רצוי והנך חייבת לפנות אליהם בכל שאלה שיש לך.
לפי תיאורך, ולפי נסיוננו הקליני במיקרים דומים, כנראה שיש לך יציבה לקוייה בגב העליון בין השכמות כולל קשיחות/ספאזם במעבר בין הצוואר לשכמות, וכן נטיית ראש לפנים הגוררת קשיחות וספאזם בין הגולגולת לחוליות הצוואר.
כאשר ישנה הפרעה בתנועת חוליות אלו, נוצרת ירידה או פחיתה בהפעלה תקינה של חיישני תנועה ניורולוגיים באיזורים אלו בעמוד השדרה אשר ידועים כגורמי רפלקס עיצבי המשפיע על שיווי המשקל באיזורי המוח האחורי (סראבאלום) אשר גם מקושרים ברפלקסים עצביים למרכזי הפעלת השרירים השדרתיים לשמירה על יציבה אוטומטית תחת כוח הכבידה.
בנוסף, עברת פגיעת צליפת שוט כגון וויפלאש אשר החמירה את הפעילות באיזורים אילו על ידי הטלטול הפתאומי של הראש והצוואר.
לגבי הטיפול היעיל והבטוח אזי הנך בדרכך לשם ובמקצוע הכירופרקטיקה ישנן מגוון רב של טכניקות טיפול הכוללות גם את ה NSA. חשוב לדבר עם הכירופרקטור/ית המטפל/ת לגבי שילוב מגוון רחב של טכניקות טיפול אשר יקצר את משך הטיפול הנדרש ויאפשר לך טווחי תנועה חופשיים ויציבה נכונה במהירות המירבית כולל החזרת פעולת החיישנים התקינה.
לגבי התרופה שהינך לוקחת, עלייך להיוועץ עם הגורם שרשם לך אותה ולבדוק האם בתופעות הלוואי הרשומות שלה, מצויינים דברים שהינך מתלוננת עליהם או קשיחות השרירים,
אם הינך עוברת 10-12 טיפולים ללא הטבה, יש לשוב ולבחון את האיבחונים, תוכנית הטיפול והשיטות המשולבות בה,
לברכה ולבריאות קלה יותר,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)